Ueiul de ricin - pentru sanatate si frumusete

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 26 Oct 2011, 15:00

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Ca multe alte remedii naturale, uleiul de ricin este trecut in randul ingredientelor care sunt folosite in terapia alternativa, desi proprietatile sale curative sunt cunoscute de secole.

El este extras din semintele plantei de ricin. Acestea sunt atat de bogate in ulei, incat fiecare samanta produce o cantitate ce reprezinta ¼ din greutatea ei. Uleiul extras are o culoare galben-deschis si este transparent, insa pateaza destul de tare, de aceea se recomanda a fi folosit cu atentie.

In Roma antica, planta de ricin se numea Planta lui Hristos. Mai mult, in urma cu 4.000 de ani, seminte de ricin au fost gasite in mormintele egiptene, fiind o dovada in plus a faptului ca erau foarte pretuite inca din acele timpuri. Egiptenii le foloseau in scopuri medicinale, dar si cosmetice.

Folosit extern, uleiul de ricin patrunde usor in piele (este uleiul esential cel mai usor absorbit) si reduce durerea, inflamatiile, iar folosit intern detoxifica organismul si stimuleaza circulatia limfatica. Contine acid ricinoleic, un acid gras ce opreste dezvoltarea mai multor tipuri de bacteria, virusi, ciuperci. De aceea este recomandat si in tratarea acneei.

Cateva dintre beneficiile asupra sanatatii

Uleiul de ricin este un laxativ usor

Doar 30 de grame de ulei de ricin reprezinta un remediu rapid si bland ce ajuta in probleme de constipatie. Pentru a-l face mai usor de inghitit, poate fi baut cu putin lapte caldut.

Trateaza durerile musculare

Se aplica o carpa inmuiata in ulei de ricin pe zona dureroasa. Peste ea o folie de plastic si apoi o sticla cu apa calda ce va ajuta uleiul sa patrunda mai usor in piele. Daca nu se foloseste sticla cu apa, atunci se tine compresa mai mult timp pe zona dureroasa, chiar peste noapte.

Recomandat celor care sufera de insomnie

Daca iti este greu sa adormi si dimineata te trezesti obosit, maseaza pleoapele cu putin ulei de ricin inainte de culcare. Te va ajuta sa te relaxezi si iti va crea o stare de somnolenta.

Alina durerile de stomac, cele menstruale si colicile la bebelusi

Pentru a alina aceste dureri, incalzeste putin ulei de ricin in palme si apoi maseaza usor abdomenul. In cazul femeilor se recomanda masajul in partea de jos a abdomenului, in zona ovarelor si a uterului.

Benefic picioarelor obosite

Masajul cu ulei de ricin este ideal pentru durerile de picioare, dupa o zi obositoare. Pentru dureri severe, aplica o cantitate generoasa de ulei de ricin pe talpa piciorului, inveleste-le intr-o folie de plastic, apoi ia o pereche de sosete. Tine-le in picioare pana dimineata.

Ingrijirea frumusetii in mod natural

Tocmai proprietatile sale curative fac ca uleiul de ricin sa fie o alegere excelenta pentru mentinerea frumusetii pielii si parului.

Tratarea infectiilor pielii si acneii

Acidul ricinoleic din uleiul de ricin inhiba virusii si bacteriile si este ideal in tratarea infectiilor de piele. Inainte de culcare se ia un prosop si se inmoaie in apa fierbinte sic and se raceste suficient cat sa fie suportat de piele, se asaza pe fata. Acest procedeu va deschide porii. Apoi maseaza pielea delicat cu ulei de ricin, pana patrunde bine in ten. Lasa sa actioneze peste noapte. Repeta acest lucru timp de o saptamana sau doua.

Pentru un ten suplu si lipsit de riduri

Una dintre cele mai simple si eficiente metode de-al folosi este in jurul ochilor inainte de culcare, urmand sa fie clatit a doua zi. Ideea este cu atat mai buna cu cat, aplicat si pe gene, acesta le va intari. Mai mult, ajuta la eliminarea cearcanelor.

Poate fi aplicat si pe intreaga fata, insa fiind foarte lipicios, este problematic. Insa poate fi tinut pe fata ca o masca timp de 2-3 ore si apoi clatit. Cand vremea este calda si umeda, este mai putin placut sa ai o masca uleioasa pe fata, insa in timpul iernii acest disconfort este redus. Folosit timp de cateva luni, uleiul de ricin ajuta la indepartarea unor semne vechi lasate de acnee.

Pentru caderea parului, pentru fire uscate si deteriorate

Daca ai parul uscat si fin, cu multe fire despicate la varfuri, atunci uleiul de ricin este ingredientul de care ai nevoie pentru o masca de casa simpla, eficienta si lipsita de chimicale. Tratamentele cu ulei de ricin sunt bune si pentru a stopa caderea parului. Se foloseste o data pe saptamana pana cand parul se mai inzdraveneste, apoi de doua ori pe luna.

Masca de par:

- O lingura ulei de ricin
- Un galbenus de ou
- O lingura ulei de masline
- Optional putin balsam de par pentru o masca mai cremoasa si usor de intins
(cel mai bine este ca uleiurile sa fie caldute)

Aceasta masca poate fi lasata timp de 15-20 de minute, dar daca parul este destul de distrus, se recomanda sa fie lasata peste noapte. Foloseste o casca pentru dus sau o punga de plastic pentru a prinde bine parul si pentru a nu pata prosopul caldut pe care il pui pe cap, pentru a ajuta uleiul sa patrunda in pielea scalpului si par.

Un alt lucru pe care il poti face este sa aplici ulei de ricin la radacina si varfurile parului. Il poti amesteca si cu un alt ulei, cum ar fi cel de migdale sau struguri pentru a-l face mai putin dens. Lasa-l sa actioneze peste noapte si apoi clateste bine. Ar trebui sa observe rezultate vizibile dupa 5 sau 6 aplicatii.

Uleiul de ricin va hidrata pielea scalpului si stimuli cresterea parului. Dupa cateva saptamani de folosire, vei observa ca parul este mai puternic si stralucitor. Poti aplica uleiul de ricin sip e gene si sprancene, rezultatele fiind vizibile dupa prima saptamana de utilizare.

Comentarii (14)

Ina

Ina
27.10.2011, 19:34

)

27.10.2011, 19:45

02.11.2011, 13:20

si eu folosesc uleiul de ricin tot ptr gene si sprancene si sunt f multumita

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]