Prajitura cu branza de vaci si dulceata de visine

de angelika in Dulciuri, 16 Mai 2012 | 8021 vizualizari

 

Am invatat in timp ca branza de vaci impreuna cu dulceata de visine face o foarte buna alianta pt. papilele gustative.Incercati si voi gustandu-le.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat aveti nevoie de:

  • 2 oua,
  • 10 linguri apa(lapte, sifon, suc),
  • 8 linguri ulei,
  • 10 linguri zahar,
  • cam 400 g faina(Pambac),
  • esenta rom+cafea,
  • un praf de sare,
  • un praf de copt.

Pentru umplutura aveti nevoie de :

  • 300 g branza de vaci,
  • un iaurt,
  • 2 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • un varf de scortisoara,
  • 2 lingurite de gris,
  • un borcan de dulceata de visine(400g)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si dulceata de visine:

Se toarna faina pe masa si in mijloc se face o groapa in care punem ouale, apa, uleiul, zaharul , esentele si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se obtine un aluat ,care se pune la rece 15 min.Intre timp facem umplutura amestecand  branza de vaci, iaurtul, ouale, zaharul, scortisoara si grisul.Pregatim o tava de yena pe care am tapetat-o cu hartie de copt.Impartim aluatul in trei.Prima parte o punem pe fundul tavii, o intepam cu o furculita, turnam compozitia de branza de vaci.Deasupra punem cu lingurita gramajoare de dulceata din loc in loc.Acoperim cu a doua foaie de aluat(intepata cu furculita).Din dulceata care a ramas punem un strat intins si apoi facem din ultima parte de aluat o impletitura .Punem pajitura  lin cuptorul incalzit pt.60 min.Se taie rece in forma de romburi si se poate servi impreuna cu un pahar de cognac frantuzesc.

POFTA INTERESANTA!!!

TIPS-URI

1

Branza de vaci trebuie sa fie proaspata.

2

Grisul se presara in branza de vaci pt.a intari compozitia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si mascarpone