Se mixeaza untul (moale, la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga oul si se mai mixeaza 1-2 minute sa se incorporeze. Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie si framantam. Va rezulta un aluat mai tare si nelipicios. Intindem foi se aprox 1/2 cm grosime cu...
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana cand se incorporeaza bine, iar albusurile devin ca o bezea.Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se pun usor peste albusuri. Se amesteca usor cu o spatula. Se adauga faina, praful de copt si coaja...
Se taie carnea fasii si se bat bine sa fie cat mai subtiri.
In trei farfurii punem separat faina , pesmet si ouale batute in care adaugam si sarea.
Punem uleiul la incins in tigaie. Cand este incins bine, putem adauga snitelele.
Dam carnea prin faina, prin ou, apoi prin pesmet,...
Mai intai am pus ceapa, cu morcovul, ardeiul, teaca si puiul ( eu am folosit pui fraged de tara) la fiert.Le-am lasat 20 de minute, dupa aceea am adaugat rosiile date pe razatoarea mare. Am facut taieteii astfel : 2 oua le-am framantat cu 200 g faina si un praf de sare. Am impartit...
Se mixeaza untul (moale, la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga oul si se mai mixeaza 1-2 minute sa se incorporeze. Adaugam faina, praful de copt si coaja de portocala si framantam. Va rezulta un aluat mai tare si nelipicios. Presaram faina pe suprafata de lucru si intindem poi...
Margarina moale, la temperatura camerei si amesteca cu zaharul pana cand acesta se topesete. Se adauga galbenusul , faina,esenta si sarea. Aluatul rezultat este moale. Albusul de ou se bate putin, iar arahidele se taie marunt sau se piseaza. Din aluat se fac bilute, se dau o parte...
Mai intai faramitam biscuitii intr-un bol mare. Topim untul, adaugam zaharul si 50 ml apa. Adaugam untul topit peste biscuitii faramitati si amestecam bine cu o lingura. Adaugam si cacao, ciocolata topita, nuca faramitata si esenta si le incorporam bine. Va rezulta o pasta nu foarte...
Mixul pentru blat, untul, ouale si 30 ml lapte se mixeaza pentru 5 minute. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.
Se lasa la racit.
Pe suprafata blatului se traseaza un cerc la o distanta la 1 cm de margine. Se...
Se bat ouale bine cu telul. Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei si se pune salamul la calit. Se lasa cateva minute.
Se adauga ouale batute si se lasa 5-6 minute pe fiecare parte.
Cand se rastoarna pe platou, se presara si patrunjelul tocat marunt.
Biscuiti vanilati fragezi
Se mixeaza untul (moale, la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga oul si se mai mixeaza 1-2 minute sa se incorporeze. Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie si framantam. Va rezulta un aluat mai tare si nelipicios. Intindem foi se aprox 1/2 cm grosime cu...
Chec cu lamaie
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana cand se incorporeaza bine, iar albusurile devin ca o bezea.Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se pun usor peste albusuri. Se amesteca usor cu o spatula. Se adauga faina, praful de copt si coaja...
Snitele din carne de porc
Se taie carnea fasii si se bat bine sa fie cat mai subtiri. In trei farfurii punem separat faina , pesmet si ouale batute in care adaugam si sarea. Punem uleiul la incins in tigaie. Cand este incins bine, putem adauga snitelele. Dam carnea prin faina, prin ou, apoi prin pesmet,...
Ciorba de rosii cu pui si taietei de casa
Mai intai am pus ceapa, cu morcovul, ardeiul, teaca si puiul ( eu am folosit pui fraged de tara) la fiert.Le-am lasat 20 de minute, dupa aceea am adaugat rosiile date pe razatoarea mare. Am facut taieteii astfel : 2 oua le-am framantat cu 200 g faina si un praf de sare. Am impartit...
Biscuiti cu ciocolata
Se mixeaza untul (moale, la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga oul si se mai mixeaza 1-2 minute sa se incorporeze. Adaugam faina, praful de copt si coaja de portocala si framantam. Va rezulta un aluat mai tare si nelipicios. Presaram faina pe suprafata de lucru si intindem poi...
Fursecuri cu arahide si ciocolata
Margarina moale, la temperatura camerei si amesteca cu zaharul pana cand acesta se topesete. Se adauga galbenusul , faina,esenta si sarea. Aluatul rezultat este moale. Albusul de ou se bate putin, iar arahidele se taie marunt sau se piseaza. Din aluat se fac bilute, se dau o parte...
Tort de biscuiti cu ciocolata
Mai intai faramitam biscuitii intr-un bol mare. Topim untul, adaugam zaharul si 50 ml apa. Adaugam untul topit peste biscuitii faramitati si amestecam bine cu o lingura. Adaugam si cacao, ciocolata topita, nuca faramitata si esenta si le incorporam bine. Va rezulta o pasta nu foarte...
Musuroi de cartita
Mixul pentru blat, untul, ouale si 30 ml lapte se mixeaza pentru 5 minute. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Se lasa la racit. Pe suprafata blatului se traseaza un cerc la o distanta la 1 cm de margine. Se...
Omleta pufoasa cu salam
Se bat ouale bine cu telul. Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei si se pune salamul la calit. Se lasa cateva minute. Se adauga ouale batute si se lasa 5-6 minute pe fiecare parte. Cand se rastoarna pe platou, se presara si patrunjelul tocat marunt.