dobrezaira

1

Bucataras
incepator

stefanesti-arges

Bucataras din 16.08.2012

RETETE38
PRIETENI119
Retete

Zacusca de fasole

In Zacusca la 2 Oct 2012

Punem fasolea la fiert cu sare si cateva foi de dafin, ardeii ii coacem, iar ceapa si morcovii curatati ii tocam marunt daca se poate la robot. Calim in ulei ceapa si morcovii, eu am folosit un tuci mare, adaugam ardeii si fasolea care intre timp le-am dat prin masina de tocat carne si...

Zacusca de vinete

In Zacusca la 2 Oct 2012

Coacem vinetele de preferat pe tabla, nu in cuptor, sunt mai gustoase si mai albe. In acelasi timp daca se poate coacem si ardeii ( musai sa fie rosii si carnosi ). Curatam vinetele si ardeii si le dam prin masina de tocat carne impreuna cu morcovii si ei curatati de coaja. Ceapa o...

Pasta paprika

In Conserve la 7 Sep 2012

Spalam ardeii, daca sunt rosii iuti le scoatem cotoarele si semintele, eu am avut bulgaresti, nu foarte iuti si le-am taiat doar cozile. Ii taiem in doua, trei si ii bagam la robot sau blender pentru o consistenta mai fina, imreuna cu rosiile nedecojite. Intr-o craticioara punem compozitia...

Saleuri cu chimen

In Aperitive / Garnituri la 4 Sep 2012

Amestecam intr-un vas untura (poate fi si osanza) cu oul, sare, otetul, apa si drojdia, adaugam faina, cam 500 gr. si framantam pana la omogenizare. Intindem coca intr-o foaie patrata, ungem cu jumatate din untura amestecata cu faina, impaturim in plic si o intindem cu sucitorul. Blatul de lucru...

Prajitura cu mac ( Tosca )

In Prajituri la 1 Sep 2012

Batem albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam zaharul in ploaie si batem in continuare pana rezulta o bezea zdravana, sa nu curga. Amestecam cocosul cu macul si il incorporam in albusuri, adaugam vanilie, iar la sfarsit praful de copt amestecat cu faina. Compozitia o punem in tava tapetata...

Salata de vinete cu maioneza

In Salate la 31 Aug 2012

Vinete se pun la copt pe flacara de la aragaz ( ies mai albe si cu putin gust de fum). Intre timp facem maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud cu uleiul turnat putin cate putin. Eu la maioneza nu pun nici mustar, nici lamaie. Dupa ce vinetele coapte s-au racit, le decojim si le tocam...

Supa crema de legume

In Supe la 31 Aug 2012

Intr-o oala de supa punem legumele curatate si spalate si taiate destul de mare. Acoperim cu apa suficienta si lasam sa fiarba cam 40-50 min. Cand sunt gata fierte, scoatem legumele intr-un vas si cu un blender le pasam pana rezulta un piure fin. Separat incingem uleiul sau dupa preferinta...

Cozonac pufos

In Prajituri la 28 Aug 2012

Cernem faina intr-un lighean, facem o gaura in mijloc unde faramitam drojdia, punem putin lapte si amestecam sa iasa o maia moale. Lasam 5 minute sa creasca. Intre timp incalzim laptele pe foc impreuna cu zaharul si coaja de lamaie (cald nu fierbinte).Galbenusurile se freaca cu un praf de...

Afisate 31 - 38 din 38 retete    

Postari recente

publicat la 14.12.2012

Crap prajit cu piure de spanac

publicat la 11.12.2012

Tort Cremsnit

publicat la 24.11.2012

Placinta impletita cu mere

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]