Cum se mananca fructele conform Codului Bunelor Maniere

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 14 Iun 2016, 14:41

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Este perioada anului in care fructele se gasesc pe toate drumurile, la propriu. 

Este si cea mai buna perioada din an pentru a profita de beneficiile pe care le aduce consumul de fructe, fiind bogate in vitamine si minerale.

Cand suntem acasa sau intr-o companie fara pretentii putem manca fructele cum ne vine. Insa, in cazul in care ne aflam la restaurant sau intr-o companie mai pretentioasa exista cateva reguli ce tin de Codul Bunelor Maniere si pe care trebuie sa le respectam.

Merele 

Merele sau perele se curata de coaja, se taie in patru, se dau la o parte semintele si se taie in bucatele mai mici pe care le putem manca cu furculita.

Ciresele 

Ciresele sau visinele se pot manca cu mana, avand grija sa punem coditele si samburii pe o farfurie.

Strugurii

Si strugurii se pot manca bob cu bob de pe ciorchine, dar in niciun caz nu e permisa sa se scoata pielita si samburii. 

Capsunele si fructele de padure

Atunci cand au codita, capsunele pot fi mancate cu mana. Cand sunt fara codita se va folosi lingurita. De asemenea, ligurita se va folosi si incazul fructelor de padure.

Bananele 

Bananele vor fi curatate de coaja si taiate in felii care mai apoi sunt mancate cu felie cu felie cu furculita.

Caisele

Caisele si fructele asemanatoare (prune, piersici, nectarine) se desfac in doua cu mana, se indeparteaza samburele, iar jumatatile se mananca cu mana. 

Kiwi

Fructul kiwi nu se decojeste, ci se taie in doua jumatati, iar miezul se mananca cu lingurita. 

Pepenele

Feliile de pepene vor fi mancate cu cutitul si furculita, avand grija sa indepartati inainte toti samburii din felia de pepene.

 

Sursa foto: fruitgaloreuk.co.uk
Sursa articol: agerpres.ro

Comentarii (2)

14.06.2016, 15:00

Tu realizezi ca ori noi suntem departe , ori codul are prevederi de eticheta exagerate ?

14.06.2016, 16:05

Uite ca aici nu prea imi plac bunele maniere, din mar imi place sa musc, la fel si din pepene si sa mi se prelinga zeama, asa simt ca savurez tot ce-i mai bun din fruct....

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs