Nuca

Postat de Miha in Fructe pe 19 Oct 2009, 15:27

Nuca

Nuca este un fruct cu invelis lemnos, ce contine o mare cantitate de grasimi, proteine si alte lemente nutritive, in special vitamina E (previne ateroscleroza). Pe langa toate acestea este bogata in calciu (intareste sistemul osos), fosfor, clor, sodiu, fier, cupru,zinc (prevenine osteoporoza) si celuloza.

Datorita continutului ridicat de proteine, nuca este considerata un bun inlocuitor al carnii.

Are insa potential alergic, astfel incat se recomanda prudenta la persoanele alergice.

Mancati 20-50 grame de nuca pe zi si veti reduce riscul de a face diabet si al bolilor de inima.

Sunt o gustare sanatoasa si un ingredient delicios in multe retete. Cu nuca putem crea o mare varietate de retete, de la fel principal pana la desert.

Nucile, mai ales cele fara coaja trebuie patrate in conditii de temperatura si umiditate reduse, pentru a preveni rancezirea grasimilor.

Miezul de nuca este mai sensibil la rancezire decat nuca intreaga, astfel se recomanda sa achizitionam nuci intregi, pe care le vom putea pastra de la un an la altul.

Retete recomandate:

Piept de pui cu sos de nuci

Salata crocanta

Banana bread

Mancarea serpasilor

 

 

 

Comentarii (5)

07.10.2010, 23:34

stiati ca miezul de nucă e folosit în unele tratamente populare, mai ales din pricina untdelemnului pe care îl conține. Foarte bun articol. Intradevar reduce riscul de a face diabet si boli de inima.

12.02.2011, 20:36

18.05.2011, 15:22

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]