Ghimbir

Postat de Bucataras in Condimente pe 25 Apr 2009, 10:00

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Folosit mult in bucataria asiatica, ghimbirul este un ingredient obisnuit in preparatele dulci si picante. Radacina proaspata de ghimbir se curata de coaja , se rade, apoi se adauga in mancaruri de genul tocanei sau a celor preparate prin prajire rapida. Ghimbirul macinat si uscat se foloseste si la prajituri, aluaturi.

Stiati ca?

Este util in tratarea tusei si a racelii. Ghimbirul proaspat, ras, cu lamaie si cu miere inre-un ceai fierbinte seara previne raceala. De asemenea previne raul de masina si greturile matinale in timpul sarcinii.

Comentarii (1)

15.05.2011, 08:00

Chiar acum beau un ceai cu ghimbir proaspăt şi scorţişoară"aromat, picant! Scorţişoara îl şi îndulceşte, nu mai trebuie zahăr.(baton de scorţişoară)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

pe 25.01 la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]