publicat la 23.10.2019
publicat la 10.10.2019
publicat la 23.04.2019
Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.
Bucataras.ro
[email protected]
Pandişpan cu vişine şi piersici
Am cântarit ouale(ma amuza faza asta) si am separat albusurile de galbenusuri.. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat pe rând cele 8 linguri de apa. Am pus uleiul câte putin mixând în continuare. Am adaugat coaja de lamâie si esenta de...
Chec „în flăcări”
Pentru început am tapetat forma cu hârtie de copt,punând o bucata pe fundul formei si lipind o fâşie pe peretii formei. Am mixat ouale cu un praf de sare si zaharul pâna ce acesta s-a topit,apoi am adaugat laptele amestecat cu uleiul si am amestecat...
Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată
Faina am amestecat-o cu un praf de sare si zaharul.,am pus apoi restul ingredientelor. Smântâna am adaugat-o la urma pâna am obtinut consistenta dorita. Trebuie sa rezulte un aluat usor de modelat. Am pus coca la frigider pentru o ora,timp în care am pregatit...
Tort cu ciocolată,mentă şi vişine
Am pregatit mai întâi blatul pentru tort.Un blat foarte simplu,o reteta pe care v-o recomand si o folosesc mereu la torturi. De data aceasta l-am facut cu cacao,ca sa se potriveasca mai bine cu crema de ciocolata si menta. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura...
Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni
Pentru blat am folosit o reteta de pandişpan foarte simpla dar cu un rezultat garantat. Asta daca se respecta cateva reguli simple,proportia ou-zahar-faina ,adica 30g zahar si 30 g faina pentru 1 ou folosit,iar timpul de mixare sa fie suficient pentru a încorpora destul aer în...
Tort Martisor
Reteta de blat este foarte simpla, trebuie doar sa respectati proportiile, adica 30g zahar si 30 g faina pentru 1 ou folosit, iar timpul de mixare sa fie suficient pentru a încorpora destul aer în compozitie,aproximativ 20 de minute. Pentru început, am tapetat tava cu...
Melci din aluat cu iaurt,dospit
Pentru început ,am preparat o maia din drojdie,o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Am lasat-o sa dospeasca. Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul,am pus maiaua,ouale,iaurtul si apoi am framântat cu laptele caldut(atentie,laptele nu trebuie sa fie...
Tort „Black & White”
Pentru cele doua blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care le-am copt.Reteta este foarte simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g zahar si 30 g faina pentru 1 ou folosit,iar timpul de mixare sa fie suficient pentru a încorpora destul aer în...
Tort cu ciocolată şi zmeură (Roxy &Anca)
Am pregatit cele doua blaturi cu o zi înainte,se vor taia mult mai bine a doua zi. Am procedat la fel oebtru cele doua blaturi,difera doar cantitatile si tava în care le-am copt.Reteta este foarte simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g zahar si 30 g faina pentru 1...
Desert mentolat cu ciocolată
Am pregatit o forma de tort cu inel detasabil în care am pus o folie pentru ca l-am rasturnat când s-a întarit crema. Ciocolata alba am topit-o pe baie de aburi,când a fost topita am pus siropul de menta. In prima faza,ciocolata se va întari,dar adaugati sirop...
Prăjitură cu vişine şi cremă de vanilie
Am pregatit mai întâi foile. Pentru aceasta,am mixat untul cu zaharul,apoi am adaugat ouale pe rând,smântâna,faina amestecata cu praful de copt,cacaoa si un praf de sare. Am pus coca obtinuta cam jumatate de ora la rece, dupa care am împartit compozitia...
Plăcintă cu brânză dulce şi zmeură
Brânza de vaci am amestecat-o cu zaharul,smântâna,frisca,galbenusurile de ou si aromele.Am pus apoi albusurile batute spuma. O parte de zmeura o aveam facuta jeleu de la o rulada prestata ieri. Intr-o tava în care am pus hârtie de copt,am pus doua foi de...
Plăcintă cu brânză dulce
Am pregatit mai întâi aluatul ,care trebuie sa stea la dospit. Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Am lasat-o sa dospeasca. Intr-un castron am pus faina,amestecata cu sarea si zaharul. Am facut o adâncitura în...
Prăjiturele pentru cafea
Ouale le-am mixat cu zaharul pâna si-au triplat volumul. Am pus vanilia ,apoi faina amestecata cu praful de copt în trei reprize. La aceasta etapa am amestecat cu un tel. Am pus compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt.Am pus la cuptor 25 de...
Tort cu ciocolată şi fructe de pădure
Am pregatit mai întâi blatul de tort. Am separate albusurile de galbenusuri.Cele 6 galbenusuri le-am mixat cu zaharul pâna am obtinut o spuma densa.Laptele l-am încalzit putin si l-am amestecat cu mierea(atentie sa nu fie fierbinte,doar caldut).Se toarna cate putin...
Tort cu caramel şi ciocolată
Pentru blat am folosit o tava cu diametrul de 28 cm,eu zic ca a fost cam mare,de aceea nu este un blat foarte înalt. Am topit untul. Ouale le-am mixat împreuna cu zaharul ,pâna ce si-au triplat volumul si zaharul s-a topit de tot.Cam 15-20 de minute ar trebui sa...
Pandişpan cu cremă de vanilie şi portocală
Pandispanul e foarte simplu de pregatit,va trebuie doar un mixer bun si …rabdare. Am mixat cele 7 oua cu zaharul si sarea 15-20 de minute,pâna isi tripleaza volumul si obtinem aproape consistenta blatului ce-l punem in tava. Este nevoie sa fie mixate asa mult timp,deoarece nu...
Brioşe cu cremă de portocale
Toate ingredientele le vom avea la temperatura camerei. Am pregatit mai întâi aluatul de briose ,pentru ca acesta va trebui sa stea la frigider peste noapte.va dospi si datorita untului va deveni un aluat dens dar care se lucreaza foarte usor. Am cernut faina...
Desert de biscuiţi cu ciocolată şi zmeură
Am maruntit foaia cu miere de albine si pesmetul pentru biscuiti. Ciocolata am topit-o cu frisca lichida.Am adaugat lichiorul si am lasat sa se raceasca la frigider. Mascarponele l-am mixat cu zaharul apoi am pus ciocolata racita. Biscuitii i-am amestecat cu crema de ciocolata si...
Tort cu ciocolată,cremă de şampanie şi fructe de pădure
Blatul de tort si crema de ciocolata cu lapte le-am pregatit cu o zi înainte. Pentru blat am procedat în felul urmator: Ouale le-am mixat cu zaharul ca pentru pandişpan 15-20 de minute pâna si-au triplat volumul. Faina am amestecat-o cu cacaoa,sarea si praful de copt...
Tort cu cafea,piure de castane şi mascarpone
Blatul de prepara foarte usor,însa pentru ca am folosit o forma cam mica de 22 cm,s-a copt cam greu. Intr-un vas pe care l-am pus pe baie de aburi,am pus untul,cacaoa,zaharul,cafeaua macinata,laptele. Le-am lasat pâna ce s-a topit untul si s-au omogenizat toate...
Prăjitură Snickers (3)
Pentru blat am mixat (eu le bat cu telul,nu-mi place cum se mixeaza) albusurile cu un praf de sare,apoi am adaugat cate o lingura de zahar. Faina am amestecat-o cu praful de copt,cacaoa,nuca prajita si macinata. Când spuma de albusuri a devenit foarte ferma,am adaugat ingredientele...
Prăjitură cu bezea şi cremă de portocale
Prima data am pregatit pandispanul care este deosebit de simplu,cu rezultate maxime daca respectati câteva reguli. Asa cum am scris,pentru fiecare ou am folosit 30 g faina si 30 g de zahar. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Am folosit o tava de 38x25 cm....
Nuci umplute
Pentru cojile de nuci am mixat ouale cu zaharul,am adaugat apoi cate o lingura de lapte si de ulei,sarea,amoniacul stins cu zeama de lamâie,vanilia si faina. Am adaugat faina pâna am obtinut un aluat destul de ferm care poate fi modelat. Am pus aluatul la frigider o ora. Dupa...
Cornuleţe din aluat foietaj cu şampanie
Untul moale l-am taiat cubulete si l-am amestecat cu cele 150 g faina. Cu aceasta compozitie voi unge foaia de aluat. Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia,am pus sampania,uleiul si apa rece . Am framântat un aluat,atât cât sa se omogenizeze...
Muffins cu vişine (reţetă de post)
Intr-un vas am amestecat faina cu sarea si praful de copt. In alt vas am mixat uleiul cu zaharul si siropul de vişine. Am pus apoi ingredientele uscate peste cele lichide si am mai mixat doar pâna s-au omogenizat. Siropul de vişine le-a dat o culoare rozalie. Am...
Gogoşele cu mascarpone
Crema mascarpone am mixat-o cu zaharul,am adaugat ouale,aromele si la final faina amestecata cu sarea si praful de copt. Cantitatea de faina este aproximativa,puneti atat cat e necesar pentru a obtine un aluat omogen din care sa puteti face gogoselele. Am pus coca la frigider jumatate de...
Plăcintă răsucită de post
Faina am cernut-o împreuna cu sarea si am pus-o într-un vas adânc.In mijloc am facut o adâncitura în care am pus drojdia,o lingurita de zahar si putina apa minerala calduta. Am tras putina faina peste drojdie si am lasat-o sa dospeasca. Am adaugat restul de...
Desert cu cannelloni şi brânza de vaci
Am pregatit mai întâi umplutura. Pentru asta am amestecat toate ingredientele. Pentru crema am mixat galbenusurile cu zaharul pâna s-au deschis la culoare,am adaugat crema mascarpone ,smântâna si frisca.Am mai mixat foarte putin,doar cât sa se omogenizeze...
Chec cu măr şi scorţişoară (reţeta de post)
Merele le-am curatat de coaja si le-am razuit. Uleiul l-am mixat cu zaharul,apoi am adaugat nectarul si apa minerala. Faina am amestecat-o cu un praf de sare ,praful de copt si bicarbonatul,apoi le-am pus peste ingredientele lichide. Am pus si marul razuit,vanilia,stafidele si...