Leustean

Postat de Miha in Condimente pe 28 Oct 2009, 10:03

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza
Leustean

Este o planta perena, ce are o radacina cu multe ramificatii din care rasar plante tinere, formand frunze in forma de pana.

Frunzele contin uleiuri ce scad tensiunea si stimuleaza diureza, tanin si substante amare ce au o puternica actiune terapeutica asupra aparatului respirator, sistemului endocrin si a celui imunitar.

Ceaiul preparat din seminte de leustean diminueaza rapid durerile de stomac.

Este folosit pentru asezonarea supelor, tocanitelor, a muraturilor si a otetului.

Il gasim in piata pana in luna septembrie sau chiar mai tarziu.Se pastreaza la frigider pana la 7 zile. Se poate pune la uscat, apoi se va macina si se va pastra intr-un recipient etans.

Pentru a-si pastra aroma se recomanda a pune leusteanul doar la sfasitul prepararii mancarii.

Poate fi combinat cu oregano, piper negru si marar.

Retete recomandate:

Ciorba de fasole in paine

Ciorba de miel

Fasole cu ciolan afumat

Bors moldovenesc de vita

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]