In ultima vreme, fructele Kaki au devenit foarte populare in Romania.
Se gasesc peste tot, mai ales in timpul iernii, pentru ca acesta este anotimpul in care ele se coc in tarile de origine: China, Japonia, Coreea, Vietnam si SUA.
Drept urmare, ne-am gandit sa va spunem 10 lucruri interesante si pe care nu le stiati despre aceste fructe:
1. Sunt originare din China, unde exista peste 2000 de sortimente. De aici au ajuns in Coreea si Japonia, iar pe la mijlocul anilor 1800 au fost plantati primii pomi de fructe Kaki si in SUA, in California, mai exact.
2. Din fructele Kaki se poate face o masca cu efecte de intinerire asupra tenului, amestecand pulpa fructului cu albus de ou si zeama de lamaie.
3. Consumul de fructe Kaki previne aparitia pietrelor la rinichi, datorita continutului mare de magneziu.
4. Fructele Kaki sunt un leac impotriva sughiturilor.
5. In urma unui studiu recent, realizat de japonezi, s-a descoperit ca extractul din coaja de Kaki amelioreaza simptomele diabetului.
6. In unele zone din Coreea, frunzele de Kaki sunt folosite pentru a face un ceai special.
7. Este indicat ca fructele Kaki sa nu fie consumate pe stomacul gol, deoarece pot cauza indigestie.
8. Mirosul fructului Kaki alunga gandacii. Pentru a tine departe gandacii de bucatarie, zdrobiti un fruct Kaki pe o bucata de material. Apoi, puneti materialul intr-o zona infestata cu gandaci.
9. Numele sub care mai este cunoscut acest fruct, Persimmon, se traduce prin "Para lui Dumnezeu" sau "Fructul Zeilor".
10. Atunci cand cumparati fructe Kaki necoapte, puteti grabi procesul de coacere prin depozitarea acestora intr-o punga de plastic sau de hartie cu un mar sau cu o banana. In acest fel, fructul se va coace intr-una sau doua zile.
Descopera pe Gustos.ro care sunt beneficiile consumului de fructe Kaki
Sursa foto: freshideen.com
Surse articol: lahealthyliving.com, homeguides.sfgate.com