publicat la 14.12.2012
publicat la 11.12.2012
publicat la 24.11.2012
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Zacusca de fasole
Punem fasolea la fiert cu sare si cateva foi de dafin, ardeii ii coacem, iar ceapa si morcovii curatati ii tocam marunt daca se poate la robot. Calim in ulei ceapa si morcovii, eu am folosit un tuci mare, adaugam ardeii si fasolea care intre timp le-am dat prin masina de tocat carne si...
Zacusca de vinete
Coacem vinetele de preferat pe tabla, nu in cuptor, sunt mai gustoase si mai albe. In acelasi timp daca se poate coacem si ardeii ( musai sa fie rosii si carnosi ). Curatam vinetele si ardeii si le dam prin masina de tocat carne impreuna cu morcovii si ei curatati de coaja. Ceapa o...
Pasta paprika
Spalam ardeii, daca sunt rosii iuti le scoatem cotoarele si semintele, eu am avut bulgaresti, nu foarte iuti si le-am taiat doar cozile. Ii taiem in doua, trei si ii bagam la robot sau blender pentru o consistenta mai fina, imreuna cu rosiile nedecojite. Intr-o craticioara punem compozitia...
Saleuri cu chimen
Amestecam intr-un vas untura (poate fi si osanza) cu oul, sare, otetul, apa si drojdia, adaugam faina, cam 500 gr. si framantam pana la omogenizare. Intindem coca intr-o foaie patrata, ungem cu jumatate din untura amestecata cu faina, impaturim in plic si o intindem cu sucitorul. Blatul de lucru...
Prajitura cu mac ( Tosca )
Batem albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam zaharul in ploaie si batem in continuare pana rezulta o bezea zdravana, sa nu curga. Amestecam cocosul cu macul si il incorporam in albusuri, adaugam vanilie, iar la sfarsit praful de copt amestecat cu faina. Compozitia o punem in tava tapetata...
Salata de vinete cu maioneza
Vinete se pun la copt pe flacara de la aragaz ( ies mai albe si cu putin gust de fum). Intre timp facem maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud cu uleiul turnat putin cate putin. Eu la maioneza nu pun nici mustar, nici lamaie. Dupa ce vinetele coapte s-au racit, le decojim si le tocam...
Supa crema de legume
Intr-o oala de supa punem legumele curatate si spalate si taiate destul de mare. Acoperim cu apa suficienta si lasam sa fiarba cam 40-50 min. Cand sunt gata fierte, scoatem legumele intr-un vas si cu un blender le pasam pana rezulta un piure fin. Separat incingem uleiul sau dupa preferinta...
Cozonac pufos
Cernem faina intr-un lighean, facem o gaura in mijloc unde faramitam drojdia, punem putin lapte si amestecam sa iasa o maia moale. Lasam 5 minute sa creasca. Intre timp incalzim laptele pe foc impreuna cu zaharul si coaja de lamaie (cald nu fierbinte).Galbenusurile se freaca cu un praf de...