publicat la 25.01.2015
publicat la 20.11.2014
publicat la 08.01.2014
Te învârți cât mai mult în jurul cozii, doar-doar s-o termina ziua și nu mai e nevoie să mai faci ce trebuie să faci. Nu te îngrijora, nu ești singurul care recepționează greșit vibrația lui Jupiter.
Bucataras.ro
[email protected]
Saratele ca la mama acasa
Pentru inceput facem maiaua cam asa: intrun borcanel punem drojdia cu zaharul si amestecam cu apa pana obtinem o pasta mai molicica. In faina pe care am pus-o pe planseta facem o gropita in care punem maiaua, iaurtul si untura (taiata cubulete). Amestecam cam 10 minute pana obtinem o coca putin...
Prajitura EDITH
Se amesteca untul cu zaharul si smantana. Pe rand se adauga cele 3 galbenusuri, coaja de lamaie si praful de copt stins.La sfarsit se pune faina si se amesteca pana obtinem o coca taricica.Aluatul se lasa la rece pana facem crema. Pentru crema batem 2 albusuri + cele 3 albusuri ramase de...
Pizza la domiciliu
Timpul cel mai mult este atribuit aluatului de focaccia.Se amesteca drojdia intr-o cana impreuna cu o lingurita de zahar, un varf de sare si 2 lingurite de faina cu 100 ml apa calduta.Se aseaza cana intr-un castron in care am pus restul de faina si se lasa la crescut aproape 15 min. Se...
Tiramisu reţetă adaptata
Tiramisu reţetă adaptata Pentru inceput ne aranjam toate produsele pe masa si preparam crema astfel: intr-un bol amestemam bine cu mixerul galbenusurile, zaharul pudra, mascarpone, esenta de portocale, rom si vanilie. Punem crema la frigider si intre timp preparam gelatina dupa reteta de pe...
Piftie de pui
Pentru inceput se portioneaza puiul, se spala bine si se pune la fiert. La prima spuma se scoate, se spala si se pune din nou la fiert impreuna cu morcovii, conopida, ceapa, foi de dafin. sare, piper, delikat. Cand carnea se desface de pe os, se scoate si se lasa sa se raceasca. In lichidul ramas...
Melci cu miere, nuca si stafide
Pentru inceput se prepara maiaua din cubuletul de drojdie, o lingura de faina, o lingurita de zahar si 50 g lapte caldut.Se lasa la crescut.Intr-un ibric amestecam restul de lapte cu zaharul, galbenusurile su untul.Turnam peste faina amestecul obtinut impreuna cu maiaua crescuta si framantam pana...
Prajitura cu mere ,stafide si nuci
Ca sa preparam aluatul luam toate ingredientele insirate mai sus , le amestecam si obtinem un aluat pe care il dam pentru 15 min la frigider. Umplutura o obtinem in felul urmator: curatam merele ,le radem, le amestecam cu zaharul ,nuca ,stafidele ,zeama de lamaie ,scortisoara si le punem...
Pilaf de orez cu piept de pui pane cu murături de sezon
Pentru început mă ocup de pieptul de pui pe care îl feliez , îl sărez , îl piperez. Într-un castron fac un aluat din 2 ouă ,făină şi apă minerală ,sare , piper. Pun feliile de piept de pui în castron ,le amestec în aluat şi apoi le pun la prăjit...
Pilaf - MARTINEL
Pentru inceput se spala orezul si se lasa intrun vas cu apa calduta. Se taie ceapa, ardeii si rosiile si se pun la calit in putin ulei. Cand au capatat culoarea aurie se pune orezul, sare, delikat, piper, o frunza de busuioc, 2 frunze de menta.Se toarna apa sau zeama de pui pana acopera...
Prajitura cu branza de vaci si dulceata de visine
Se toarna faina pe masa si in mijloc se face o groapa in care punem ouale, apa, uleiul, zaharul , esentele si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se obtine un aluat ,care se pune la rece 15 min.Intre timp facem umplutura amestecand branza de vaci, iaurtul, ouale, zaharul,...
Sarmalute in foi de vita
Pentru inceput va pregatiti frunzele de vita ,spalate si taiate de codite.Puneti intr-un castron carnea tocata si amestecati cu un ou, orezul bine spalat, sare, piper , busuioc si mararul tocat marunt.Din compozitia obtinuta luati cam cate o lingurita si puneti pe foaia de vita si apoi...
Frigarui cu cartofi
Pentru inceput trebuie sa ne taiem ingredientele in marimile pe care le dorim pentru a le pune pe tepuse.Cate 5 bucati de carne pe fiecare frigaruie.Incepem sa le punem pe tepusa alternativ: o bucata de carne- una de ceapa rosie,o bucata de carne-o jumatate de maslina,...
Snitel de pui cu cartofi
Se portioneaza pieptul de pui in 6 bucatele, se bate cu ciocanul de carne se presara piper, sare, delikat, dupa care se face un aluat din 2 oua , apa ( lapte sau sifon) si 2 linguri de faina. In uleiul incins punem bucatelele de pui dupa ce le-am imbaiat in aluatul obtinut din...
Chec cu fructe confiate si cacao
Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri .Se bat albusurile spuma si se lasa la rece. In alt castronas se pun pe rand: galbenusurile, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt stins cu lamaie, si esentele (fiecare dupa gust-eu folosesc rom si cafea, dar pot pune si un varf de...
Impletitura cu magiun de prune
Aluat: Pe o suprafata intinsa punem cam 500 g faina si facem in mijloc o gropita in care punem pe rand ingredientele. Incepem sa amestecam cu lingura incet pana ce incorporam toata faina. Lasam aluatul 15 minute la frigider, dupa care impartim in doua. Intre cele 2 parti putem pune orice...
Tarta cu branza de vaci si portocale
Se amesteca cu mixerul galbenusurile, zaharul ,untul, faina ,praful de copt si la sfarsit se pun albusurile batute spuma. Aluatul obtinut se pune la rece pt.o jumatate de ora. Se amesteca intr-un castron branza de vaci; cele 4 oua; coaja de lamaie; esenta de menta +vanilie si zaharul. Se...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Branza bine sfaramata se amesteca cu ouale, grisul si faina, pana se obtine un aluat cu consistenta necesara. Adica nici moale, nici tare. Se pune uleiul la incins, cand este f. incins se pun in tigaie galustele de 2 marimi -7 mari si 7 mici. Se prajesc la...