Mai intai, punem carnea de pui la fiert, cu 1 ceapa ( lasam ceapa intreaga). Celelalte 3 cepe le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele si le punem impreuna la calit in ulei incins. Le lasam pana cand ceapa devine translucida.
Adaugam orezul si mai lasam la calit inca 10 minute, amestecand...
Mai intai mixam frisca spuma si o dam la rece. Scoatem samburii cireselor, capsunile le taiem in 2 sau in 4, bananele le taiem rondele, iar kiwi in cubulete.
Amestecam fructele cu frisca.
Punem in cupe cirese sau orice alte fructe doriti, adaugam apoi fructe amestecate cu frisca, iar...
Mai intai, tocam ceapa si morcovul si le punem la calit, impreuna cu carnea. Le lasam 10-12 minute, dupa care adaugam apa sa le acopere si lasam la fiert.
Dupa aprox. 20 de minute, adaugam cartofii taiati cuburi si mai lasam inca 15 minute la fiert. Adaugam si bulionul si lasam inca 15-20 de...
Pregatim mai intai checul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de...
Pregatim intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma, cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat, intai uleiul si apoi, apa fierbinte peste galbenusuri si...
Pregatim mai intai, compozitia pentru briose: mixam ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste. Turnam in fir subtire, intai uleiul, apoi laptele si la final, cafeaua rece neindulcita. In tot acest timp, mixam la viteza mica. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam bine. La...
Caramelizam zaharul. Adaugam laptele si lasam pe foc pana cand se topeste tot zaharul. Mixam frisca lichida, adaugam si iaurturile si mai mixam 1 minut.
Tapetam o forma de chec sau o forma rotunda, cu folie alimentara. Trecem piscoturile cate 1-2 secunde prin laptele caldut si imbracam peretii...
Punem laptele impreuna cu spanacul, in vasul mixerului vertical si mixam sa se marunteasca bine spanacul.
Adaugam bananele si kiwi si mixam 1-2 minute. La final, adaugam si zeama de lamaie.
Mai intai, pregatim chiftelele. Punem carnea tocata intr-un bol adanc. Adaugam ceapa si usturoiul, tocate cat mai marunt. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini sa le scurgem zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata. Adaugam si bulionul, sare,...
Cum se prepara Reteta simpla de Snitele de porc pufoase si gustoase:
Mai intai, feliem carnea, cat mai subtire posibil. Daca nu este foarte subtire, o mai batem putin cu ciocanul pentru snitele. Punem intr-o farfurie faina impreuna cu ardeiul boia, sare si piper. Intr-o alta farfurie, batem...
Mai intai curatam si taiem cartofii in cuburi cat mai mari. Adaugam usturoiul tocat marunt si presaram rozmarin.
Punem carnea de pui, adaugam ardei boia dulce, sare si 1 cana de apa si dam la cuptor pentru 60 de minute.
Intoarcem carnea din cand in cand.
Pofta buna!
Punem la calit legumele: ceapa tocata marunt, ardeiul tocat julienne si morcovul dat pe razatoare. Eu am avut morcov amestecat cu ardei ras, de la congelator.
Le lasam 6-7 minute la calit, dupa care adaugam 1 cana de apa si cartofii taiati cuburi. Adaugam si carnea prajita separat. Completam...
Fierbem spaghetele cu un praf de sare.
Calim ceapa taiata julienne in untul topit, adaugam laptele amestecat cu faina si mararul tocat. Lasam pe fac pana incepe sa se ingroase.
Branza o dam pe razatoarea mica. Adaugam spaghetele fierte si branza si mai lasam pe foc inca 5-6...
Batem ouale intr-un bol.
In alt bol mai incapator, pasam cu furculita, cele 3 banane, dar nu le facem pasta, le lasam bucatele mai mari. Adaugam ouale peste banane, adaugam treptat faina si amestecam.
Ungem o tigaie cu ulei si punem cam 1/3 de polonic de compozitie pentru o clatita. Nu le...
Topim ciocolata cu untul, pe baie de aburi. Eu am avut o ciocolata cu crema de frisca, dar recomandata este ciocolata simpla cu lapte.
Batem cu un tel, ouale impreuna cu zaharul, apoi adaugam faina. Adaugam ciocolata si nucile taiate cat mai mari, peste oua. Amestecam bine.
Ungem tava...
Mai intai, punem carnea de pui la prajit, in ulei incins.
Intr-o tigaie incapatoare, punem 50 ml ulei si adaugam ceapa si ardeiul taiate julienne, morcovul si ceapa verde, taiate rondele si 2 graunti de usturoi tocat marunt. Restul de usturoi il pasam si il lasam deoparte.
Lasam...
Intindem foarte putin aluatul, apoi il taiem in fasii de aprox. 10 cm latime si fiecare fasie o taiem triunghiuri ca la cornulete, doar ca mai mari (cat de mari doreste fiecare). Se pune pe fiecare triunghi, cate o felie de salam taiata subtire si jumatate sau un sfert de felie de cascaval.
Se...
Mai intai, presaram toate condimentele (verdeturile, sare, piper, ardei boia, ghimbir) in tava in care facem friptura. Rostogolim fiecare bucata de carne prin condimente, adaugam usturoiul tocat rondele, vinul si apa si dam la cuptor, pentru 60-70 de minute.
Daca este nevoie, adaugati mai...
Mai intai, taiem pulpele in doua, desfacem copanelul de semipulpa. Punem carnea de pui in tava, o condimentam cu sare, piper, ardei boia dulce si praf de usturoi (il putem inlocui cu usturoi pisat) si dam la cuptor asa uscata, fara sa adaugam ulei sau apa. Intoarcem, din cand in cand, carnea sa...
Mai intai pregatim blatul. Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si amestecam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la...
Cum se prepara Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul impreuna cu plicul de zahar vanilat si se bat in continuare, pana cand devin ferme si nu aluneca din castron. Galbenusurile se amesteca cu cele 6 linguri de ulei si se adauga peste...
Mai intai, punem la fiert ceapa taiata julien, impreuna cu morcovul ras si ardeiul taiat cubulete. Adaugam si un praf de sare. Le lasam sa dea intr-un clocot, dupa care adaugam si stevia tocata, impreuna cu cartofii taiati cubulete si cu orezul. Lasam in continuate la fiert. Cand si cartofii si...
Mai intai, pregatim cafeaua si o lasam putin la racit intr-un castron. Mascarponele la temperatura camerei, se pune intr-un bol, adaugam si crema de ciocolata si amestecam cu lingura pana cand se incorporeaza complet.
Lipim cate doi biscuiti cu crema si ii inmuiem in cafea pentru 4-5 secunde....
Mai intai, am mixat albusurile de la temperatura camerei cu zaharul, pana au devenit o bezea tare. Am adaugat faina treptat cu praful de copt si uleiul si am amestecat cu o lingura de lemn. Curmalele le-am taiat cuburi si le-am amestecat in compozitie.
Turnam compozitia in 2 tavi...
Se mixeaza albusurile spuma. Se adauga treptat cate o lingura de zahar si se mixeaza pana cand devine o spuma tare. Galbenusurile se mixeaza 1-2 minute.
Se adauga galbenusurile peste albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga pe rand, cele 4 linguri de...
Mai intai, pregatim aluatul pentru tarta: punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam untul, oua si sare, apoi apa si incepem sa framantam aluatul. Acesta nu ramane lipicios, ci este destul de tare.
Pregatim si umplutura: branza o mixam cu mixerul vertical impreuna cu ouale,...
Mai intai, taiem pulpele in 2. Le punem in cratita. Usturoiul il tocam rondele si il adaugam peste pulpe. Adaugam si cartofii taiati mai mare, pasta de tomate si 1-2 cani de apa, cat este nevoie.
Adaugam sare si piper dupa gust, busuioc si tarhon uscate si dam la cuptor, pentru 60 de minute....
Mai intai spalam bine carnea de iepure sa nu mai ramana fire de par si o dam intr-un clocot. Punem apoi, carnea intr-o cratita, adaugam usturoiul tocat, pasta de tomate ( eu am folosit o pasta de tomate facuta acasa), 2 cani de apa ( sau cat este nevoie sa acopere iepurele), sare si piper dupa...
Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste, se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine, dupa fiecare ou, cu o lingura de lemn.
Tava se tapeaza cu hartie de copt si se adauga...
Mai intai, curatam ceapa de coaja si o taiem cubulete. O punem la calit in ulei incins si, cand este gata calita, adaugam orezul. Lasam doar 2-3 minute si adaugam 1 cana de apa si legumele.
Acoperim cratita si lasam sa fiarba aprox. 20-25 de minute sau pana cand orezul si legumele sunt...
Orez cu dovlecei si pui de curte
Mai intai, punem carnea de pui la fiert, cu 1 ceapa ( lasam ceapa intreaga). Celelalte 3 cepe le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele si le punem impreuna la calit in ulei incins. Le lasam pana cand ceapa devine translucida. Adaugam orezul si mai lasam la calit inca 10 minute, amestecand...
Salata de fructe
Mai intai mixam frisca spuma si o dam la rece. Scoatem samburii cireselor, capsunile le taiem in 2 sau in 4, bananele le taiem rondele, iar kiwi in cubulete. Amestecam fructele cu frisca. Punem in cupe cirese sau orice alte fructe doriti, adaugam apoi fructe amestecate cu frisca, iar...
Mancare cu legume si pui de tara
Mai intai, tocam ceapa si morcovul si le punem la calit, impreuna cu carnea. Le lasam 10-12 minute, dupa care adaugam apa sa le acopere si lasam la fiert. Dupa aprox. 20 de minute, adaugam cartofii taiati cuburi si mai lasam inca 15 minute la fiert. Adaugam si bulionul si lasam inca 15-20 de...
Desert chec umplut
Pregatim mai intai checul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de...
Desert tort Primavara cu crema de mascarpone si ciocolata
Pregatim intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma, cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat, intai uleiul si apoi, apa fierbinte peste galbenusuri si...
Desert briose cu crema caramel si ness
Pregatim mai intai, compozitia pentru briose: mixam ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste. Turnam in fir subtire, intai uleiul, apoi laptele si la final, cafeaua rece neindulcita. In tot acest timp, mixam la viteza mica. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam bine. La...
Desert cu banane si ciocolata
Caramelizam zaharul. Adaugam laptele si lasam pe foc pana cand se topeste tot zaharul. Mixam frisca lichida, adaugam si iaurturile si mai mixam 1 minut. Tapetam o forma de chec sau o forma rotunda, cu folie alimentara. Trecem piscoturile cate 1-2 secunde prin laptele caldut si imbracam peretii...
Smoothie cu spanac
Punem laptele impreuna cu spanacul, in vasul mixerului vertical si mixam sa se marunteasca bine spanacul. Adaugam bananele si kiwi si mixam 1-2 minute. La final, adaugam si zeama de lamaie.
Chiftele la cuptor cu sos marinat
Mai intai, pregatim chiftelele. Punem carnea tocata intr-un bol adanc. Adaugam ceapa si usturoiul, tocate cat mai marunt. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini sa le scurgem zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata. Adaugam si bulionul, sare,...
Reteta simpla de Snitele de porc pufoase si gustoase
Cum se prepara Reteta simpla de Snitele de porc pufoase si gustoase: Mai intai, feliem carnea, cat mai subtire posibil. Daca nu este foarte subtire, o mai batem putin cu ciocanul pentru snitele. Punem intr-o farfurie faina impreuna cu ardeiul boia, sare si piper. Intr-o alta farfurie, batem...
Cartofi cu rozmarin si carne de pui
Mai intai curatam si taiem cartofii in cuburi cat mai mari. Adaugam usturoiul tocat marunt si presaram rozmarin. Punem carnea de pui, adaugam ardei boia dulce, sare si 1 cana de apa si dam la cuptor pentru 60 de minute. Intoarcem carnea din cand in cand. Pofta buna!
Tocanita cu legume si carne de porc
Punem la calit legumele: ceapa tocata marunt, ardeiul tocat julienne si morcovul dat pe razatoare. Eu am avut morcov amestecat cu ardei ras, de la congelator. Le lasam 6-7 minute la calit, dupa care adaugam 1 cana de apa si cartofii taiati cuburi. Adaugam si carnea prajita separat. Completam...
Spaghete cu branza si marar
Fierbem spaghetele cu un praf de sare. Calim ceapa taiata julienne in untul topit, adaugam laptele amestecat cu faina si mararul tocat. Lasam pe fac pana incepe sa se ingroase. Branza o dam pe razatoarea mica. Adaugam spaghetele fierte si branza si mai lasam pe foc inca 5-6...
Desert pancakes cu banane
Batem ouale intr-un bol. In alt bol mai incapator, pasam cu furculita, cele 3 banane, dar nu le facem pasta, le lasam bucatele mai mari. Adaugam ouale peste banane, adaugam treptat faina si amestecam. Ungem o tigaie cu ulei si punem cam 1/3 de polonic de compozitie pentru o clatita. Nu le...
Desert prajitura cu nuci si ciocolata
Topim ciocolata cu untul, pe baie de aburi. Eu am avut o ciocolata cu crema de frisca, dar recomandata este ciocolata simpla cu lapte. Batem cu un tel, ouale impreuna cu zaharul, apoi adaugam faina. Adaugam ciocolata si nucile taiate cat mai mari, peste oua. Amestecam bine. Ungem tava...
Dovlecei sote cu carne de pui
Mai intai, punem carnea de pui la prajit, in ulei incins. Intr-o tigaie incapatoare, punem 50 ml ulei si adaugam ceapa si ardeiul taiate julienne, morcovul si ceapa verde, taiate rondele si 2 graunti de usturoi tocat marunt. Restul de usturoi il pasam si il lasam deoparte. Lasam...
Aperitiv cornulete cu salam si felii de cascaval
Intindem foarte putin aluatul, apoi il taiem in fasii de aprox. 10 cm latime si fiecare fasie o taiem triunghiuri ca la cornulete, doar ca mai mari (cat de mari doreste fiecare). Se pune pe fiecare triunghi, cate o felie de salam taiata subtire si jumatate sau un sfert de felie de cascaval. Se...
Friptura de miel cu vin
Mai intai, presaram toate condimentele (verdeturile, sare, piper, ardei boia, ghimbir) in tava in care facem friptura. Rostogolim fiecare bucata de carne prin condimente, adaugam usturoiul tocat rondele, vinul si apa si dam la cuptor, pentru 60-70 de minute. Daca este nevoie, adaugati mai...
Friptura de pui la cuptor
Mai intai, taiem pulpele in doua, desfacem copanelul de semipulpa. Punem carnea de pui in tava, o condimentam cu sare, piper, ardei boia dulce si praf de usturoi (il putem inlocui cu usturoi pisat) si dam la cuptor asa uscata, fara sa adaugam ulei sau apa. Intoarcem, din cand in cand, carnea sa...
Desert bounty de casa
Mai intai pregatim blatul. Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si amestecam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la...
Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza
Cum se prepara Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul impreuna cu plicul de zahar vanilat si se bat in continuare, pana cand devin ferme si nu aluneca din castron. Galbenusurile se amesteca cu cele 6 linguri de ulei si se adauga peste...
Supa de stevie cu smantana
Mai intai, punem la fiert ceapa taiata julien, impreuna cu morcovul ras si ardeiul taiat cubulete. Adaugam si un praf de sare. Le lasam sa dea intr-un clocot, dupa care adaugam si stevia tocata, impreuna cu cartofii taiati cubulete si cu orezul. Lasam in continuate la fiert. Cand si cartofii si...
Desert turn cu ciocolata si mascarpone
Mai intai, pregatim cafeaua si o lasam putin la racit intr-un castron. Mascarponele la temperatura camerei, se pune intr-un bol, adaugam si crema de ciocolata si amestecam cu lingura pana cand se incorporeaza complet. Lipim cate doi biscuiti cu crema si ii inmuiem in cafea pentru 4-5 secunde....
Desert chec din albusuri cu curmale
Mai intai, am mixat albusurile de la temperatura camerei cu zaharul, pana au devenit o bezea tare. Am adaugat faina treptat cu praful de copt si uleiul si am amestecat cu o lingura de lemn. Curmalele le-am taiat cuburi si le-am amestecat in compozitie. Turnam compozitia in 2 tavi...
Desert rulada cu ciocolata si gem de zmeura
Se mixeaza albusurile spuma. Se adauga treptat cate o lingura de zahar si se mixeaza pana cand devine o spuma tare. Galbenusurile se mixeaza 1-2 minute. Se adauga galbenusurile peste albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga pe rand, cele 4 linguri de...
Tarta cu spanac si telemea
Mai intai, pregatim aluatul pentru tarta: punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam untul, oua si sare, apoi apa si incepem sa framantam aluatul. Acesta nu ramane lipicios, ci este destul de tare. Pregatim si umplutura: branza o mixam cu mixerul vertical impreuna cu ouale,...
Stufat de pui
Mai intai, taiem pulpele in 2. Le punem in cratita. Usturoiul il tocam rondele si il adaugam peste pulpe. Adaugam si cartofii taiati mai mare, pasta de tomate si 1-2 cani de apa, cat este nevoie. Adaugam sare si piper dupa gust, busuioc si tarhon uscate si dam la cuptor, pentru 60 de minute....
Friptura de iepure cu usturoi verde
Mai intai spalam bine carnea de iepure sa nu mai ramana fire de par si o dam intr-un clocot. Punem apoi, carnea intr-o cratita, adaugam usturoiul tocat, pasta de tomate ( eu am folosit o pasta de tomate facuta acasa), 2 cani de apa ( sau cat este nevoie sa acopere iepurele), sare si piper dupa...
Desert mini eclere cu crema de vailie
Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste, se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine, dupa fiecare ou, cu o lingura de lemn. Tava se tapeaza cu hartie de copt si se adauga...
Mancare de orez cu legume
Mai intai, curatam ceapa de coaja si o taiem cubulete. O punem la calit in ulei incins si, cand este gata calita, adaugam orezul. Lasam doar 2-3 minute si adaugam 1 cana de apa si legumele. Acoperim cratita si lasam sa fiarba aprox. 20-25 de minute sau pana cand orezul si legumele sunt...