Pizza Calzone Cesenatico

Postat de RadaMateescu in Tehnici pe 8 Apr 2013, 12:10

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza
Pizza Calzone Cesenatico

 

Va prezentam o reteta grozava de pizzaAvand in vedere faptul ca pizza a devenit un fel extrem de popular de mancare, indiferent ca este vorba despre servirea acesteia in oras,  comenzile de mancare la domiciliu sau prepararea ei acasa, va prezentam o reteta grozava de pizza in compozitia careia se afla vedeta acestui articol, morcovul.

Pizza Calzone Cesenatico este o pizza gustoasa cu vin rosu, telina, morcov, lapte si carne de vita.

Ingrediente 

    aluat clasic

    300 grame carne tocata de vita

    300 grame piure de rosii

    jumatate de morcov

    jumatate telina

    vin rosu

    60 g faina

    lapte

    parmezan ras

Modul de preparare:

Se prepara aluatul si se lasa sa creasca timp de o ora.

Se taie in bucati mici ceapa si telina sise calesc intr-o tigaie cu 4–5 linguri de ulei.

Se adauga carnea tocata in aceeasi tigaie si se prajeste timp de 10 minute.

Se adauga putina sare si o jumatate de pahar cu vin.

In continuare trebuie adaugat piureul de rosii si se lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 40 de minute.

Untul se topeste intr-o tigaie adaugand in acelasi timp faina.

Se adauga incetul cu incetul un pahar de lapte si se amesteca continuu la foc mic, iar cand compozitia incepe sa se ingroase, se adauga sare si se lasa sa se raceasca.

Se intinde aluatul circa 1 cm grosime si se imparte in doua, dupa care se unge cu sosul din lapte si se adauga ingredientele calite anterior.

Se acopera cu parmezan si se inchide in forma de calzoni.

Se pune in cuptor la 200°C timp de 20 de minute.

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]