Desert prajitura de post

de Cofetarul Vesel in Prajituri, 19 Noi 2017 | 35341 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna pe care o puteti consuma in timpul postului. Va invit cu mare drag sa o incercati!!!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 600 gr faina alba
  • 300 gr bulion de rosii
  • 180 gr zahar tos
  • 100 ml ulei
  • zeama de la o lamaie (40 de mililitri)
  • un plic de praf de copt(10 grame)
  • Umplutura:
  • 500 ml apa
  • 10 linguri de gris
  • 100 gr zahar tos
  • un borcan mic de gem de visine (360 gr)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post:

Foi: Amestecam faina cu zaharul si praful de copt. Adaugam peste ele bulionul, zeama de lamaie si uleiul, apoi incepem sa framantam aluatul. Dupa ce l-am framantat, il vom imparti in 4 bucati. Vom intinde cate o bucata de aluat  pe fundul unei tavi (unsa cu ulei si pudrata cu faina). Fiecare foaie se va coace 10 minute, la 180 grade C. Dupa ce am copt cele 4 foi, le vom lasa la racit.  

Umplutura: Vom pregati grisul. Intr-o oala vom pune apa cu zaharul. O punem pe foc si amestecam cu o lingura pana se dizolva zaharul. Cand incepe apa sa fiarba, adaugam grisul si amestecam bine si luam oala de pe foc si o lasam la racit.

Asamblarea prajiturii: peste prima foaie vom pune gris, peste a doua gem, iar peste o treia foaie tot gris. Apoi punem ultima foaie si dam prajitura la rece pentru 30 de minute. Dupa o putem servi!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Regina Maria