Anason

Postat de Bucataras in Condimente pe 11 Iul 2009, 09:10

Anason

Anasonul (Pimpinella anisum) este o plantă medicinală, aparţinând familiei Apiaceae, foarte des utilizată.

Anasonul este o plantă anuală, erbaceee, putând atinge o înălţime de 60 - 80 cm. Perioada de înflorire este iunie - septembrie. Fructele sunt mici şi verzui, şi pot fi culese de la sfârşitul lui august până la sfârşitul lui septembrie.

Utilizare

Anasonul, ca plantă medicinală, are multe proprietăţi, multe dintre care sunt neconfirmate:

- Se foloseşte la tratarea anumitor afecţiuni digestive ( în special ale intestinului) şi respiratorii;

- Afecţiuni ale căilor urinare;

- Slab efect laxativ.

Sursa : ro.wikipedia.org

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]