Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile si faina treptat si amestecam cu o lingura de lemn.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade aprox. 25-30 de min.
Mixam frisca lichida cu...
Taiem pulpa de porc in felii groase de 1 cm. Pregatim amestecul din toate condimentele si presaram pe fiecare bucata de carne pe ambele parti.
Punem carnea in punga, adaugam si carnatii si usturoiul. Sigilam si dam la cuptor pentru 1 ora.
Pentru garnitura de orez am calit 1 ceapa, am...
Caramelizam zaharul intr-o craticioara. Cand incepe sa devina maroniu, adaugam apa si lasam pe foc pana cand se topeste tot zaharul.
Lasam siropul 10 minute sa se racoreasca, apoi il amestecam cu faina, praful de copt si scortisoara.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt...
Feliem carnea cat mai subtire si o batem pentru a fi cat mai frageda si mai subtire.
Punem intr-un bol faina amestecata cu piperul, ardei boia si sare, in alt bol batem ouale bine, iar in alt bol punem grisul.
Punem uleiul la incins in tigaie.
Fiecare felie de carne o trecem prin...
Calim intr-o cratita ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu ciupercile taiate in 2 sau 3 sa fie cat mai mari.
Carnea o calim separat.
Adaugam peste ceapa calita si pasta de tomate + 2 cani de apa. Adaugam si carnea, sare, piper, ardei boia si un praf de zahar. Acoperim cu...
Se pun faina, zaharul si drojdia intr-un castron. Se toarna apa calduta si uleiul si se framanta. Se adauga si sarea ( nu trebuie sa intre in contact cu drojdia ca nu mai creste aluatul) si se framanta bine. Se lasa la dospit 1 ora in cuptorul cu microunde, cu usa inchisa.
Se imparte coca in...
Mai intai taiem si fierbem legumele, timp de 20 de min.
Ceapa o taiem solzisori, o calim in ulei incins, apoi adaugam pasta de tomate si 1 cana de apa. Adaugam si legumele fierte si lasam in continuare la fiert pentru inca 20 de min.
Carnatii ii prajim si ii adaugam in mancare inainte cu 5...
Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul pana cand devin o spuma ferma. Adaugam treptat faina si incorporam cu o paleta sau cu o lingura de lemn. Adaugam la final esenta, merisoarele si caisele tocate marunt.
Punem compozitia in 2 tavi pentru chec tapetate cu hartie de copt si dam la...
Preparare Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea
Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa si untura si apoi adaugam faina. Aluatul rezultat nu este prea tare si este nelipicios. Impartim aluatul in 5-6 parti egale, depinde cat de mari faceti foile. Presaram din...
Lasam aluatul de foietaj la dezghetat. Merele le dam pe razatoare, le amestecam cu zaharul si le punem pe foc pana cand zeama lasata de ele se evapora. Cand sunt gata, le adaugam si scortisoara.
Aluatul de foietaj il taiem in felii, punem pe mijlocul fiecarei felii mere si rulam. Punem in...
Dizolvam drojdia in lapte incalzit cu 1 lingurita de zahar. Adaugam amestecul peste faina, adaugam si sarea si framantam aluatul. Daca este inca lipicios aluatul, mai adaugati 1 lingura de faina. Lasam aluatul la dospit in loc calduros 1-2 ore.
Pentru umplutura, am calit cepele taiate...
Punem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si apoi adaugam acest amestec peste faina. Adaugam si untura si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina.
Lasam aluatul deoparte...
Pregatim aluatul: punem faina intr-un bol, untul, oul, apa si sarea si framantam aluatul. Trebuie sa nu fie lipicios, daca este nevoie, mai adaugati o lingura de faina. Dam la frigider pana pregatim umplutura.Pieptul de pui il taiem cubulete si le frigem in tigaie, fara ulei....
Mai intai dam dovleacul pe razatoarea mare, apoi il caramelizam impreuna cu zaharul si scortisoara timp de 20-25 de min.
Aluatl foietaj il lasam la dezghetat, apoi il taiem fasii de aprox. 7-8 cm. Punem dovleac pe fiecare fasie, o rulam si o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce...
Margarina moale se amesteca cu zaharul cu ajutorul unei furculite.
Adaugam pe rand ouale, apoi banana sfaramata cu furculita.
Adaugam apoi si faina, praful de copt si ciocolata taiata marunt.
Punem compozitia in forme, presaram nuca si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru...
Mai intai mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra. Adaugam oul si mai mixam pana cand acesta se incorporeaza bine in aluat.
Adaugam apoi faina, cacaua si scortisoara si framantam un aluat, care va fi foarte sfaramicios. Facem o bila din aluat, o infasuram in folie alimentara si o dam 20 de...
Taiem prazul rondele si il calim in ulei impreuna cu aripioarele. Le lasam pana cand incep sa se rumeneasca, apoi adaugam 1 cana de apa si cartofii taiati cuburi. Lasam 15 min. la fiert, dupa care adaugam pasta de tomate si maslinele. Potrivim cu sare si piper si lasam in continuare la fiert inca...
Taiem ceapa julienne, morcovul felii mai mari si le punem la calit in ulei incins pentru 10-15 min. Adaugam lintea si lasam cateva minute, sa se combine gusturile.
Adaugam apa cat sa acopere lintea si pasta de tomate si lasam la fiert aprox. 40 de min. Adaugam sare si un praf de oregano....
Mai intai lasam nautul peste noapte in apa, pentru ca fierbe foarte greu. Puteti folosi conservat si este semifiert. Dam nautul intr-un clocot, apoi schimbam apa.
Adaugam ceapa taiata julien si ardeiul taiat cubulete si lasam la fiert. Afumatura o taiem felii, o calim si o adaugam in ciorba...
Taiem ceapa marunt, ardeii julien si le punem impreuna la calit in ulei incins, pentru 5-6 min.
Separam copanelul de cealalta parte a aripioarelor, iar varfurile nu le-am folosit. Punem carnea peste legume la calit.
Adaugam si carnatii proaspeti taiati rondele. Lasam impreuna la calit...
Mai intai taiem ceapa rondele si o calim in ulei incins foarte putin, 4-5 min. Adaugam orezul si lasam inca 7-8 min, la calit. Adaugam cana de apa si spanacul si lasam sa fiarba aprox. 20-25 de min.
Lasam la fiert 20-30 de min, pana cand orezul este gatit.
Separat facem oua ochiuri si...
Intai framantam aluatul: punem faina intr-un bol si adaugam drojdia dizolvata in apa calduta.
Adaugam si uleiul si incepem sa framantam, adaugam sarea si zaharul si framantam in continuare sa se incorporeze bine.
Punem aluatul 1 ora la dospit.
Intre timp, trecem la...
Mai intai prajim ficateii in ulei incins.
Ceapa o tocam marunt, iar morcovul il dam pe razatoare. Adaugam ceapa si morcovul peste ficatei si mai lasam inca 7-8 minute la calit.
Adaugam smantana dizolvata intr-o cana de apa si lasam 10-15 min. la fiert.
Potrivim cu sare si piper si...
Mai intai punem pastele la fiert, cu un praf de sare.
Rosiile le dam pe razatoare. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Adaugam ceapa si o calim. Adaugam si rosiile si lasam pe foc aprox. 15 minute pana cand scade si se ingroasa suficient sosul. Adaugam sare si piper dupa gust. ...
Se taie ceapa marunt. Se pune la calit in uleiul incins, in cratita in care vom face ciorba, impreuna cu kaiserul taiat felii. Se lasa la calit pentru 10-12 minute, apoi adaugam 2 cani de apa si cartofii si lasam la fiert.
Amestecam intr-un bol smantana cu faina si luam din ciorba...
Topim untul impreuna cu zaharul pentru aluat, apoi il lasam sa se racoreasca putin. Batem oul cu drojdia si-l adaugam peste untul caldut. Adaugam si laptele, iar la final faina. Framantam si lasam 30 de min. la dospit.
Curatam merele si perele de coaja si le dam pe razatoarea cu zimti mari....
Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul. Amestecam galbenusurile cu albusurile, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la...
Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Se lasa la dospit 1 ora la loc calduros.
Dupa ce a dospit, se intind foi foarte subtiri pe masa sau pe blatul de lucru...
Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoare se calesc in ulei incins. Adaugam 1 litru de apa, varza si carnea taiata cuburi si lasam 20-25 de min. la fiert.
Adaugam cartofii si sfecla, iar peste 15 min. si pasta de tomate. Lasam inca 20 de min. la fiert.
Adaugam sare si zeama...
Punem pastaile la fiert pentru aprox. 25-30 de min.
Carnea o fierbem, apoi o taiem cubulete si o prajim doar cat sa se rumeneasca putin.
Usturoiul il pasam cu sare si turnam peste pastaile fierte.
Amestecam si cu carnea prajita, presaram marar tocat marunt.
Desert prajitura Deliciu ciocolatos
Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile si faina treptat si amestecam cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade aprox. 25-30 de min. Mixam frisca lichida cu...
Friptura din pulpa de porc cu carnati
Taiem pulpa de porc in felii groase de 1 cm. Pregatim amestecul din toate condimentele si presaram pe fiecare bucata de carne pe ambele parti. Punem carnea in punga, adaugam si carnatii si usturoiul. Sigilam si dam la cuptor pentru 1 ora. Pentru garnitura de orez am calit 1 ceapa, am...
Desert turta dulce la tava cu glazura
Caramelizam zaharul intr-o craticioara. Cand incepe sa devina maroniu, adaugam apa si lasam pe foc pana cand se topeste tot zaharul. Lasam siropul 10 minute sa se racoreasca, apoi il amestecam cu faina, praful de copt si scortisoara. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt...
Snitele din pulpa de porc
Feliem carnea cat mai subtire si o batem pentru a fi cat mai frageda si mai subtire. Punem intr-un bol faina amestecata cu piperul, ardei boia si sare, in alt bol batem ouale bine, iar in alt bol punem grisul. Punem uleiul la incins in tigaie. Fiecare felie de carne o trecem prin...
Gulas de porc cu ciuperci
Calim intr-o cratita ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu ciupercile taiate in 2 sau 3 sa fie cat mai mari. Carnea o calim separat. Adaugam peste ceapa calita si pasta de tomate + 2 cani de apa. Adaugam si carnea, sare, piper, ardei boia si un praf de zahar. Acoperim cu...
Pizza la tigaie
Se pun faina, zaharul si drojdia intr-un castron. Se toarna apa calduta si uleiul si se framanta. Se adauga si sarea ( nu trebuie sa intre in contact cu drojdia ca nu mai creste aluatul) si se framanta bine. Se lasa la dospit 1 ora in cuptorul cu microunde, cu usa inchisa. Se imparte coca in...
Mancare de conopida cu ciuperci si carnati
Mai intai taiem si fierbem legumele, timp de 20 de min. Ceapa o taiem solzisori, o calim in ulei incins, apoi adaugam pasta de tomate si 1 cana de apa. Adaugam si legumele fierte si lasam in continuare la fiert pentru inca 20 de min. Carnatii ii prajim si ii adaugam in mancare inainte cu 5...
Desert chec din albusuri cu caise si merisoare
Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul pana cand devin o spuma ferma. Adaugam treptat faina si incorporam cu o paleta sau cu o lingura de lemn. Adaugam la final esenta, merisoarele si caisele tocate marunt. Punem compozitia in 2 tavi pentru chec tapetate cu hartie de copt si dam la...
Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea
Preparare Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa si untura si apoi adaugam faina. Aluatul rezultat nu este prea tare si este nelipicios. Impartim aluatul in 5-6 parti egale, depinde cat de mari faceti foile. Presaram din...
Desert placinta cu mere
Lasam aluatul de foietaj la dezghetat. Merele le dam pe razatoare, le amestecam cu zaharul si le punem pe foc pana cand zeama lasata de ele se evapora. Cand sunt gata, le adaugam si scortisoara. Aluatul de foietaj il taiem in felii, punem pe mijlocul fiecarei felii mere si rulam. Punem in...
Placinte cu varza si carne tocata
Dizolvam drojdia in lapte incalzit cu 1 lingurita de zahar. Adaugam amestecul peste faina, adaugam si sarea si framantam aluatul. Daca este inca lipicios aluatul, mai adaugati 1 lingura de faina. Lasam aluatul la dospit in loc calduros 1-2 ore. Pentru umplutura, am calit cepele taiate...
Desert placinta cu mere si scortisoara
Punem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si apoi adaugam acest amestec peste faina. Adaugam si untura si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina. Lasam aluatul deoparte...
Tarta cu legume si carne de pui
Pregatim aluatul: punem faina intr-un bol, untul, oul, apa si sarea si framantam aluatul. Trebuie sa nu fie lipicios, daca este nevoie, mai adaugati o lingura de faina. Dam la frigider pana pregatim umplutura.Pieptul de pui il taiem cubulete si le frigem in tigaie, fara ulei....
Desert placinta cu dovleac
Mai intai dam dovleacul pe razatoarea mare, apoi il caramelizam impreuna cu zaharul si scortisoara timp de 20-25 de min. Aluatl foietaj il lasam la dezghetat, apoi il taiem fasii de aprox. 7-8 cm. Punem dovleac pe fiecare fasie, o rulam si o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce...
Desert briose cu banane si sos caramel
Margarina moale se amesteca cu zaharul cu ajutorul unei furculite. Adaugam pe rand ouale, apoi banana sfaramata cu furculita. Adaugam apoi si faina, praful de copt si ciocolata taiata marunt. Punem compozitia in forme, presaram nuca si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru...
Desert biscuiti cu scortisoara
Mai intai mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra. Adaugam oul si mai mixam pana cand acesta se incorporeaza bine in aluat. Adaugam apoi faina, cacaua si scortisoara si framantam un aluat, care va fi foarte sfaramicios. Facem o bila din aluat, o infasuram in folie alimentara si o dam 20 de...
Mancare de praz cu aripioare
Taiem prazul rondele si il calim in ulei impreuna cu aripioarele. Le lasam pana cand incep sa se rumeneasca, apoi adaugam 1 cana de apa si cartofii taiati cuburi. Lasam 15 min. la fiert, dupa care adaugam pasta de tomate si maslinele. Potrivim cu sare si piper si lasam in continuare la fiert inca...
Mercimek sau supa crema de linte- reteta turceasca
Taiem ceapa julienne, morcovul felii mai mari si le punem la calit in ulei incins pentru 10-15 min. Adaugam lintea si lasam cateva minute, sa se combine gusturile. Adaugam apa cat sa acopere lintea si pasta de tomate si lasam la fiert aprox. 40 de min. Adaugam sare si un praf de oregano....
Ciorba de naut cu afumatura
Mai intai lasam nautul peste noapte in apa, pentru ca fierbe foarte greu. Puteti folosi conservat si este semifiert. Dam nautul intr-un clocot, apoi schimbam apa. Adaugam ceapa taiata julien si ardeiul taiat cubulete si lasam la fiert. Afumatura o taiem felii, o calim si o adaugam in ciorba...
Ostropior cu carnati si aripioare
Taiem ceapa marunt, ardeii julien si le punem impreuna la calit in ulei incins, pentru 5-6 min. Separam copanelul de cealalta parte a aripioarelor, iar varfurile nu le-am folosit. Punem carnea peste legume la calit. Adaugam si carnatii proaspeti taiati rondele. Lasam impreuna la calit...
Mancare cu spanac, orez si oua ochiuri
Mai intai taiem ceapa rondele si o calim in ulei incins foarte putin, 4-5 min. Adaugam orezul si lasam inca 7-8 min, la calit. Adaugam cana de apa si spanacul si lasam sa fiarba aprox. 20-25 de min. Lasam la fiert 20-30 de min, pana cand orezul este gatit. Separat facem oua ochiuri si...
Pizza casei
Intai framantam aluatul: punem faina intr-un bol si adaugam drojdia dizolvata in apa calduta. Adaugam si uleiul si incepem sa framantam, adaugam sarea si zaharul si framantam in continuare sa se incorporeze bine. Punem aluatul 1 ora la dospit. Intre timp, trecem la...
Ficatei in smantana cu mamaliguta
Mai intai prajim ficateii in ulei incins. Ceapa o tocam marunt, iar morcovul il dam pe razatoare. Adaugam ceapa si morcovul peste ficatei si mai lasam inca 7-8 minute la calit. Adaugam smantana dizolvata intr-o cana de apa si lasam 10-15 min. la fiert. Potrivim cu sare si piper si...
Paste cu sos de rosii
Mai intai punem pastele la fiert, cu un praf de sare. Rosiile le dam pe razatoare. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Adaugam ceapa si o calim. Adaugam si rosiile si lasam pe foc aprox. 15 minute pana cand scade si se ingroasa suficient sosul. Adaugam sare si piper dupa gust. ...
Ciorba de cartofi cu afumatura
Se taie ceapa marunt. Se pune la calit in uleiul incins, in cratita in care vom face ciorba, impreuna cu kaiserul taiat felii. Se lasa la calit pentru 10-12 minute, apoi adaugam 2 cani de apa si cartofii si lasam la fiert. Amestecam intr-un bol smantana cu faina si luam din ciorba...
Desert placinta cu pere si mere
Topim untul impreuna cu zaharul pentru aluat, apoi il lasam sa se racoreasca putin. Batem oul cu drojdia si-l adaugam peste untul caldut. Adaugam si laptele, iar la final faina. Framantam si lasam 30 de min. la dospit. Curatam merele si perele de coaja si le dam pe razatoarea cu zimti mari....
Desert prajitura cu mere caramelizate
Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul. Amestecam galbenusurile cu albusurile, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la...
Desert cornulete cu dulceata
Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Se lasa la dospit 1 ora la loc calduros. Dupa ce a dospit, se intind foi foarte subtiri pe masa sau pe blatul de lucru...
Bors rusesc cu sfecla rosie
Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoare se calesc in ulei incins. Adaugam 1 litru de apa, varza si carnea taiata cuburi si lasam 20-25 de min. la fiert. Adaugam cartofii si sfecla, iar peste 15 min. si pasta de tomate. Lasam inca 20 de min. la fiert. Adaugam sare si zeama...
Rasol de pastai cu carne de pui
Punem pastaile la fiert pentru aprox. 25-30 de min. Carnea o fierbem, apoi o taiem cubulete si o prajim doar cat sa se rumeneasca putin. Usturoiul il pasam cu sare si turnam peste pastaile fierte. Amestecam si cu carnea prajita, presaram marar tocat marunt.