publicat la 13.02.2015
publicat la 12.02.2015
publicat la 08.02.2015
Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort Printesa
Crema de visine Se scot samburii visinelor si se lasa la scurs. Visinele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste. Intre timp se pune gelatina la hidratat in putin compot (5 min.) si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana la fierbere...
Orez cu lapte (Inimioare)
Se alege si se spala bine orezul. Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si praful de sare. Cand este aproape sa dea in clocot se adauga orezul, si se lasa la foc mic pana infloreste bobul. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi. Se orneaza dupa...
Fursecuri
Se amesteca margarina (la temp. camerei) impreuna cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adaga ouale si nuca de cocos. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta bine pana se obtine un aluat bun de modelat, nelipicios. Se intinde aluatul pe masa de lucru tapetata...
Prajitura cu crema de cacao
Foile : Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul cate putin (ca la maioneza), dupa care laptele, amoniu si faina. Aluatul rezultat se imparte in trei patri egale, din fiecare se intinde cate o foaie care se coace pe dosul tavii (tava mare de la aragaz) tapetata cu hartie de copt,...
Inghetata cu vanilie si cacao
Se amesteca intr-un vas 3 galbenusuri si zaharul vanilinat, si separat in alt vas 3 galbenusuri batute spuma, esenta de rom si cacaoa. Se bat spuma cele 6 albusuri impreuna cu zaharul, apoi se imparte in mod egal in cele 2 vase, mixand bine. Se bate frisca bine, apoi se imparte in mod...
Rulada cu ciocolata
Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga galbenusurile pe rand si faina amestecata cu amidon. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute. Dupa ce s-a copt, se rastoarna pe un prosop umed. Intre timp se...
Prajitura cu iaurt si mere reteta cu cana
Cum se prepara Prajitura cu iaurt si mere reteta cu cana Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat. Se incorporeaza compozitia de galbenusuri in cea de albusuri, apoi se adauga faina, iaurtul, praful de copt...
Bulgari de zapada
Se farama biscuitii la blender (sau se piseaza intr-un bol). Laptele (apa) se pune putin pe foc impreuna cu zaharul pana ce acesta se dizolva si se toarna peste biscuiti. Se adauga zeama de portocala, stafidele (tinute cateva min. intr-un bol cu apa, ideal se tin in rom) si 100 gr. nuca cocos...
Chec
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat incet (ca pt maioneza), apoi se pune praful de copt stins in zeama de lamaie. Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza in comp. de galbenusuri, alternand cu...
Prajitura Excelent
Foile : Se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se omogenizeaza cu zaharul vanilat si se toarna peste albusuri, apoi se adauga faina. Se imparte aluatul in jumate si se coc doua foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se baga in cuptorul preincalzit pt 10-15 min, la foc...
Negresa de post
Se amesteca zaharul cu apa pana acesta se topeste, se adauga uleiul si un praf de sare. Se adauga faina in ploaie si praful de copt (stins in zeama de lamaie sau otet) dupa care se incorporeaza lingurile de cacao si cele de gem. Se toarna intr-o tava in care s-a asezat hartie de copt si se...
Desert prajitura cu iaurt fara coacere
Blat : Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat si pesmetul (rezulta un aluat sfaramicios). Se intinde compozitia cu dosul unei linguri intr-o tava tapetata cu o folie de celofan si se da la rece pana ce pregatim crema. Crema : Se bate frisca (se pun deoparte 3-4 linguri de frisca...
Prajitura cu visine
Se freaca margarina (untul) cu zaharul. Se adauga pe rand cele 3 galbenusuri apoi faina, praful de copt (stins in suc de lamaie) si coaja de lamaie. Se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare si zaharul vanilat. Se pune compozitia in tava si se aseaza fructele dupa ce au...
Invartita cu nuca
Intr-un bol, se freaca drojdia cu zaharul si praful de sare. Se amesteca toate ingredientele pentru foaie, si se framanta bine. Se imparte aluatul in 4-5 bucati (pentru a fi mai usor de modelat), apoi se intinde fiecare foaie, se unge cu ulei si se presara pe ea...