aziz

1

Bucataras
incepator

Tg Neamt

Bucataras din 07.09.2010

RETETE294
PRIETENI112
Retete / Dulciuri

Tarta cu pere

In Prajituri la 8 Oct 2011

 Pentru a obtine crusta amestecam ingredientele de mai sus si vom obtine un aluat ca plastelina pe care il impachetam in folie de plastic si-l dam la frigider intre 30 minute si o ora. Intindem apoi o foaie pe care o vom pune intr-o tava pentru tarte rotunda cu diametrul de 25 cm...

Batoane de muesli

In Dulciuri la 30 Sep 2011

Procedam astfel : intr-o oala punem la foc potrivit zaharul, frisca lichida, untul pana se formeaza un sirop ; In acest sirop punem bucatile de marshmallows la topit. Amestecam sa nu se prinda si sa ajutam bucatelele lipicioase sa se topeasca, nu ca s-ar intampla ceva daca raman si...

Prajitura super ciocolatoasa

In Prajituri la 30 Sep 2011

 Asamblam prajiturica pe platou direct. Punem laptele la incalzit si adaugam ciocolata pana se topeste.Siropul se lasa la racit si apoi se mixeaza cu budinca de vanilie .In crema obtinuta incorporam frisca cu o spatula. Siropul pentru piscoturi il obtinem din laptele incalzit si...

Prajitura Televizor

In Prajituri la 12 Sep 2011

Purcedem la facut foile cu cacao mai intai din ingredientele mai sus mentionate. Vom obtine un aluat de consistenta plastelinei, aceasta coca o vom imparti in doua discuri pe care le infasuram in folie de plastic si le vom da la frigider cam 30 de minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Pe...

Prajitura cu foi si crema de ciocolata

In Prajituri la 28 Aug 2011

Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc ,adaugam untul si iaurtul/Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in galbenusuri.Albusurile se bat spuma si le adaugam compozitiei cu o paleta ,amestecand usor.Se imparte compozitia in 3 parti .Daca doriti foi subtiri ,mai subtiri decat...

Tiramisu reţetă cu budinca

In Prajituri la 12 Aug 2011

Tiramisu reţetă cu budinca Preparare Tiramisu: Amestecam crema de branza cu zaharul pana se topeste si apoi budinca amestecata in prealabil cu laptele. Mixam apoi impreuna pana se obtine o crema fina si pufoasa. Eu am asezat tiramisu in tava de chec (vz foto) in care in prealabil am...

Raffaello

In Dulciuri la 9 Aug 2011

Pentru a prepara bomboanele Raffaello amestecam intr-un bol laptele praf ,untul,zaharul pudra,smantana,foaia de napolitana sfaramitata si vom obtine un ,,aluat,,usor de modelat in ,,bilute,,cu alune sau fistic in mijloc ,pe care le vom rostogoli prin cocos si vom da la frigider pentru o ora .

Portofele parfumate cu apa de trandafiri

In Prajituri la 28 Iul 2011

Preparam o budinca consistenta din :lapte 500 ml la fiert pe aragaz +zaharul+zaharul vanilat,restul de 200 il amestecam cu ouale si corn flour-ul sau amidonul. Cand laptele fierbe adaugam compozitia cu ou, amestecam continuu pina obtinem o crema foarte consistenta, pe care o vom lasa la racit....

Briose cu cirese

In Prajituri la 22 Iul 2011

Amestecam zaharul cu untul pina obtinem o crema pufoasa. Adaugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana se incorporeaza in crema. Ingredientele uscate se amesteca intr-un castron separat si apoi incorporam usor pina obtinem o crema consistenta. Asezam in tava de briose hartiutele speciale...

Popsicle din pepene rosu

In Dulciuri la 8 Iul 2011

 Se curata pepenele de samburei si coaja, il punem in castron cu zaharul si sucul de lamaie iar cu hand blander-ul il facem zob :)) sucul il punem in pahare de plastic doar pe trei sferturi sa ramana loc pentru partea verde. Deasupra paharelor vom pune cartonasele cu betisoare sau lingurite...

Prajitura cu biscuiti II

In Prajituri la 7 Iul 2011

Punem la topit ciocolata impreuna cu smantana,untul si caramelul ,nu trebuie sa fiarba ci sa se topeasca ciocolata si sa se amesteca toate ingredientele pana obtinem un sirop mai consistent. Biscuitii ii sfaramam in bucati potrivite. Laptele se infierbanta . Intindem biscuitii intr-o tava de...

Prajitura cu biscuiti

In Prajituri la 28 Iun 2011

  Preparam crema din puding +paharul de lapte rece(125ml). Batem smantana+zaharul pana obtinem o frisca care sa stea pe tel ,apoi incorporam in  pudingul de vanilie usor cu o paleta .In reteta originala se punea si crema de branza eu nu am avut in acel moment ,insa a iesit...

Tarta cu mar- 200

In Prajituri la 26 Iun 2011

 Se face un aluat din faina ,praf de copt,zahar,unt topit, ou si sare.Coca se inveleste in folie si se da la frigider 30 minute. Intre timp curatam merele ,se  taie in patru,se indeparteaza samburii.Stropim marul cu suc de lamaie . Se imbraca cu hartie de copt o forma rotunda cu...

Mini cheesecake cu menta

In Prajituri la 19 Iun 2011

Amestecam budinca cu laptele, apoi  adaugam smantana 9%. Frisca o batem spuma cu zaharul, apoi o incorporam budincii cu o lingura sau paleta de silicon amestecand de jos in sus, pentru a ramane pufos. Adaugam esenta de menta. Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa rece, apoi se pune...

Chec cu cirese

In Prajituri la 12 Iun 2011

    Batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul pana obtinem o bezea.faina se amesteca cu praful de copt si sarea.Incorporam faina in albusuri cu o paleta de jos in sus ,pentru a ramane pufos apoi untul.Turnam compozitia intr-o forma de chec unsa cu unt si dam la cuptor (daca avem...

Desert cu caise

In Prajituri la 12 Iun 2011

      Spalam caisele ,scoatem samburii si asezam jumatatile intr-un vas pentru tarte uns cu unt puteti presara zahar si apoi sa puneti caisele ,se va forma un fel de caramel .Peste caise se pune zahar apoi presaram checul sfaramat amestecat cu cocos iar peste ele vom pune...

Cheescake cu cirese

In Dulciuri la 10 Iun 2011

Pregatim stratul de biscuiti : macinam biscuitii ii amestecam cu nessquik-ul si untul topit apoi presam pe fundul tavii sau formei in care vom pune crema de branza;dam la frigider cat timp vom pregati crema. Crema : amestecam budinca de vanilie cu laptele apoi adaugam smantana si crema de...

Peanut Butter Truffles

In Dulciuri la 5 Iun 2011

   In primul rand prajim putin nucile si alunele. Dam biscuitii prin masina de nuca ,la fel nucile si alunele.Trebuie sa fie foarte fin macinate. Daca folositi unt de arahide neindulcit va trebui sa adaugati zahar pudra asta ar insemna cam 150 gr acum depinde si de gust si...

Gogosele cu mar(Apfelkrapfen)

In Prajituri la 2 Iun 2011

Facem maiaua din drojdie, o lingurita de zahar si putin lapte caldut +o lingura de faina. Cand maiaua a crescut o amestecam cu restul de ingrediente pana obtinem o coca elastica pe care o lasam la dospit pana isi va dubla volumul. Intindem foie dreptunghiulara groasa cam de un cm, presaram...

Sombrero cu rubarbura ,fructe de padure si piersici ....desert pentru Ruxy

In Prajituri la 25 Mai 2011

Vom face intai aluatul :amestecam faina cu zaharul si sarea.Adaugam apoi untul taiat cubulete la temperatura camerei amestecam , incorporam ouale apoi si apa continuam sa framantam pina obtinem un aluat ca o plastelina ,pe care il vom imparti in doua discuri pe care le impachetam in...

Eclere

In Prajituri la 22 Mai 2011

Gogoselele:   Se fierbe apa cu uleiul intr-o cratita. La primul clocot se toarna toata faina o data se trage cratita de pe foc si se amesteca energic aluatul. Cand aluatul este caldut incepem sa adaugam ouale intregi unul cate unul ,mestecand bine dupa fiecare,asa incat nu vom pune...

Spirale cu Nesquik

In Dulciuri la 17 Mai 2011

Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat pina obtinem o crema deschisa la culoare si pufoasa. Drojdia se amesteca cu citeva linguri lapte cald si o lingura de zahar +o lingura doua de faina, apoi o punem intr-un loc cald pina incepe sa creasca (face gaurele la suprafata).Turnam drojdia crescuta...

Aluat dospit Bertinet cu scortisoara

In Prajituri la 15 Mai 2011

 Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat pina obtinem o crema deschisa la culoare si pufoasa. Drojdia se amesteca cu citeva linguri lapte cald si o lingura de zahar +o lingura doua de faina ,apoi o punem intr-un loc cald pina incepe sa creasca (face gaurele la suprafata). Turnam...

Inghetata de iaurt cu afine

In Dulciuri la 12 Mai 2011

Amestecam iaurtul cu dulceata si dam la congelator, daca doriti puteti adauga si 250  gr frisca batuta. Deasemeni puteti face si cu afine proaspete  si atunci la fiecare pahar de afine puneti jumatate pahar de zahar si punem pe aragaz la fiert pina se leaga siropul ,adica tot un fel de...

Cheesecake de ciocolata

In Torturi la 11 Mai 2011

Biscuitii sfaramati foarte fin se amesteca cu untul topit si se aseaza intr-o forma de tort rotunda. Se preseaza pe fundul tavii si se dau la frigider pina facem crema de branza. Batem frisca pina se intareste cu cele 2 linguri de cacao si ciocolata topita. Crema de branza se mixeaza cu...

Apple crisp (sau mai bine crontz cu mar )

In Dulciuri la 9 Mai 2011

 Amestecam marul ,taiat cubulete, cu sucul de lamaie si vanilia apoi le punem intr-o tava de tarta .Scortisoara se amesteca cu zaharul si cerealele,apoi se imprastie deasupra marului . Untul se face bucatele si il presaram din loc in loc deasupra stratului de cereale.Dam la...

Rose petal flan

In Prajituri la 5 Mai 2011

Incalzim laptele cu zaharul pina se topeste dar avem grija sa nu fiarba.eu am pus lapte fiert si racit. Amestecam intr-un castron ouale +galbenusurile+vanilia+apa de trandafiri. Adaugam in compozitia de oua laptele caldut si mixam putin pina face spuma. Caramelul: punem zaharul +2...

Pasca in trei straturi

In Prajituri la 29 Apr 2011

Pentru primul strat , mixezi ouale cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie. Adaugi treptat smantana alternand cu faina cernuta cu praful de copt. Pentru stratul al doilea inmoi stafidele in apa calda 10 minute. Mixezi ouale cu zaharul si zaharul vanilat pina cind acestea se...

Oua colorate pentru iepurasi

In Prajituri la 23 Apr 2011

intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea.in alt castron amestecam untul cu zaharul pina obt o crema pufoasa adaugam pe rind ouale vanilia apoi adaugam faina din primul castron si la sf smantina. si ciocolata sfarimata.turnam din compozitie in fiecare coaja de ou numai pe...

Inghetata cu caramel

In Dulciuri la 20 Apr 2011

Punem smantina pe aragaz impreuna cu ciocolata pina se topeste insa nu se lasa sa fiarba. Apoi lasam la racit, dupa care se amesteca usor cu frisca batuta, lingura cu lingura, amestecind cu o paleta de jos in sus. Punem in forma jumatate crema apoi sirop caramel citeva linguri si din nou crema....

Afisate 31 - 60 din 109 retete    

Postari recente

publicat la 21.06.2012

Sambusek cu carne tocata

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]