Am curatat morcovii si am lasat 2-3 cm din partea cu frunze.
Ardeiul iute l-am taiat în doua, am scos semintele si apoi l-am taiat felii subtiri.
Am ras coaja de la portocala (fara partea alba) si apoi am stors sucul din ea.
Intr-o tigaie am încins uleiul si am calit...
Am folosit gălbiorii pusi la pastrare în toamna,dupa reteta de aici.
Gălbiorii se scot din saramura si se lasa în apa sa iasa sarea.
Din galbenusul de ou,ulei si putina sare se face maioneza.
Ciupercile se scurg de apa într-o sita.Se taie marunt se pune usturoiul...
Pieptul de pui il taiem felii,il condimentam si-l facem la gratar,apoi il taiem fasiute.Morcovii ii curatam si ii fierbem in apa cu putina sare.
Taiem si gogosarii fasii.Facem maioneza dintr-un ou si adaugam putina smantana.
Asezam ingredientele in straturi sau le amestecam,dupa preferinta...
Nu am scris cantitati pentru ca acestea pot fi in functie de cata salata dorim sa facem.
Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare.Cartofii se fierb in coaja.morcovii se curata si se fierb si ei.Se pot folosi la fel de bine aceste ingrediente din supa de pui.
Din ou si ulei se face o...
Conopida se spala,se desface buchetele si se pune la fiert in apa cu putina sare.Cand este fiarta se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Branza de vaca se amesteca cu telemeaua razuita,2 linguri de smantana si marar.
Pieptul de pui se condimenteaza,se prajeste pe gratar si se presara cu...
Pentru modul de preparare nu-i cine stie ce de spus.
Ouale se fierb,iar celelalte componente se taie dupa propria imaginatie.Se presara foarte putina sare si ulei de masline.
Rezultatul este o salata vesela,gustoasa si foarte rapida.
Pastele se pun la fiert in apa cu putina sare.cand sunt fierte se strecoara si se pun sub un jet de apa rece.
Se face o maioneza din ou ,ulei si putina zeama de lamaie.Smantana se adauga peste maioneza.
Varza se taie fideluta,se sareaza si pipereaza.Sunca se taie si ea felii subtiri.
Se...
Sunt salate separate,dar eu le-am imbinat la acelasi aperitiv.
Conopida se spala,se desface bucatele si se pune sa fiarba in apa cu putina sare.Cand e fiarta se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Vinetele se coc pe plita,se decojesc si se lasa sa se scurga.
Vinetele albe sunt putin mai...
Conopida se desface buchetele,se spala si se pune sa fiarba in apa cu putina sare.
Se strecoara,se lasa sa se raceasca si se paseaza.
Din cele doua galbenusuri se face o maioneza incorporand incet uleiul.
Se adauga putina smantana in maioneza si se pune peste cnopida.
Se adauga piper...
Pieptul de pui se taie,se condimenteaza si se face la gratar.Dupa ce s-a racit se taie bucati mai mici.
Morcovii se curata si se pun la fiert in apa cu sare.
Se spala ceapa,se taie si se pune la prajit in putin ulei.Se adauga apoi ciupercile taiate.
Gogosarii murati se taie si ei...
Salata de morcovi si telina cu dressing de portocale
Am curatat morcovii si am lasat 2-3 cm din partea cu frunze. Ardeiul iute l-am taiat în doua, am scos semintele si apoi l-am taiat felii subtiri. Am ras coaja de la portocala (fara partea alba) si apoi am stors sucul din ea. Intr-o tigaie am încins uleiul si am calit...
Salată de gălbiori cu maioneză
Am folosit gălbiorii pusi la pastrare în toamna,dupa reteta de aici. Gălbiorii se scot din saramura si se lasa în apa sa iasa sarea. Din galbenusul de ou,ulei si putina sare se face maioneza. Ciupercile se scurg de apa într-o sita.Se taie marunt se pune usturoiul...
Salata cu piept de pui si ciuperci
Pieptul de pui il taiem felii,il condimentam si-l facem la gratar,apoi il taiem fasiute.Morcovii ii curatam si ii fierbem in apa cu putina sare. Taiem si gogosarii fasii.Facem maioneza dintr-un ou si adaugam putina smantana. Asezam ingredientele in straturi sau le amestecam,dupa preferinta...
Salata de boeuf
Nu am scris cantitati pentru ca acestea pot fi in functie de cata salata dorim sa facem. Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare.Cartofii se fierb in coaja.morcovii se curata si se fierb si ei.Se pot folosi la fel de bine aceste ingrediente din supa de pui. Din ou si ulei se face o...
Conopida cu trei feluri de branza si piept de pui
Conopida se spala,se desface buchetele si se pune la fiert in apa cu putina sare.Cand este fiarta se strecoara si se lasa sa se raceasca. Branza de vaca se amesteca cu telemeaua razuita,2 linguri de smantana si marar. Pieptul de pui se condimenteaza,se prajeste pe gratar si se presara cu...
Salata de primavara
Pentru modul de preparare nu-i cine stie ce de spus. Ouale se fierb,iar celelalte componente se taie dupa propria imaginatie.Se presara foarte putina sare si ulei de masline. Rezultatul este o salata vesela,gustoasa si foarte rapida.
Salata racoroasa de paste
Pastele se pun la fiert in apa cu putina sare.cand sunt fierte se strecoara si se pun sub un jet de apa rece. Se face o maioneza din ou ,ulei si putina zeama de lamaie.Smantana se adauga peste maioneza. Varza se taie fideluta,se sareaza si pipereaza.Sunca se taie si ea felii subtiri. Se...
Salata de conopida si vinete albe
Sunt salate separate,dar eu le-am imbinat la acelasi aperitiv. Conopida se spala,se desface bucatele si se pune sa fiarba in apa cu putina sare.Cand e fiarta se strecoara si se lasa sa se raceasca. Vinetele se coc pe plita,se decojesc si se lasa sa se scurga. Vinetele albe sunt putin mai...
Salata de conopida
Conopida se desface buchetele,se spala si se pune sa fiarba in apa cu putina sare. Se strecoara,se lasa sa se raceasca si se paseaza. Din cele doua galbenusuri se face o maioneza incorporand incet uleiul. Se adauga putina smantana in maioneza si se pune peste cnopida. Se adauga piper...
Salata cu piept de pui si ciuperci
Pieptul de pui se taie,se condimenteaza si se face la gratar.Dupa ce s-a racit se taie bucati mai mici. Morcovii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Se spala ceapa,se taie si se pune la prajit in putin ulei.Se adauga apoi ciupercile taiate. Gogosarii murati se taie si ei...