Pudra de marar

Postat de adnia in Condimente pe 23 Ian 2013, 20:07

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Condimentele sunt utilizate dintotdeauna in prepararea mancarurilor si deserturilor. pe langa savoarea deosebita pe care o dau preparatelor, ele au si propietati curative.
Eu una le folosesc foarte mult in bucatarie si m-am gandit sa postez din cand in cand cate o "tableta" de sanatate prin intermediul lor. Vedeta zilei de astazi este Mararul!
Acesta poate fi utilizat atat in forma proaspata, cat si uscata (nu doar frunzele, ci si semintele). Dupa cum spuneam, mararul este o planta aromatica destul de puternica ce da un gust deosebit mancarurilor, dar in scop medicinal, este eficient si in:
-reglarea tractului digestiv
-tratarea insomniilor, dizinteriilor, diareelor
-reglarea tulburarilor menstruale
-tratarea afectiunilor respiratorii minore
-lupta impotriva cancerului

Cred ca majoritatea sosurilor si mancarurilor contin si marar in stare proaspata...dar ce facem iarna?
Ca sa pot pastra parfumul si gustul mararului nealterate, eu folosesc seminte de marar uscate, pe care le macin, pana obtin o pudra fina (foarte concentrata) si pe care o pastrez intr-un borcanel inchis ermetic, iar cand am nevoie, adaug putina pudra in mancaruri. Iubitorii de astfel de plante aromatice sigur ii vor simti savoarea si se vor bucura din plin de beneficiile sale.

Comentarii (8)

24.01.2013, 07:48

Interesanta chestie

24.02.2013, 19:32

interesant!

24.03.2013, 20:53

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]