Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii

1

Bucataras
incepator

Tirgu-Mures

Bucataras din 23.09.2012

RETETE99
PRIETENI233
Retete

Smoothie de mango cu lapte de cocos si seminte chia

In Vegan / Raw vegan la 27 Feb 2013

Se curata mango de coaja, se taie cubulete si se pune in blender cu laptele de cocos si se amesteca pentru 1 minut. Se adauga fulgii de migdale si se mai amesteca cu blenderul inca un minut. La final aruncati in compozitie si semintele chia, amestecati inca putin si gata smoothie. Turnati intr-un...

Paste Farfalle cu ton si germeni de schinduf

In Farfalle la 24 Feb 2013

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si apoi se aseaza intr-o farfurie pentru a fi servite. Se taie tonul marunt si se aseaza peste paste. Se adauga si sosul de rosii, se condimenteaza dupa gust si la final se pun germenii de schinduf, daca va plac, si presarati...

Pui cu muguri de bambus si cus-cus

In Pui la 23 Feb 2013

Am inceput intai si intai cu pieptul de pui pe care l-am cumparat gata feliat, l-am taiat fasii subtiri, l-am pus apoi in tigaia wok in care am adaugat putin ulei de cocos. Sigur, inainte de toate am spalat pieptul si l-am sters cu servetelul de bucatarie. Am adaugat dupa vreo 20 de minute...

Budinca de tapioca cu ananas

In Vegan / Raw vegan la 17 Feb 2013

Se pune la fiert tapioca impreuna cu laptele, la foc foarte mic si se amesteca din cand in cand. Adaugati mierea sau zaharul impreuna cu pastaia de vanilie si fierbeti aproximativ 20-25 minute (maxim), pana cand boabele de tapioca devin transparente, ceea ce inseamna ca s-au fiert. La final,...

Cake pops de Valentine's Day

In Prajituri la 13 Feb 2013

Mod de pregatire ~ blat ~: Procedura pentru prepararea blatului este similara pregatirii brioselor. Se amesteca faina cernuta cu sarea si praful de copt, dupa care se cerne si cacaua. Se bat ouale cu zaharul, apoi cu untul topit, se adauga laptele si vanilia. Se amesteca toate ingredientele...

Cupcake cu cicoare si goji

In Prajituri la 10 Feb 2013

Se cerne faina, se amesteca cu sarea si praful de copt, se adauga cacaua cernuta, cicoarea (praf) si se amesteca pana se incorporeaza ingredientele. Intr-un alt bol, se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul si se mixeaza pana la omogenizare. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele...

Crema avocado cu parmezan

In Vegan / Raw vegan la 7 Feb 2013

Curatati avocado de coaja, apoi retrageti miezul de pe sambure cu ajutorul unui cutit. Puneti intr-un mojar si cu pistilul, amestecati si pasati pana devine pasta. Puteti folosi si un blender in care introduceti toate ingredientele pana se incorporeaza perfect. Stoarceti apoi lime si adaugati pe...

Cheesecake cu oreo si mure

In Torturi la 4 Feb 2013

Pregatire crusta de biscuiti: Se maruntesc biscuitii intr-un blender pana se fac praf. Apoi se pun intr-un bol. Fulgii de cocos si de migdale se dau prin rasnita si apoi se amesteca cu biscuitii, cu untul topit si cu mierea. In functie de biscuiti, textura crustei poate deveni mai uscata sau...

Mozzarella & herbs muffins

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2013

Se amesteca faina cu sarea si cu praful de copt. Se adauga praful de chili si condimentele uscate. Am avut la indemana ierburile uscate insa foarte bine se pot adauga toate acestea proaspete, ar fi chiar mai bine. Separat bateti ouale si amestecati apoi cu iaurtul pana se incorporeaza bine. Se...

Mere coapte cu fulgi de migdale si inghetata cu mandarine

In Dulciuri la 23 Ian 2013

Mod de pregatire mere coapte: Merele se spala, se sterg si se scobesc in mijloc de cocean cu acel instrument special. Merele le puteti alege dupa preferinta, as zice, pentru ca merele coapte se pot pregati in zeci de feluri, asa incat nu cred exista vreun mar mai potrivit decat celalalt...

Brownie cupcakes cu capsuni si glazura de menta

In Prajituri la 20 Ian 2013

Incalziti cuptorul la 180 de grade. Pregatiti tava de briose in care adaugati hartia de copt. Capsunile dupa ce au fost curatate de frunze si spalate, se lasa la scurs, dupa care se taie in doua-patru bucati. Incalziti la bain-marie ciocolata neagra (cel putin 70% cacao), impreuna cu untul...

Sandwich cu sos pesto si germeni de praz

In Sandvisuri la 20 Ian 2013

Mod de pregatire: Sectionati painea din lateral dar fara sa o desprindeti de tot. Ungeti felia inferioara cu sos pesto si cea superioara cu crema de branza Almette. Asezati feliile de pancetta, apoi cele de cascaval si la final presarati cu germeni de praz sau cu germeni de grau. Daca va...

Cartofi cu smantana in doua moduri

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2013

Mod de pregatire Cartofi cu smantana la cuptor : Se spala si se curata cartofii de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare. Eu am cantarit cartofii dupa ce i-am curatat de coaja si i-am taiat. Pentru ca am gasit printre ustensilele de bucatarie ale mamei...

Briose de morcovi cu glazura de crema de branza

In Prajituri la 9 Ian 2013

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol, se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara pana se omogenizeaza bine. Intr-un alt bol, se amesteca uleiul, zaharul, ouale si zaharul vanilat. La final se adauga nucile si morcovii. Apoi se toarna ingredientele uscate...

Paste cu sos pesto si parmezan

In Paste la 4 Ian 2013

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Puteti folosi orice alte paste, de exemplu spiralele. Scurgeti pastele si le amestecati cu sosul pesto, cam o lingura per portie. Am folosit sos pesto cu fistic pe care il aveam tot din Italia, a fost deosebit, insa puteti folosi orice alt...

Panettone cu migdale caramelizate

In Dulciuri la 31 Dec 2012

Maruntiti drojdia intre degete si intr-un bol il amestecati cu laptele. Lasati la dospit pentru 10 minute, adaugati apoi mierea si mai lasati 5 minute. Se cerne faina, se adauga sarea, oul, untul topit, iaurtul si drojdia dospita. Aluatul trebuie sa fie foarte moale si usor de framantat, daca...

Tarta cu crusta de mac, crema de mascarpone si bezea

In Prajituri la 27 Dec 2012

Pentru crusta de mac: Amestecati intr-un bol faina cu sarea si macul. Separat amestecati oul cu zaharul si untul topit pana la omogenizare, iar la final adaugati coaja de portocale si o lingura de apa rece si continuati sa amestecati. Se lasa alautul la frigider pentru 15-20 de minute. Asezati...

No-bake cupcake cu glazura de pireu de castane

In Dulciuri la 23 Dec 2012

Biscuitii oreo se rupt in bucatele si se dau prin blender pana se fac praf, formand primul strat al blatului. Adaugati untul topit si amestecati pana la omogenizare. In tava de briose, asezati hartia si umpleti 2-3 lingurite din blatul de oreo, apoi tasati cu fundul unui pahar pentru nivelare si...

Orange fudge

In Dulciuri la 22 Dec 2012

Am pregatit ingredientele frumusel si am caramelizat zaharul inr-o tigaie, iar apoi am turnat peste zahar si nucile. Urmatorul pas: am transferat aharul caramelizat si nucile pe o hartie de copt intr-o tava, iar deasupra am mai pus o hartie de copt, am nivelat si cu sucitorul am zdrobit cat am...

Ulei aromat cu fire de chili si pimento

In Vegan / Raw vegan la 19 Dec 2012

Este imperios necesar sa spalati, sterilizati si sa uscati recipientul in care veti turna uleiul. In functie de recipientul folosit, cam 200-250 ml sau chiar mai putin, turnati ulei in sticla dupa care puneti piperul si chili. Puteti inlocui firele de chili cu ardei iute uscat. In cazul in care...

Quinoa Energy Bars

In Dulciuri la 16 Dec 2012

Daca folositi quinoa gata prajita, treaba merge mult mai repede. Turnati cele doua cani de quinoa intr-un bol, adaugati migdalele si fisticul maruntite, merisoarele, 2 linguri de seminte de susan, iar la final bucatile de ciocolata. Eu am folosit bomboane de ciocolata de decor, de toate marimile...

Briose cu Nutella si mure

In Prajituri la 13 Dec 2012

Se amesteca bine ouale cu glucoza, se adauga uleiul si iaurtul. Separat se amesteca faina, cu bicarbonatul de sodiu, un praf de sare. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele umede si se continua amestecarea lor pana la omogenizare. Se aseaza hartiile de briose in tava si se adauga cate 2-3...

Cuib de viespe cu nuci si merisoare

In Prajituri la 7 Dec 2012

Incepeti prin a faramita drojdia intr-un bol la care se adauga putin lapte cat sa acopere drojdia si un praf de zahar. Lasati la dospit pentru 15-20 de minute. Untul (50 de grame) se amesteca cu 150 grame zahar pana se topeste zaharul si se obtine o crema voluminoasa. Faina se amesteca cu...

Budinca de orez cu mere

In Dulciuri la 2 Dec 2012

 Se fierbe orezul in apa (la o masura de orez, 3 masuri de apa), iar cand este aproape gata fiert, se scurge de apa si se adauga laptele fierbinte in care am adaugat sare si 75 grame zahar. Se adauga si zaharul vanilat si se lasa la racit.  Merele se spala, se curata de coaja si se...

Matcha cheesecake

In Vegan / Raw vegan la 25 Noi 2012

 Am pus toate semintele in rasnita si le-am maruntit, inclusiv fulgii de cocos si le-am amestecat cu siropul de artar. Pe urma am taiat marunt fructele dezhidratate si le-am amestecat cu semintele facute praf. Toate acestea au format baza blatului. Puteti mari doza in functie de portiile...

Mousse de ciocolata cu dovleac si fleur de sel

In Dulciuri la 20 Noi 2012

Se topesc la bain-marie ciocolata taiata cubulete si frisca lichida. Scoateti miezul din batonul de vanilie si adaugati doar batonul in ciocolata si amestecati pana se omogenizeaza. La final se scoate batonul din compozitie. Amestecati compozitia de ciocolata cu dovleacul dupa...

Tort cu crema de dulce de leche si fistic

In Torturi la 16 Noi 2012

Dupa cum va spuneam, este bine sa pregatiti tortul inainte cu o zi de eveniment.   Asadar, pregatiti ingredientele sa le aveti la indemana, boluri, mixerul si toate ustensilele necesare. Blaturile se fac separat atat de dragul prudentei de a face un blat bine facut dar si pentru ca difera o...

Tarta cu mozzarella, rosii cherry si chives

In Aperitive / Garnituri la 11 Noi 2012

Se amesteca untul topit cu cele doua oua, sarea, faina cernuta si cascavalul ras, iar dupa ce toate ingredientele s-au omogenizat prin framantare, lasati aluatul in frigider pentru 30-40 de minute. Tava se unge cu unt, iar aluatul se intinde in tava la 1 centimetru grosime, cu mana. Puneti...

Tort de ciocolata cu toping de After Eight

In Torturi la 6 Noi 2012

Pentru blat am folosit o tava detasabila de 26 cms pe care am uns-o cu unt si am presarat faina. Recomandarea mea este sa coaceti compozitia pentru blat in doua tavi, sau pe rand, altfel o sa stati mai bine de o ora sa paziti cuptorul asa cum am facut eu, deoarece m-am incapatanat sa coc toata...

Bloody Mary - cocktail cu alcool

In Cocktail la 31 Oct 2012

Amestecati intr-un pahar vodca, sucul de rosii si zeama de la lime. Reteta originala recomanda la trei masuri de vodca, sase masuri de suc de rosii si o masura de zeama de lamaie sau de lime. La aceste ingrediente se adauga cate putin din: sosul Worcester, sos Tabasco (cu grija si cumpatare),...

Afisate 61 - 90 din 99 retete    

Postari recente

publicat la 20.01.2014

Brownie & cream cheese triffle

publicat la 27.12.2013

Muffins cu pere si ghimbir

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]