Spalam capsunile si le dam jos codita.Pregatim cateva borcane (spalate si scurse de apa )si adaugam capsuni dar lasam gol de doua degete.Deasupra in borcane adaugam cate 1/2 lingurita de conservant.Punem apa intr-o oala(cam cata apa avem nevoie la borcane)si cand s-a incalzit adaugam zaharul(eu...
Petalele trandafirilor le intindem pe o hartie cca 10 minute pentru a se indeparta furnicile din ele.Dupa le clatim rapid intr-o apa. Stoarcem zeama de la o lamaie peste petale si frecam petalele pana cand lasa putina zeama.
Adaugam 2 l apa peste petale si le lasam asa cca 4 ore pentru a intra...
Pregatim o sticla si adaugam cafeau impreuna cu alcoolul si menta.Inchidem bine capacul sticlei si lasam deoparte cca 1 saptamana.Timp de o saptamana mai amestecam din cand in cand cafeaua cu alcoolul.
Dupa ce a trecut minim o saptamana punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si amestecam...
Stoarcem branza de zer daca are si o dam la frigider 30 min.Dupa o mixam bine cu laptele si zaharul pudra.Adaugam visinele spalate si fara samburi, esenta,nuca de cocos si plicurile de zahar vanilat.La sfarsit adaugam plicul de gelatina dizolvata in 100 ml apa si preparat conform instructiunilor...
Mixam albusurile cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand dupa fiecare, esenta, plicul de zahar vanilat, uleiul, lingurile de capuccino, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava rotunda cu ulei si o tapetam cu faina si rasturnam...
Blat - Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul, cacaoa, esenta si uleiul. Adaugam peste albusuri si mixam bine. Adaugam treptat sirop si faina amestecata cu praful de copt. Tapetam cu hartie de copt o tava cu inel...
Punem capsunele intr-un blender dupa ce le-am spalat si le-am curatat de codite.Dupa care adaugam laptele si mixam bine.La final adaugam frisca in capsuni dar daca dorim putem decora cu ea.
Dam putin la rece si putem servi
Cascavalul il dam prin razatoarea mare.Adaugam untul topit si sarea dupa gust.Amestecam bine compozitia si adaugam miezul de lapte tocat impreuna cu patrunjelul spalat si taiat.
Pregatim o bucata de folie de aluminiu o ungem cu ulei peste tot si intindem tot cascavalul deasupra cu lingura....
Spalam pestii si ii curatam de solzi.Ii spalam iar bine si ii crestam pe ambele parti pana la oase.
Ii presaram cu sare peste tot si ii asezam in tava unsa cu ulei.Apoi adaugam deasupra ceapa curatata si taiata feliute,sucul de rosii,rosiile intregi impreuna cu bulionul,zeama de...
Spalam varza si o taiem cu cutitul(putem sa o dam si prin razatoare).Apoi presaram deasupra sare si o amestecam apasand varza.Lasam 10 minute sa se incorporeze sarea.Pregatim o oala, adaugam varza,slanina taiata bucati si apa cu o cana in plus fata de cat e varza.
Lasam sa fiarba un clocot si...
Pregatim siropul -caramelizam zaharul si il stingem cu putina apa, iar la sfarsit adaugam esenta si lasam sa se raceasca.
Amestecam branza cu zaharul pudra, apoi adaugam dulceata de prune si frisca. Mixam bine si adaugam lingurile de Delaco, gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe...
Blat alb -Mixam albusurile spuma cu un praf sare.Adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul si uleiul.Dupa adaugam faina amestecata cu praful de copt si plicurile de zahar.Mixam bine toata compozitia si o rasturnam intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptorul preincalzit...
Pregatim un sirop din 150 ml apa si 1 lingura zahar si le punem la fiert pana se topeste zaharul.Trecem biscuiti prin sirop si ii asezam in tava
Crema -Amestecam branza cu smantana si zaharul.Mixam frisca cu lingurita de colorant si o rasturnam peste branza.Mixam putin impreuna si adaugam...
Primul blat -separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Caramelizam zaharul impreuna cu banana maruntita. Rasturnam peste albusuri si mixam impreuna. Apoi adaugam galbenusurile mixate bine cu frisca si dam la congelator.
Intre timp pregatim al...
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul si cu lingurile de capuccino pana se topeste zaharul si rasturnam peste albusurile batute spuma
Dupa adaugam frisca mixata putin cu esenta.Dam inghetata la congelator dar o...
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare dupa care adaugam galbenusurile, mixand dupa fiecare, iaurtul, pasta de ardei, uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeste frumos. Cand este gata o rulam...
Se spala bine ficatul, pipotele, ranza si le punem la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert le scurgem de apa si le taiem marunt.
Intr-o tigaie calim putin ceapa si morcovul taiat cubulete, adaugam ficatul si pipotele, mararul si lasam sa se caleasca putin impreuna, dupa care oprim focul...
Pieptul de pui il taiem felii ca pentru snitel, dupa care vom bate cu ciocanul feliile (puse intr-o folie alimentara ca sa nu se sfarame)
Le condimentam cu sare si piper dupa care vom aseza felii de sunca si o felie de cascaval pe o parte vom rula cat mai strans,
Repetam pana terminam,...
Faina o amestecam cu praful de copt, sare si facem o gaura in mijloc in care vom adauga oul batut, untul si uleiul dupa care vom adauga treptat iaurtul si vom framanta o coca nelipicioasa, invelim in folie alimentara si dam la rece 30 minute
Carnatii ii vom taia bucati mai mari
Intindem...
Blat -topim untul la foc mic, dupa care adaugam faina si omogenizam. Adaugam laptele amestecand mereu ,lasam sa fiarba pana se ingroasa. Adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare, sare dupa gust si omogenizam.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, deasupra la...
Aluat -amestecam faina cu sarea, zaharul, coaja de lamaie, dupa care adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, untura, galbenusurile si treptat laptele. Framantam o coca nelipicioasa si acoperim, apoi lasam la dospit 1 ora
Umplutura -Branza de vaci o amestecam cu zaharul, pulpa de...
Amestecam faina cu sarea, zaharul, coaja de portocala, drojdia, facem o gaura in mijloc si adaugam galbenusurile amestecate cu oul batut putin, zeama de portocala.
Laptele il amestecam cu untul moale la temperatura camerei, uleiul si adaugam treptat peste faina, ramantam o coca nelipicioasa si...
Cartofii ii curatam, spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt pe jumatate fierti adaugam legumele si fierbem pana sunt gata.
Scurgem de apa (intr-un bol) si le pisam cu blenderul, daca mai este nevoie adaugam apa in care au fiert, adaugam cascavalul, condimente dupa gust si...
Scoatem visinele din compot si le scoatem samburii, apoi le lasam sa se scurga de zeama.
Blatul -Mixam albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul si le mixam impreuna pana se dizolva zaharul. Adaugam faina in ploaie si galbenusurile amestecate cu uleiul si scortisoara.
Pregatim un...
Aluatul -amestecam faina cu zaharul,sarea,praful de copt si esenta si omogenizam.Dupa adaugam margarina amestecata cu apa si esenta si framantam un aluat nelipicios.Dam la rece cca 20 minute.
Intre timp pregatim umplutura -curatam merele si le dam prin razatoare.Apoi calim merele la foc mic...
Aluatul-Amestecam faina cu zaharul,sarea,praful de copt si il cernem intr-un vas.Facem gaura in mijloc si adaugam oul batut putin,untura si lingurile de unt.Incepem sa framantam adaugand apa rece treptat pana devine un aluat omogen nelipicios. Invelim coca in folie alimentara si dam la rece cca 1...
Carnea o spalam si taiem bucati mari.O punem in tigaie si o prajim in putin ulei pe ambele parti.Scoatem carnea si in uleiul in care am prajit carnea, adaugam ceapa tocata si o calim putin.Dupa care adaugam paharul cu vin si carnea si le fierbem la foc mic acoperit.
Cand aproape a scazut zeama...
Cernem faina intr-un bol.Adaugam drojdia si o dizolvatM in apa calduta si o lasam 10 minute a.Adaugam zaharul pe margine cu plicurile de zahar vanilat.In drojdie adaugam esenta si sarea.Incepem sa framantam cu apa calduta pana devine un aluat nelipicios.La sfarsit adaugam uleiul si mai...
Spalam merele si le curatam de coaja. Scoatem mijlocul marului afara impreuna cu samburii. Umplem mijlocul cu visinele scurse de zeama si fara samburi (eu am avut si compot de corcodele) si le asezam pe o farfurie.
Caramelizam zaharul in tava pe care o vom pune la cuptor si ungem pereti tavii...
Spalam costita, o condimentam cu usturoiul curatat si pisat, piper si sare dupa gust. O asezam frumos in tigaie. Deasupra adaugam vinul si uleiul. Punem tigaia pe foc si o acoperim cu un capac.
Cand aproape a scazut vinul de tot adaugam rosiile tocate marunt impreuna cu bulionul si mai...
Compot de capsuni
Spalam capsunile si le dam jos codita.Pregatim cateva borcane (spalate si scurse de apa )si adaugam capsuni dar lasam gol de doua degete.Deasupra in borcane adaugam cate 1/2 lingurita de conservant.Punem apa intr-o oala(cam cata apa avem nevoie la borcane)si cand s-a incalzit adaugam zaharul(eu...
Sirop trandafiri
Petalele trandafirilor le intindem pe o hartie cca 10 minute pentru a se indeparta furnicile din ele.Dupa le clatim rapid intr-o apa. Stoarcem zeama de la o lamaie peste petale si frecam petalele pana cand lasa putina zeama. Adaugam 2 l apa peste petale si le lasam asa cca 4 ore pentru a intra...
Lichior de cafea
Pregatim o sticla si adaugam cafeau impreuna cu alcoolul si menta.Inchidem bine capacul sticlei si lasam deoparte cca 1 saptamana.Timp de o saptamana mai amestecam din cand in cand cafeaua cu alcoolul. Dupa ce a trecut minim o saptamana punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si amestecam...
Tort cu branza si visine
Stoarcem branza de zer daca are si o dam la frigider 30 min.Dupa o mixam bine cu laptele si zaharul pudra.Adaugam visinele spalate si fara samburi, esenta,nuca de cocos si plicurile de zahar vanilat.La sfarsit adaugam plicul de gelatina dizolvata in 100 ml apa si preparat conform instructiunilor...
Tort Diplomat cu capsuni
Mixam albusurile cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand dupa fiecare, esenta, plicul de zahar vanilat, uleiul, lingurile de capuccino, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava rotunda cu ulei si o tapetam cu faina si rasturnam...
Tort cu capsuni
Blat - Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul, cacaoa, esenta si uleiul. Adaugam peste albusuri si mixam bine. Adaugam treptat sirop si faina amestecata cu praful de copt. Tapetam cu hartie de copt o tava cu inel...
Milkshake de capsuni
Punem capsunele intr-un blender dupa ce le-am spalat si le-am curatat de codite.Dupa care adaugam laptele si mixam bine.La final adaugam frisca in capsuni dar daca dorim putem decora cu ea. Dam putin la rece si putem servi
Rulada de pateu
Cascavalul il dam prin razatoarea mare.Adaugam untul topit si sarea dupa gust.Amestecam bine compozitia si adaugam miezul de lapte tocat impreuna cu patrunjelul spalat si taiat. Pregatim o bucata de folie de aluminiu o ungem cu ulei peste tot si intindem tot cascavalul deasupra cu lingura....
Peste la cuptor
Spalam pestii si ii curatam de solzi.Ii spalam iar bine si ii crestam pe ambele parti pana la oase. Ii presaram cu sare peste tot si ii asezam in tava unsa cu ulei.Apoi adaugam deasupra ceapa curatata si taiata feliute,sucul de rosii,rosiile intregi impreuna cu bulionul,zeama de...
Varza cu carnati
Spalam varza si o taiem cu cutitul(putem sa o dam si prin razatoare).Apoi presaram deasupra sare si o amestecam apasand varza.Lasam 10 minute sa se incorporeze sarea.Pregatim o oala, adaugam varza,slanina taiata bucati si apa cu o cana in plus fata de cat e varza. Lasam sa fiarba un clocot si...
Tort cu branza
Pregatim siropul -caramelizam zaharul si il stingem cu putina apa, iar la sfarsit adaugam esenta si lasam sa se raceasca. Amestecam branza cu zaharul pudra, apoi adaugam dulceata de prune si frisca. Mixam bine si adaugam lingurile de Delaco, gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe...
Prajitura cu branza alb/negru
Blat alb -Mixam albusurile spuma cu un praf sare.Adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul si uleiul.Dupa adaugam faina amestecata cu praful de copt si plicurile de zahar.Mixam bine toata compozitia si o rasturnam intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptorul preincalzit...
Tort din biscuiti
Pregatim un sirop din 150 ml apa si 1 lingura zahar si le punem la fiert pana se topeste zaharul.Trecem biscuiti prin sirop si ii asezam in tava Crema -Amestecam branza cu smantana si zaharul.Mixam frisca cu lingurita de colorant si o rasturnam peste branza.Mixam putin impreuna si adaugam...
Tort de inghetata
Primul blat -separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Caramelizam zaharul impreuna cu banana maruntita. Rasturnam peste albusuri si mixam impreuna. Apoi adaugam galbenusurile mixate bine cu frisca si dam la congelator. Intre timp pregatim al...
Inghetata cu capuccino
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si cu lingurile de capuccino pana se topeste zaharul si rasturnam peste albusurile batute spuma Dupa adaugam frisca mixata putin cu esenta.Dam inghetata la congelator dar o...
Rulada cu branza
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare dupa care adaugam galbenusurile, mixand dupa fiecare, iaurtul, pasta de ardei, uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeste frumos. Cand este gata o rulam...
Mamaliguta cu pipote la cuptor
Se spala bine ficatul, pipotele, ranza si le punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le scurgem de apa si le taiem marunt. Intr-o tigaie calim putin ceapa si morcovul taiat cubulete, adaugam ficatul si pipotele, mararul si lasam sa se caleasca putin impreuna, dupa care oprim focul...
Rulouri de piept de pui
Pieptul de pui il taiem felii ca pentru snitel, dupa care vom bate cu ciocanul feliile (puse intr-o folie alimentara ca sa nu se sfarame) Le condimentam cu sare si piper dupa care vom aseza felii de sunca si o felie de cascaval pe o parte vom rula cat mai strans, Repetam pana terminam,...
Carnati in aluat
Faina o amestecam cu praful de copt, sare si facem o gaura in mijloc in care vom adauga oul batut, untul si uleiul dupa care vom adauga treptat iaurtul si vom framanta o coca nelipicioasa, invelim in folie alimentara si dam la rece 30 minute Carnatii ii vom taia bucati mai mari Intindem...
Rulada aperitiv
Blat -topim untul la foc mic, dupa care adaugam faina si omogenizam. Adaugam laptele amestecand mereu ,lasam sa fiarba pana se ingroasa. Adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare, sare dupa gust si omogenizam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, deasupra la...
Pasca cu branza
Aluat -amestecam faina cu sarea, zaharul, coaja de lamaie, dupa care adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, untura, galbenusurile si treptat laptele. Framantam o coca nelipicioasa si acoperim, apoi lasam la dospit 1 ora Umplutura -Branza de vaci o amestecam cu zaharul, pulpa de...
Cozonac cu ciocolata
Amestecam faina cu sarea, zaharul, coaja de portocala, drojdia, facem o gaura in mijloc si adaugam galbenusurile amestecate cu oul batut putin, zeama de portocala. Laptele il amestecam cu untul moale la temperatura camerei, uleiul si adaugam treptat peste faina, ramantam o coca nelipicioasa si...
Musaca cu soia
Cartofii ii curatam, spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt pe jumatate fierti adaugam legumele si fierbem pana sunt gata. Scurgem de apa (intr-un bol) si le pisam cu blenderul, daca mai este nevoie adaugam apa in care au fiert, adaugam cascavalul, condimente dupa gust si...
Tort cu visine din compot
Scoatem visinele din compot si le scoatem samburii, apoi le lasam sa se scurga de zeama. Blatul -Mixam albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul si le mixam impreuna pana se dizolva zaharul. Adaugam faina in ploaie si galbenusurile amestecate cu uleiul si scortisoara. Pregatim un...
Tarta cu mere si crumble
Aluatul -amestecam faina cu zaharul,sarea,praful de copt si esenta si omogenizam.Dupa adaugam margarina amestecata cu apa si esenta si framantam un aluat nelipicios.Dam la rece cca 20 minute. Intre timp pregatim umplutura -curatam merele si le dam prin razatoare.Apoi calim merele la foc mic...
Traistute cu legume
Aluatul-Amestecam faina cu zaharul,sarea,praful de copt si il cernem intr-un vas.Facem gaura in mijloc si adaugam oul batut putin,untura si lingurile de unt.Incepem sa framantam adaugand apa rece treptat pana devine un aluat omogen nelipicios. Invelim coca in folie alimentara si dam la rece cca 1...
Ciulama de porc
Carnea o spalam si taiem bucati mari.O punem in tigaie si o prajim in putin ulei pe ambele parti.Scoatem carnea si in uleiul in care am prajit carnea, adaugam ceapa tocata si o calim putin.Dupa care adaugam paharul cu vin si carnea si le fierbem la foc mic acoperit. Cand aproape a scazut zeama...
Cosulete cu fructe
Cernem faina intr-un bol.Adaugam drojdia si o dizolvatM in apa calduta si o lasam 10 minute a.Adaugam zaharul pe margine cu plicurile de zahar vanilat.In drojdie adaugam esenta si sarea.Incepem sa framantam cu apa calduta pana devine un aluat nelipicios.La sfarsit adaugam uleiul si mai...
Mere la cuptor
Spalam merele si le curatam de coaja. Scoatem mijlocul marului afara impreuna cu samburii. Umplem mijlocul cu visinele scurse de zeama si fara samburi (eu am avut si compot de corcodele) si le asezam pe o farfurie. Caramelizam zaharul in tava pe care o vom pune la cuptor si ungem pereti tavii...
Costite de porc la tigaie
Spalam costita, o condimentam cu usturoiul curatat si pisat, piper si sare dupa gust. O asezam frumos in tigaie. Deasupra adaugam vinul si uleiul. Punem tigaia pe foc si o acoperim cu un capac. Cand aproape a scazut vinul de tot adaugam rosiile tocate marunt impreuna cu bulionul si mai...