Asa cum am precizat la ingrediente, lemon curd-ul folosit la crema, l-am pregatit cu o zi înainte dupa reteta de aici .
Asa cum am scris la reteta,acesta se poate pastra câteva zile la frigider sau se poate congela.
Pentru blat,am separat mai întâi...
Mod de preparare bezea:
Albusurile le-am batut foarte bine cu un praf de sare.
Când a capatat o consistenta foarte buna am adaugat pe rând câte doua linguri de zahar batând pâna la dizolvarea acestora.
La final am adaugat nuca...
Pentru început drojdia am alifiat-o cu o linguriţă de zahar,am pus o lingura de faina si putin lapte caldut,apoi am lasat-o cât sa se activeze drojdia si sa înceapa sa dospeasca.
Intr-un castron am cernut faina împreuna cu sarea si am pus zaharul.
Am facut o...
Am tapetat doua forme de tort cu inel detasabil cu hârtie de copt.
Am folosit doua tavi pentru a coace doua blaturi în acelasi timp.Astfel am taiat fiecare blat în doua.
Fiind un blat destul de sfarâmicios,ar fi destul de greu de feliat daca am face un singur...
Am pregatit mai întâi savarinele pentru ca vor trebui sa si dospeasca.
Intr-un bol am pus faina.
Zaharul si drojdia le-am pus in laptele caldut si am amestecat pana s-au dizolvat.
Peste faina am pus laptele cu drojdia,uleiul si ouale.
Am omogenizat toate...
Cele doua blaturi le-am pregatit cu o zi înainte si am folosit reteta de aici.
O reteta foarte buna cu care nu dau gres niciodata.
Un blat foarte pufos,pe care în functie de crema folosita,îl însiropez sau nu.
De data aceasta l-am însiropat,cremele fiind...
Mai întâi am pregatit aluatul pentru foi,iar pâna ce acesta a stat la frigider,am pregatit crema.
Ouale le-am batut cu un praf de sare,am adaugat coniacul,oţetul si apa rece si am lasat amestecul deoparte.
Am pus faina într-un vas si untul rece taiat cubulete.Am...
Am pregatit mai întâi jeleul de portocale ca sa se raceasca pâna am pregatit rulada.
Am stors 350 ml suc de portocale.
Eu am preferat sa fie mai acrisoara,deci nu am adaugat zahar.
Puteti sa adaugati daca considerati necesar.
Praful de budinca (sau amidonul) se...
Biscuitii i-am pus în vasul robotului,rupti bucati mari si i-am macinat astfel încât sa ramâna si bucati mai mari.
Visinele le-am scurs de sirop si le-am pus peste biscuiti.
Stafidele înmuiate în apa calduta,le-am scurs si le-am pus peste...
Mai întâi am pregatit coca pentru foi deoarece va trebui sa stea la congelator cât timp pregatim umplutura.
Am mixat margarina (sau untul)moale cu zaharul,am adaugat galbenusul de ou,vanilia si coaja de lamâie.
Faina am amestecat-o cu sarea,praful de copt si cacaoa...
Cele doua blaturi de tort le-am pregatit cu o zi înainte pentru a se putea taia mai usor.
Ca sa castig timp,eu am pregatit si jeleul de zmeura si ciocolata pentru crema tot cu o zi înainte,dar nu e neaparat necesar.
Blaturile de tort le-am pregatit în acelasi mod,doar ca...
Am pregatit mai întâi caramelul. Intr-un vas de inox am caramelizat zaharul,când a capatat culoarea chihlimbarului,am adaugat untul moale si laptele condensat. Am amestecat pâna când zaharul s-a topit si sosul caramel a prins consistenta. Am adaugat scortisoara si...
Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt.
Untul moale l-am mixat cu zaharul pâna am obtinut o crema pufoasa si zaharul s-a topit.
Am adaugat pe rând ouale,mixând bine dupa fiecare.
Am adaugat vanilia si am mai mixat .
Am pus o treime din cantitatea de...
Aluatul se pregateste din timp pentru ca este nevoie sa stea câteva ore la frigider(ideal ar fi,peste noapte).
Faina am amestecat-o cu zaharul si sarea.
Am facut o gropiţa în mijlocul fainii,am pus drojdia si peste ea 2 linguri apa calduta.
Am acoperit cu putina faina si am...
Pentru blat am separat albusurile de galbenusurile celor 5 oua.
Am mixat galbenusurile cu 100 g zahar si am adaugat treptat laptele pentru a ajuta zaharul sa se dizolve.
Am pus apoi mierea de albine,faina,grisul,cacaoa si praful de copt.
La final am adaugat uleiul câte putin....
Am tapetat forma de tort cu hârtie de copt.
Blatul se pregateste foarte usor.
Am mixat ,la viteza maxima,ouale întregi cu zaharul si un praf de sare pâna când si-au triplat volumul si paletele mixerului au lasat urme în spuma de ou.
Cam 20-25 de minute...
Galbenusurile le-am amestecat cu un praf de sare si doua linguri de zahar (din cele 300 g pregatite).
Le-am lasat sa stea pâna am batut albusurile.
Albusurile le-am mixat (eu prefer sa le bat cu telul spirala) cu un praf de sare.
Am adaugat zeama de la jumatate de...
Blaturile de tort le-am pregatit cu o zi înainte dupa reteta de aici .
Mousse de zmeura si mascarpone:
Am încalzit 150 ml frisca pâna la punctul de fierbere apoi am pus în ea 180 g ciocolata alba maruntita(se poate razui).
Am amestecat cu un tel pâna ce...
Aluatul foietaj l-am lasat sa se decongeleze la temperatura camerei.
Am pus fiecare foaie în tava pe hârtie de copt si le-am copt la 220 de grade ,pe treapta cea mai de jos a cuptorului,timp de aproximativ 20 de minute,adica pâna s-au „înfoiat” si s-au...
Untul, ciocolata rupta bucati si laptele le-am pus într-o cratita, la foc mic pâna când ciocolata s-a topit si am obtinut un amestec omogen.
Am lasat sa se raceasca.
Ouale le-am mixat cu zaharul, apoi am pus amestecul de ciocolata racit.
Faina am amestecat-o cu...
Este bine ca blatul de pandişpan sa fie pregatit cu o zi înainte,se va taia mult mai bine a doua zi.
Pentru cele doua blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care le-am copt.Reteta este foarte simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g zahar si 30 g...
Pe fundul tavilor am pus hârtie de copt,iar lateralele le-am uns cu unt si am presarat faina.
Ingredientele trebuie sa fie neaparat la temperatura camerei.
Am mixat ouale împreuna cu zaharul la viteza maxima timp de 20-25 de minute,pâna îsi tripleaza volumul si...
Am pregatit mai întâi crema ca sa se raceasca complet cât timp regatesc cojile de eclere.
Cele 3 oua le-am amestecat cu zaharul cu ajutorul unui tel.
Am pus apoi amidonul amestecând sa nu ramana cocoloaşe.
Am preferat sa folosesc amidon dar puteti sa folositi...
Pentru cele doua blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care le-am copt.Reteta este foarte simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g zahar si 30 g faina pentru 1 ou folosit,iar timpul de mixare sa fie suficient pentru a încorpora destul aer...
Pentru compozitia de tarte am amestecat toate ingredientele si am pus compozitia la frigider,pentru o ora.
Intre timp am pregatit umplutura .
Dupa ce am scos sâmburii vişinelor si cireşelor,le-am pus într-o cratita cu o lingura de zahar.Le-am lasat pe foc pâna s-au...
Pentru început am pregatit blatul.
Am pus hârtie de copt în tava mare a aragazului de 35x35 cm. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat apa fierbinte pentru ca zaharul sa se dizolve mai usor. Albusurile le-am batut spuma cu...
Pentru început am pregatit blatul.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Intr-o cratita am pus zaharul cu cele 5 linguri de apa si zeama de lamâie.
Cât timp am mixat albusurile cu un praf de sare(de fapt,eu prefer sa le bat cu telul spirala),am pus sa fiarba siropul...
Am spalat ciresele,le-am scos sâmburii si apoi le-am tocat în robot.
Le-am pus sa fiarba fara zahar timp de 15 minute ,într-o cratita cu fundul mai gros.
Dupa 15 minute,am adaugat zaharul si am mai fiert 10 minute din momentul în care a început sa fiarba...
Zmeura am pus-o într-o sita si am spalat-o cu un jet foarte uşor de apa.
Am lasat-o sa se scurga,apoi am pus-o într-o cratita cu o lingura de zahar si am fiert-o 10 minute.
Dupa acest timp am adaugat restul de zahar ,zeama de lamâie si am mai fiert 10 minute.
Am pus-o...
Mai întâi am pregătit aluatul pentru foi,deoarece trebuie sa stea la dospit.
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar si am amestecat ca sa se lichefieze.
Untul l-am mixat cu zaharul pudra,am adaugat apoi...
Tort cu crema mousse de lămâie
Asa cum am precizat la ingrediente, lemon curd-ul folosit la crema, l-am pregatit cu o zi înainte dupa reteta de aici . Asa cum am scris la reteta,acesta se poate pastra câteva zile la frigider sau se poate congela. Pentru blat,am separat mai întâi...
Alcazare/Alcazale
Mod de preparare bezea: Albusurile le-am batut foarte bine cu un praf de sare. Când a capatat o consistenta foarte buna am adaugat pe rând câte doua linguri de zahar batând pâna la dizolvarea acestora. La final am adaugat nuca...
Covrigi polonezi
Pentru început drojdia am alifiat-o cu o linguriţă de zahar,am pus o lingura de faina si putin lapte caldut,apoi am lasat-o cât sa se activeze drojdia si sa înceapa sa dospeasca. Intr-un castron am cernut faina împreuna cu sarea si am pus zaharul. Am facut o...
Red Velvet Cake
Am tapetat doua forme de tort cu inel detasabil cu hârtie de copt. Am folosit doua tavi pentru a coace doua blaturi în acelasi timp.Astfel am taiat fiecare blat în doua. Fiind un blat destul de sfarâmicios,ar fi destul de greu de feliat daca am face un singur...
Savarine
Am pregatit mai întâi savarinele pentru ca vor trebui sa si dospeasca. Intr-un bol am pus faina. Zaharul si drojdia le-am pus in laptele caldut si am amestecat pana s-au dizolvat. Peste faina am pus laptele cu drojdia,uleiul si ouale. Am omogenizat toate...
Tort cu zmeură,ciocolată şi şampanie
Cele doua blaturi le-am pregatit cu o zi înainte si am folosit reteta de aici. O reteta foarte buna cu care nu dau gres niciodata. Un blat foarte pufos,pe care în functie de crema folosita,îl însiropez sau nu. De data aceasta l-am însiropat,cremele fiind...
Tort Napoleon
Mai întâi am pregatit aluatul pentru foi,iar pâna ce acesta a stat la frigider,am pregatit crema. Ouale le-am batut cu un praf de sare,am adaugat coniacul,oţetul si apa rece si am lasat amestecul deoparte. Am pus faina într-un vas si untul rece taiat cubulete.Am...
Ruladă cu nucă ,portocale şi ciocolată
Am pregatit mai întâi jeleul de portocale ca sa se raceasca pâna am pregatit rulada. Am stors 350 ml suc de portocale. Eu am preferat sa fie mai acrisoara,deci nu am adaugat zahar. Puteti sa adaugati daca considerati necesar. Praful de budinca (sau amidonul) se...
Buturugă din biscuiţi
Biscuitii i-am pus în vasul robotului,rupti bucati mari si i-am macinat astfel încât sa ramâna si bucati mai mari. Visinele le-am scurs de sirop si le-am pus peste biscuiti. Stafidele înmuiate în apa calduta,le-am scurs si le-am pus peste...
Prăjitura Rudy
Mai întâi am pregatit coca pentru foi deoarece va trebui sa stea la congelator cât timp pregatim umplutura. Am mixat margarina (sau untul)moale cu zaharul,am adaugat galbenusul de ou,vanilia si coaja de lamâie. Faina am amestecat-o cu sarea,praful de copt si cacaoa...
Tort cu zmeură şi mascarpone
Cele doua blaturi de tort le-am pregatit cu o zi înainte pentru a se putea taia mai usor. Ca sa castig timp,eu am pregatit si jeleul de zmeura si ciocolata pentru crema tot cu o zi înainte,dar nu e neaparat necesar. Blaturile de tort le-am pregatit în acelasi mod,doar ca...
Prăjitură cu măr şi caramel
Am pregatit mai întâi caramelul. Intr-un vas de inox am caramelizat zaharul,când a capatat culoarea chihlimbarului,am adaugat untul moale si laptele condensat. Am amestecat pâna când zaharul s-a topit si sosul caramel a prins consistenta. Am adaugat scortisoara si...
Cupcakes cu vişine şi ciocolată
Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Untul moale l-am mixat cu zaharul pâna am obtinut o crema pufoasa si zaharul s-a topit. Am adaugat pe rând ouale,mixând bine dupa fiecare. Am adaugat vanilia si am mai mixat . Am pus o treime din cantitatea de...
Pâinici/chifle cu brânză dulce
Aluatul se pregateste din timp pentru ca este nevoie sa stea câteva ore la frigider(ideal ar fi,peste noapte). Faina am amestecat-o cu zaharul si sarea. Am facut o gropiţa în mijlocul fainii,am pus drojdia si peste ea 2 linguri apa calduta. Am acoperit cu putina faina si am...
Tort cu mascarpone şi fructul pasiunii
Pentru blat am separat albusurile de galbenusurile celor 5 oua. Am mixat galbenusurile cu 100 g zahar si am adaugat treptat laptele pentru a ajuta zaharul sa se dizolve. Am pus apoi mierea de albine,faina,grisul,cacaoa si praful de copt. La final am adaugat uleiul câte putin....
Tort cu cremă ganache de ciocolată albă şi lamâie
Am tapetat forma de tort cu hârtie de copt. Blatul se pregateste foarte usor. Am mixat ,la viteza maxima,ouale întregi cu zaharul si un praf de sare pâna când si-au triplat volumul si paletele mixerului au lasat urme în spuma de ou. Cam 20-25 de minute...
Pandişpan cu afine şi vişine
Galbenusurile le-am amestecat cu un praf de sare si doua linguri de zahar (din cele 300 g pregatite). Le-am lasat sa stea pâna am batut albusurile. Albusurile le-am mixat (eu prefer sa le bat cu telul spirala) cu un praf de sare. Am adaugat zeama de la jumatate de...
Tort cu mousse de zmeură şi ciocolată
Blaturile de tort le-am pregatit cu o zi înainte dupa reteta de aici . Mousse de zmeura si mascarpone: Am încalzit 150 ml frisca pâna la punctul de fierbere apoi am pus în ea 180 g ciocolata alba maruntita(se poate razui). Am amestecat cu un tel pâna ce...
Cremeş (cremşnit)
Aluatul foietaj l-am lasat sa se decongeleze la temperatura camerei. Am pus fiecare foaie în tava pe hârtie de copt si le-am copt la 220 de grade ,pe treapta cea mai de jos a cuptorului,timp de aproximativ 20 de minute,adica pâna s-au „înfoiat” si s-au...
Negresă cu cremă de brânză (urdă)
Untul, ciocolata rupta bucati si laptele le-am pus într-o cratita, la foc mic pâna când ciocolata s-a topit si am obtinut un amestec omogen. Am lasat sa se raceasca. Ouale le-am mixat cu zaharul, apoi am pus amestecul de ciocolata racit. Faina am amestecat-o cu...
Tort aniversar cu zmeură şi ciocolată
Este bine ca blatul de pandişpan sa fie pregatit cu o zi înainte,se va taia mult mai bine a doua zi. Pentru cele doua blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care le-am copt.Reteta este foarte simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g zahar si 30 g...
Blat de tort pandişpan
Pe fundul tavilor am pus hârtie de copt,iar lateralele le-am uns cu unt si am presarat faina. Ingredientele trebuie sa fie neaparat la temperatura camerei. Am mixat ouale împreuna cu zaharul la viteza maxima timp de 20-25 de minute,pâna îsi tripleaza volumul si...
Eclere cu cremă de vanilie (2)
Am pregatit mai întâi crema ca sa se raceasca complet cât timp regatesc cojile de eclere. Cele 3 oua le-am amestecat cu zaharul cu ajutorul unui tel. Am pus apoi amidonul amestecând sa nu ramana cocoloaşe. Am preferat sa folosesc amidon dar puteti sa folositi...
Tort cu ciocolată,vişine şi cremă de piersici
Pentru cele doua blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care le-am copt.Reteta este foarte simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g zahar si 30 g faina pentru 1 ou folosit,iar timpul de mixare sa fie suficient pentru a încorpora destul aer...
Minitarte cu fructe
Pentru compozitia de tarte am amestecat toate ingredientele si am pus compozitia la frigider,pentru o ora. Intre timp am pregatit umplutura . Dupa ce am scos sâmburii vişinelor si cireşelor,le-am pus într-o cratita cu o lingura de zahar.Le-am lasat pe foc pâna s-au...
Prăjitură diplomat cu vişine
Pentru început am pregatit blatul. Am pus hârtie de copt în tava mare a aragazului de 35x35 cm. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat apa fierbinte pentru ca zaharul sa se dizolve mai usor. Albusurile le-am batut spuma cu...
Prăjitură marmorată cu caise şi cremă de zmeură
Pentru început am pregatit blatul. Am separat albusurile de galbenusuri. Intr-o cratita am pus zaharul cu cele 5 linguri de apa si zeama de lamâie. Cât timp am mixat albusurile cu un praf de sare(de fapt,eu prefer sa le bat cu telul spirala),am pus sa fiarba siropul...
Gem de cireşe
Am spalat ciresele,le-am scos sâmburii si apoi le-am tocat în robot. Le-am pus sa fiarba fara zahar timp de 15 minute ,într-o cratita cu fundul mai gros. Dupa 15 minute,am adaugat zaharul si am mai fiert 10 minute din momentul în care a început sa fiarba...
Gem/dulceaţă de zmeură
Zmeura am pus-o într-o sita si am spalat-o cu un jet foarte uşor de apa. Am lasat-o sa se scurga,apoi am pus-o într-o cratita cu o lingura de zahar si am fiert-o 10 minute. Dupa acest timp am adaugat restul de zahar ,zeama de lamâie si am mai fiert 10 minute. Am pus-o...
Prăjitura Greta Garbo
Mai întâi am pregătit aluatul pentru foi,deoarece trebuie sa stea la dospit. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar si am amestecat ca sa se lichefieze. Untul l-am mixat cu zaharul pudra,am adaugat apoi...