Secrete culinare

Postat de deyutzky in Tipsuri pe 9 Apr 2012, 17:07

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Secrete culinare

Secrete din bucatarie. Sfaturi culinare

- Imediat ce ai preparat sosul pentru friptura, unge-i suprafata fierbinte cu o bucatica de unt, infipta in furculita. Stratul de unt nu va permite sosului sa se usuce si sa formeze deasupra o pojghita.

- Pune in interiorul puiului asezat in tava, pentru fript, un mar taiat in doua. Friptura va capata o aroma deosebita.

-  Nu fierbe varza acra in vase de aluminiu sau de fonta nesmaltuita. Preparatul se oxideaza, se innegreste sau, in cel mai bun caz, isi schimba culoarea.

- Pastele fainoase se fierb intr-o cantitate mare de apa clocotita si sarata (la 250 g paste se pun 3 l apa si 12 g sare). Pastele se pun in apa si se fierb la foc mic, ca sa dea repede in clocot si sa nu se lipeasca de fundul vasului.

- Pilaful, orezul cu lapte, budinca de orez sunt mult mai gustoase daca adaugi  in compozitie si 1-2 lingurite de lapte praf.

- Piureul de spanac este cu mult mai gustos daca, atunci cand e gata, ii adaugi un galbenus de ou frecat bine cu unt.

- Cozonacii si budincile prind o culoare fparte frumoasa deasupra daca le ungi nu cu ou, cum se obisnuieste, ci cu... cafea cu lapte.

- Legumele proaspete isi pastreaza mai bine culoarea si aroma daca sunt puse la fiert cand apa da in clocote mari, fierberea se face la foc iute, oala ramane descoperita, iar legumele sunt lasate sa se raceasca in apa in care au fiert.

- Sarmalele ies mai pufoase daca in apa adaugata la fiert se pun doua linguri de smantana.

- Marul crud se potriveste de minune in salate cu telina, andive, morcovi, sfecla, varza si anghinare.

- Compotul de mere este mult mai gustos daca la fierbere se adauga in el o bucatica de unt.

- Laptele praf, amestecat cu putina sare fina si apoi cu apa fierbinte, are un gust identic cu laptele proaspat muls.

- Prajiturile cu foietaj ies mult bine numai daca intre cele trei framantari succesive lasi aluatul sa se odihneasca 20-30 de minute.

- Prajiturile si preparatele cu foietaj din comert ies perfect daca lasi aluatul sa se decongeleze incet, il folosesti cind inca este foarte rece si umpluturile sunt cat mai uscate cu putinta.

Sursa: www.elady.ro

Comentarii (6)

10.04.2012, 20:17

10.04.2012, 20:34

interesant

13.08.2012, 18:10

place

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]