Cum să confiezi coaja de portocală

Postat de Lau in Tipsuri pe 29 Oct 2011, 21:48

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza
Cum să confiezi coaja de portocală

Nu e deloc complicat să confiezi coaja de portocală, pe care apoi o poţi folosi pentru diverse deserturi. Ai nevoie de 3 portocale, 215g de zahăr tos şi 60ml de apă.

Pasul 1 - Decojeşte portocalele cu ajutorul unui cutit ascuţit. Taie coaja în fâşii subţiri.

Pasul 2 - Opăreşte timp de 10 secunde coaja de portocală într-o crăticioară cu apă fiartă. Aruncă apa şi repetă încă odată.

Pasul 3 - Pune apa şi zahărul la fiert într-o crăticioară, la foc mic. Amestecă până zahărul s-a dizolvat şi siropul a început să fiarbă. Adaugă coaja de portocală şi lasă totul să clocotească 5-10 minute, fără să mai amesteci, până ce coaja devine uşor transparentă.

Pasul 4 - Tapetează o tavă cu hârtie de pergament şi scoate coaja de portocală cu ajutorul unui cleşte pe tava astfel pregatită. Las-o să se răcească şi apoi foloseşte-o după plac, în prăjituri sau pe post de snack delicios.

Comentarii (1)

30.01.2012, 14:01

Minunată reţeta asta, mai ales că acum este sezonul portocalelor. Cât timp se poate păstra coaja confiată şi în ce condiţii?

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]