Curatam ceapa si o tocam marunt. O calim in ulei incins pentru 10-12 min, pana cand devine translucida, impreuna cu ciupercile. Adaugam carnea de pui si lasam in continuare la calit inca 15 min.
Adaugam orezul, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mari si 600 ml apa si transferam intr-o tava...
Batem oul cu zaharul si zaharul cu scortisoara. Eu am avut un plic de zahar amestecat cu scortisoara, dar daca nu aveti, puteti pune scortisoara dupa gust. Adaugam si iaurtul si amestecam bine.
Adaugam faina si praful de copt.
Punem ulei la incins, dar la foc mic si punem gogosele cu...
Mai intai amestecam iaurtul cu condimentele in afara de ienibahar. Adagam carnea de pui ( copanele, pulpe sau piept) si amestecam bine. Dam la frigider pentru 1 ora.
Topim untul intr-o tigaie, adaugam carnea si sosul de iaurt si lasam acoperit sa fiarba. Din cand in cand amestecam si mai...
Punem carnea de pui la fiert si o lasam sa dea intr-un clocot. Schimbam apa si punem din nou la fiert impreuna cu ceapa si morcovii tocate dupa preferinte.
Lasam 25 de min. la fiert, apoi adaugam rosiile date pe razatoare, potrivim de sare si lasam inca 30 de min. la fiert. Probam carnea si...
reteta de preparare a papanasilor
Dam branza de razatoare, adaugam ouale, zaharul si scortisoara. Amestecam, apoi adaugam faina si praful de copt. Framantam un aluat moale, dar nelipicios.
Formam 6 bile mari si 6 mici. Le formam gaura in mijloc celor mari. Prajim papanasii in ulei...
Ceapa tocata marunt se caleste impreuna cu orezul pentru 10-12 min. Adaugam spanacul, sare si piper dupa gust, oregano si 1 cana de apa. Lasam la fiert 15 de min.
Adaugam bulionul, amestecam si mai lasam la fiert 10 min. Daca mai este nevoie, mai adaugam si putina apa....
Sfaramam branza cu furculita ( eu am folosit branza proaspata de vaca), adaugam 1 ou, sare, untura si faina si framantam un aluat moale.
Presaram faina din abundenta pe blatul de lucru si deasupra aluatului si intindem o foaie pe care o taiem patratele sau cum doreste fiecare. Ungem cu ou...
Curatam cartofii sii ii taiem cuburi. Ardeiul il taiem marunt sau julienne si il punem impreuna cu cartofii intr-o cratita.
Adaugam copanele si presaram condimentele si oregano.
Adaugam apa si dam la cuptor pentru 40-50 de min.
Punem sira de porc sa dea in fiert, apoi schimbam apa.
Punem din nou sira la fiert, adaugam ceapa tocata marunt, varza taiata subtire, si ardeiul taiat cubulete si lasam la fiert, 20-25 de min.
Adaugam cartofii si mai lasam la fiert 10 min, apoi adaugam pasta de tomate, sare si sare...
Mai intai, separam albusurile de galbenusuri, iar ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.
Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Amestecam galbenusurile cu uleiul. Amestecam apoi galbenusurile cu albusurile, adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt.
La...
Tiramisu reţetă originală
Pregatim intai blatul: mixam ouale cu zaharul pana devin albicioase, adaugam untul topit si racit, faina, cacaua si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem la 200 de grade C, pentru 25-30 de minute.
Intre timp,...
Cum se prepara Reteta gustoasa de varza cu costita de porc:
Tocam varza cat mai subtire, presaram sare si o punem la fiert. Lasam aprox. 20-25 de min. Adaugam morcovul si ardeiul tocate.
Calim ceapa, adaugam pasta de tomate si o punem peste varza.
Costita de porc o taiem in portii...
Mixam untul moale cu zaharul si oul. Adaugam banana pasata cu furculita. Adaugam si faina si praful de copt si amestecam cu o lingura.
Punem cu lingurita compozitie din loc in loc, lasand putin spatiu intre biscuiti. Punem deasupra merisoare.
Dam...
Punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia trebuie sa fie moale, sa curga. Daca vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa (sau putina faina daca este prea subtire).
Adaugam si uleiul....
Taiem ceapa si ardeiul cubulete.
Punem ceapa cu ardeiul si carne de pui la fiert. Cand incepe sa fiarba, la suprafata supei se va aduna spuma de la carne. O luam usor cu o paleta.
Lasam 20 de minute pe foc, adaugam si cartofii si lasam inca 20 de minute. Adaugam rosiile si dovlecelul...
Dam dovlecelul pe razatoarea mica. Stoarcem bine dovlecelul ras. Adaugam ouale,laptele, sare, piper, patrunjel tocat marunt si la final faina.
Ungem tigaia cu ulei, o lasam sa se incinga si adaugam cate o lingura din compozitie din loc in loc. Coacem clatitele pe ambele parti.
Servim cu...
Mai intai dam carnea de curcan in fiert. Ceapa taiata julienne o calim in unt.
Punem carnea fiarta intr-o tava, adaugam ceapa calita, vinul, 2 cani de apa, legumele, sarea, piperul si ghimbirul macinat.
Dam la cuptor pentru 80-90 de min. Din cand in cand intoarcem carnea. La final adaugam...
Mai inatai taiem pepenele in cuburi si il bagam la storcatorul de fructe cu tot cu seminte. Se va separa perfect.
Amestecam sucul de pepene cu 400 ml apa plata rece. Puteti adauga dupa preferinta, mai multa sau mai putina apa. Taiem 2-3 felii din lamaie si le adaugam in suc, iar restul o...
Mai intai, pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam usor peste albusuri. Adaugam treptat faina si si praful de copt si incorporam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam cu lingura si dam la cuptorul...
Pentru cuburile de gheata, umplem recipientul pentru gheata cu cafea neindulcita.
Punem in 2 pahare cei 200 ml de cafea racita si indulcita, adaugam laptele si zaharul vanilat si amestecam.
Adaugam si cuburile de gheata si servim.
Sa aveti pofta!
Mai intai, taiem vinetele pe jumatate si le scobim interiorul.
Ceapa, carnea de curcan si ardeiul le taiem cubulete si le punem impreuna cu uleiul la calit. Le lasam 10 minute, dupa care adaugam si rosiile si miezul de la o vanata tocate marunt. Mai lasam 10 minute pe foc, adaugam sare, piper...
Mai intai, mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se ingroasa ca maioneza si zaharul este topit. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu scoase de la frigider.
Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula. Punem laptele la fiert impreuna cu...
Mai intai, fierbem pieptul de pui. Eu am folosit si 2 copanele, asa am avut oprit dintr-un pui de tara.
Intr-un bol punem faina, intr-un alt bol, ouale batute, iar in altul, fulgii de porumb maruntiti.
Taiem pieptul de pui fiert in fasii cat mai subtiri si presaram sare si piper.
Dam...
Mai intai, amestecam ardeiul boia cu sare, piper, scortisoara si ghimbirul macinat. Dam copanelele prin acest amestec si le prajim in ulei incins. Scoatem copanelele prajite si le lasam deoparte.
In acelasi ulei, calim ceapa taiata julienne, usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat...
Mai intai, feliem painea. Punem feliile intr-o tava, le ungem cu putin ulei de masline, presaram un praf de sare si oregano si le dam la cuptor sa se rumeneasca usor pe ambele parti, aprox.7-8 min. pe o parte si 7-8 pe cealalta. Puteti folosi, daca va este mai comod, un prajitor de paine....
Mai intai, spalam vinetele si le taiem felii cat mai subtiri. Le dam un praf de sare. Le frigem pe gratar sau in tigaie.
Amestecam maioneza cu usturoi pisat si adaugam sare.
Ungem fiecare felie de vanata cu maioneza, adaugam o felie de rosie si rulam.
Pofta buna!
Mai intai, separam albusurile de galbenusuri, dar ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.
Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul. Adaugam apoi galbenusurile cu albusurile, adaugam treptat si faina si la final, esenta.
Turnam...
Mai intai, punem pastele la fiert cu un praf de sare. Rosiile le dam pe razatoare. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Adaugam ceapa si o calim. Adaugam si rosiile si lasam pe foc aprox. 15 minute, pana cand scade si se ingroasa suficient sosul. Adaugam sare si piper dupa gust. Eu am...
Mai intai, punem costita la calit in ulei incins. Adaugam dupa 2-3 minute si 3-4 graunti de usturoi tocati marunt. Lasam inca 3-4 minute, apoi adaugam pastaile si apa cat sa le acopere. Lasam 10-15 minute sa fiarba, dupa care adaugam pasta de tomate, sare si piper dupa gust....
Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le punem usor peste albusurile batute, amestecand cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si incorporam bine.
Separam...
Orez cu ciuperci si carne de pui
Curatam ceapa si o tocam marunt. O calim in ulei incins pentru 10-12 min, pana cand devine translucida, impreuna cu ciupercile. Adaugam carnea de pui si lasam in continuare la calit inca 15 min. Adaugam orezul, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mari si 600 ml apa si transferam intr-o tava...
Desert gogosi cu finetti
Batem oul cu zaharul si zaharul cu scortisoara. Eu am avut un plic de zahar amestecat cu scortisoara, dar daca nu aveti, puteti pune scortisoara dupa gust. Adaugam si iaurtul si amestecam bine. Adaugam faina si praful de copt. Punem ulei la incins, dar la foc mic si punem gogosele cu...
Pui marinat cu iaurt si ienibahar
Mai intai amestecam iaurtul cu condimentele in afara de ienibahar. Adagam carnea de pui ( copanele, pulpe sau piept) si amestecam bine. Dam la frigider pentru 1 ora. Topim untul intr-o tigaie, adaugam carnea si sosul de iaurt si lasam acoperit sa fiarba. Din cand in cand amestecam si mai...
Ciorba de rosii cu pui de tara
Punem carnea de pui la fiert si o lasam sa dea intr-un clocot. Schimbam apa si punem din nou la fiert impreuna cu ceapa si morcovii tocate dupa preferinte. Lasam 25 de min. la fiert, apoi adaugam rosiile date pe razatoare, potrivim de sare si lasam inca 30 de min. la fiert. Probam carnea si...
Desert reteta de preparare a papanasilor
reteta de preparare a papanasilor Dam branza de razatoare, adaugam ouale, zaharul si scortisoara. Amestecam, apoi adaugam faina si praful de copt. Framantam un aluat moale, dar nelipicios. Formam 6 bile mari si 6 mici. Le formam gaura in mijloc celor mari. Prajim papanasii in ulei...
Orez cu spanac si ou
Ceapa tocata marunt se caleste impreuna cu orezul pentru 10-12 min. Adaugam spanacul, sare si piper dupa gust, oregano si 1 cana de apa. Lasam la fiert 15 de min. Adaugam bulionul, amestecam si mai lasam la fiert 10 min. Daca mai este nevoie, mai adaugam si putina apa....
Aperitiv biscuiti sarati cu branza de vaca
Sfaramam branza cu furculita ( eu am folosit branza proaspata de vaca), adaugam 1 ou, sare, untura si faina si framantam un aluat moale. Presaram faina din abundenta pe blatul de lucru si deasupra aluatului si intindem o foaie pe care o taiem patratele sau cum doreste fiecare. Ungem cu ou...
Cartofi cu copanele la cuptor
Curatam cartofii sii ii taiem cuburi. Ardeiul il taiem marunt sau julienne si il punem impreuna cu cartofii intr-o cratita. Adaugam copanele si presaram condimentele si oregano. Adaugam apa si dam la cuptor pentru 40-50 de min.
Ciorba cu varza si costita de porc
Punem sira de porc sa dea in fiert, apoi schimbam apa. Punem din nou sira la fiert, adaugam ceapa tocata marunt, varza taiata subtire, si ardeiul taiat cubulete si lasam la fiert, 20-25 de min. Adaugam cartofii si mai lasam la fiert 10 min, apoi adaugam pasta de tomate, sare si sare...
Desert prajitura Mozaic cu fructe
Mai intai, separam albusurile de galbenusuri, iar ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Amestecam galbenusurile cu uleiul. Amestecam apoi galbenusurile cu albusurile, adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt. La...
Desert tort tiramisu reteta nr. 300
Tiramisu reţetă originală Pregatim intai blatul: mixam ouale cu zaharul pana devin albicioase, adaugam untul topit si racit, faina, cacaua si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem la 200 de grade C, pentru 25-30 de minute. Intre timp,...
Reteta gustoasa de varza cu costita de porc
Cum se prepara Reteta gustoasa de varza cu costita de porc: Tocam varza cat mai subtire, presaram sare si o punem la fiert. Lasam aprox. 20-25 de min. Adaugam morcovul si ardeiul tocate. Calim ceapa, adaugam pasta de tomate si o punem peste varza. Costita de porc o taiem in portii...
Desert biscuiti cu banana
Mixam untul moale cu zaharul si oul. Adaugam banana pasata cu furculita. Adaugam si faina si praful de copt si amestecam cu o lingura. Punem cu lingurita compozitie din loc in loc, lasand putin spatiu intre biscuiti. Punem deasupra merisoare. Dam...
Desert budinca de vanilie cu clatitie
Punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia trebuie sa fie moale, sa curga. Daca vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa (sau putina faina daca este prea subtire). Adaugam si uleiul....
Supa de legume cu carne de pui
Taiem ceapa si ardeiul cubulete. Punem ceapa cu ardeiul si carne de pui la fiert. Cand incepe sa fiarba, la suprafata supei se va aduna spuma de la carne. O luam usor cu o paleta. Lasam 20 de minute pe foc, adaugam si cartofii si lasam inca 20 de minute. Adaugam rosiile si dovlecelul...
Clatite de dovlecel
Dam dovlecelul pe razatoarea mica. Stoarcem bine dovlecelul ras. Adaugam ouale,laptele, sare, piper, patrunjel tocat marunt si la final faina. Ungem tigaia cu ulei, o lasam sa se incinga si adaugam cate o lingura din compozitie din loc in loc. Coacem clatitele pe ambele parti. Servim cu...
Friptura de curcan
Mai intai dam carnea de curcan in fiert. Ceapa taiata julienne o calim in unt. Punem carnea fiarta intr-o tava, adaugam ceapa calita, vinul, 2 cani de apa, legumele, sarea, piperul si ghimbirul macinat. Dam la cuptor pentru 80-90 de min. Din cand in cand intoarcem carnea. La final adaugam...
Limonada de pepene rosu
Mai inatai taiem pepenele in cuburi si il bagam la storcatorul de fructe cu tot cu seminte. Se va separa perfect. Amestecam sucul de pepene cu 400 ml apa plata rece. Puteti adauga dupa preferinta, mai multa sau mai putina apa. Taiem 2-3 felii din lamaie si le adaugam in suc, iar restul o...
Desert prajitura Piknic
Mai intai, pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam usor peste albusuri. Adaugam treptat faina si si praful de copt si incorporam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam cu lingura si dam la cuptorul...
Ice coffee
Pentru cuburile de gheata, umplem recipientul pentru gheata cu cafea neindulcita. Punem in 2 pahare cei 200 ml de cafea racita si indulcita, adaugam laptele si zaharul vanilat si amestecam. Adaugam si cuburile de gheata si servim. Sa aveti pofta!
Vinete umplute cu carne de curcan
Mai intai, taiem vinetele pe jumatate si le scobim interiorul. Ceapa, carnea de curcan si ardeiul le taiem cubulete si le punem impreuna cu uleiul la calit. Le lasam 10 minute, dupa care adaugam si rosiile si miezul de la o vanata tocate marunt. Mai lasam 10 minute pe foc, adaugam sare, piper...
Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo
Mai intai, mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se ingroasa ca maioneza si zaharul este topit. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu scoase de la frigider. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula. Punem laptele la fiert impreuna cu...
Crochete din piept de pui
Mai intai, fierbem pieptul de pui. Eu am folosit si 2 copanele, asa am avut oprit dintr-un pui de tara. Intr-un bol punem faina, intr-un alt bol, ouale batute, iar in altul, fulgii de porumb maruntiti. Taiem pieptul de pui fiert in fasii cat mai subtiri si presaram sare si piper. Dam...
Pui cu masline si lamaie
Mai intai, amestecam ardeiul boia cu sare, piper, scortisoara si ghimbirul macinat. Dam copanelele prin acest amestec si le prajim in ulei incins. Scoatem copanelele prajite si le lasam deoparte. In acelasi ulei, calim ceapa taiata julienne, usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat...
Aperitiv bruschete cu rosii si busuioc
Mai intai, feliem painea. Punem feliile intr-o tava, le ungem cu putin ulei de masline, presaram un praf de sare si oregano si le dam la cuptor sa se rumeneasca usor pe ambele parti, aprox.7-8 min. pe o parte si 7-8 pe cealalta. Puteti folosi, daca va este mai comod, un prajitor de paine....
Limba soacrei
Mai intai, spalam vinetele si le taiem felii cat mai subtiri. Le dam un praf de sare. Le frigem pe gratar sau in tigaie. Amestecam maioneza cu usturoi pisat si adaugam sare. Ungem fiecare felie de vanata cu maioneza, adaugam o felie de rosie si rulam. Pofta buna!
Desert sandwich cu ciocolata
Mai intai, separam albusurile de galbenusuri, dar ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul. Adaugam apoi galbenusurile cu albusurile, adaugam treptat si faina si la final, esenta. Turnam...
Farfalle cu sos arrabiata
Mai intai, punem pastele la fiert cu un praf de sare. Rosiile le dam pe razatoare. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Adaugam ceapa si o calim. Adaugam si rosiile si lasam pe foc aprox. 15 minute, pana cand scade si se ingroasa suficient sosul. Adaugam sare si piper dupa gust. Eu am...
Mancare de pastai cu costita afumata
Mai intai, punem costita la calit in ulei incins. Adaugam dupa 2-3 minute si 3-4 graunti de usturoi tocati marunt. Lasam inca 3-4 minute, apoi adaugam pastaile si apa cat sa le acopere. Lasam 10-15 minute sa fiarba, dupa care adaugam pasta de tomate, sare si piper dupa gust....
Desert pandispan cu capsune
Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le punem usor peste albusurile batute, amestecand cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si incorporam bine. Separam...