Rahela Velicu

6

Bucataras
Chef

Zimnicea, judet Teleorman

Bucataras din 27.09.2014

RETETE609
PRIETENI184
Retete

Prajitura cuburi de ciocolata

In Prajituri la 13 Mar 2016

Se pregateste budinca: se pun 600 ml lapte la fiert. 100 ml lapte se vor amesteca cu cele doua plicuri de budinca si cu 8 linguri de zahar si se vor adauga peste laptele pus la fiert. Se lasa la foc mic si se amesteca continuu pana cand se ingroasa suficient de mult. Se ia de pe foc, se adauga...

Mancare cu urzici si orez

In Mancaruri de post la 13 Mar 2016

Curatam frunzulitele de urzici, le spalam bine si le punem la fiert. Eu am avut o punguta de urzici. Orezul il punem separat la fiert. Cand este fiert, adaugam, sare, ardei boia dulce si colorantul pentru paella. Urzicile fierte le scoatem intr-un bol si le mixam cu mixerul vertical pana...

Cartofi taranesti

In Mancaruri de post la 12 Mar 2016

Se taie ceapa  si ardeii julien. Se pun la prajit in ulei incins si se lasa pe foc pana cand incep sa se rumeneasca. Cartofii taiati cuburi se pun la fiert. Aveti grija sa nu fiarba complet, ca se vor sfarama, ii lasati pe foc doar pana cand incep sa se inmoaie. Cartofii fierti se...

Poale-n brau

In Prajituri la 11 Mar 2016

Punem faina toata intr-un bol mare. Laptele il incalzim putin, nu il fierbem. In laptele incalzit adaugam uleiul si untul topit, zaharul si drojdia si o dizolvam bine. Turnam laptele usor peste faina si amestecam. Adaugam si galbenusurle, praful de sare si coaja rasa de la o portocala si...

Mini pateuri cu dulceata de capsuni

In Prajituri la 10 Mar 2016

Mai intai se lasa aluatul la dezghetat. Se intinde putin cu sucitorul, apoi se taie aluatul de foietaj in fasii lungi de aprox 3 cm si late de aprox. 2 cm sau de dimensiunea dorita de voi( eu le-am vrut mai mici). Se pune pe fiecare fasie cate o jumatate de lingurita de gem si se unesc...

Tagliatelle cu ton si masline

In Paste la 9 Mar 2016

Se pun tagliatellele sa fiarba pentru cateva minute (10-15 minute), cand sunt fierte se ridica la suprafata apei. Conserva de ton se scurge de ulei si se faramiteaza tonul cu o fuculita. Se calesc ceapa si maslinele taiate marunt in ulei, se adauga tonul, sarea si bulionu si se lasa la...

Cornulete cu mac

In Prajituri la 9 Mar 2016

1.Se topeste  margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic . Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine. 2. Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron. 3.Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele. 4.Se adauga faina si se framanta bine....

Aripioare cu cartofi natur

In Pui la 8 Mar 2016

Aripioarele se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos si sunt facute. Se scot pe un servet care sa absoarba surplusul de ulei si se sareaza dupa gust. Cartofii se taie cuburi si se pun la fier cu un praf de sare. Cand sunt aproape fierti se scurge apa. Punem o tigaie cu...

Friptura de pui cu salata de sfecla

In Pui la 8 Mar 2016

Se curata cartofii si se taie cuburi mai mari, ceapa si ardeiul se taie julien. Se pun legumele in tava, se adauga pulpele , (taiate separat copanelul de pulpa)1 cana de apa, ulei. Se pune peste pulpe cele 2 linguri de bulion,se pudreaza cu ardei boia iute, se adauga un praf de sare si...

Tort cu crema de frisca si ciocolata

In Dulciuri la 8 Mar 2016

Incepem prin pregatirea blatului. Se mixeaza albusurile spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand bezeaua se intareste. Adaugam galbenusurile si le incorporam usor cu o lingura de lemn. Adaugam faina treptat, praful de copt si cacao si amestecam usor. Taptetam o tava de aragaz cu...

Mancare cu carnati afumati si mamaliguta

In Porc la 7 Mar 2016

Se taie ceapa marunt si se caleste, se adauga cartofii taiati cubulete si o cana de apa si se lasa pe foc pana cand incep sa fiarba cartofii. Se adauga bulionul si carnatii prajiti si se mai lasa 10- 15 minute pe foc. Se adauga sare dupa gust. Se serveste cu mamaliguta.

Rosii umplute cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2016

Rosiilor li se taie partea cu cotorul si se curata cu o lingurita de seminte. Branza se da prin razatoarea mare. Se amesteca cu smatana si cu patrunjel toacat marunt, se sareaza dupa gust. Rosiile se umplu cu aceasta compozitie.  Se poate presara verdeata desupra.

Briose cu ciocolata si portocala

In Prajituri la 6 Mar 2016

Se amesteca oul cu uleiul, apa si zaharul si se amesteca. Adaugam treptat faina si praful de copt. Omogenizam bine si adaugam si coaja de portocala. Tapetam tava pentru briose cu hartii pe care le vom umple 3/4 cu compozitie. Punem ciocolata in mijlocul fiecare briose, cam de...

Placinta cu dulceata de pere

In Prajituri la 4 Mar 2016

Se topeste  untul cu zaharul intr-o cratita, la foc mic . Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.Se adauga faina si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale,...

Prajitura cu crema de vanilie

In Prajituri la 4 Mar 2016

Se mixeaza albusurile spuma, iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand se albesc. Se amesteca galbenusurile cu albusurile si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao si se amesteca usor pana cand se incorporeaza.Se pune compozitia intr-o...

Mancare cu legume si carne de porc

In Porc la 4 Mar 2016

Am pus intr-o tigaie ceapa tocata si carnea de porc la calit in ulei incins  si le-am lasat pentru 10-12 minute.Am adaugat 1 cana de apa, bulionul, morcovul taiat rondele si legumele si am lasat inca 10 minute la fiert. Eu am avut in punga cu legume dovlecel,rosii  cherry, pastai de...

Mancare de pui cu tarhon

In Pui la 1 Mar 2016

Se taie pulpele prin 2 si se pun la calit impreuna cu morcovul ras si se lasa 7-8  minute. Adaugam o cana de apa si lasam la fiert pentru inca 20-25 de minute. Adaugam usturoiul pisat ca pentru mujdei, bulionul, tarhonul, sare si piper dupa gust. Lasam la fiert pana cand carnea...

Rulouri aperitiv cu kaiser afumat

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2016

Se lasa aluatul la dezghetat. Se imparte in 2 parti egale. Ungem fiecare parte cu bulion, punem felii subtiri de kaiser sa acopere aproape toata suprafata, apoi presaram branza rasa. Presaram sare si piper si rulam. Taiem felii de aprox. 1 cm grosime si le punem in tava tapetata cu hartie...

Choux a la creme facute acasa

In Prajituri la 1 Mar 2016

Se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn. Este acelasi procedeu ca si la eclere. Tava se tapeaza cu...

Desert tort ciocolatos fara coacere

In Torturi la 28 Feb 2016

Biscuitii se faramiteaza, se adauga margarina topita, cele 2 linguri de cacao si se omogenizeaza bine. Compozitia se pune pe fundul unei cratite cu peretii detasabili si se preseaza bine. Se da la rece si pregatim crema de ciocolata. 400 g smantana pentru frisca o mixam pana devine ferma....

Dovlecei umpluti

In Mancaruri cu carne la 26 Feb 2016

Se taie dovleceii in 3 sau 4, sa rezulte butoiase cam de 5-6 cm inaltime si se curata coaja (eu am curatat doar o parte). Se scobeste fiecare butoias de dovlecel cu o lingurita, dar cu grija sa ramana la baza cam 1 cm grosime si taiem marunt dovlecelul scos din butoiase. Ceapa se caleste in...

Desert placinta cu iaurt si sirop de portocala

In Prajituri la 24 Feb 2016

Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine. Se opreste 1 foaie de placinta, iar restul se vor rupe in fasii mici si se vor adauga peste compozitia de oua cu iaurt. Se unge o tava cu ulei si se pune  foaia de placinta oprita. Compozitia cu...

Tort cu ciocolata

In Torturi la 24 Feb 2016

Mod de preparare blat: Am fiert apa si am amestecat-o cu cacao pana cand s-a omogenizat. Am batut albusurile spuma, dupa care am adaugat 150 g zahar si am batut in continuare pana cand au avut consistenta unei bezele. Galbenusurile se bat si ele cu 150 g zahar pana cand se topeste...

Mancare de urzici cu usturoi si orez

In Mancaruri de legume la 23 Feb 2016

Se curata frunzele de urzici de pe tulpine si se pun la fiert pentru 20-25 de minute. Cand sunt fierte, se scurg de zeama si se paseaza cu mixerul orizontal. Se pune intr-o tigaie 100 g ulei si se adauga 2-3 linguri de faina. Se adauga foarte repede si urzicile impreuna cu o parte din zeama...

Friptura de iepure

In Iepure la 23 Feb 2016

Se pune carnea de iepure la fiert pana cand da in clocot. Cand este gata, se pune intr-o tava carnea de iepure, cartofii taiati, usturoiul taiat marunt, bulion si apa si se da la cuptrul preincalzit pentru inca 50 de minute sau pana cand carnea de iepure si cartofii sunt facuti. Se adauga...

Briose colorate

In Prajituri la 22 Feb 2016

Se mixeaza albusurile spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se adauga peste albusuri. Se adauga faina cu praful de copt si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se toarna...

Prajitura pufoasa cu nuca de cocos

In Prajituri la 22 Feb 2016

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga usor peste albusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam faina treptat amestecata cu praful de copt, esenta si amestecam usor. Tapetam o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru...

Amandine

In Prajituri la 21 Feb 2016

Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste zaharul. Se adauga faian, praful de copt si cacao si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza compozitia. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute sau pana cand blatul trece...

Chec pufos la tava

In Prajituri la 18 Feb 2016

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga cate un galbenus pe rand si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza bine. Se adauga si coaja de portocala rasa. Se toarna 3/4 din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de...

Legume cu oua la cuptor

In Mancaruri de legume la 17 Feb 2016

Se taie ceapa si ardeiul marunt si se pun la calit in ulei incins pentru 5-6 minute. Se adauga bulionul , o cana de apa si restul de legume. Se mai lasa pe foc pentru inca 10-15 minute, apoi se adauga delikatul si se baga la cuptor pentru 25-30 de minute. Cand este aproape gata, se...

Afisate 571 - 600 din 609 retete    

Postari recente

publicat la 13.12.2021

Pui cu legume la cuptor

publicat la 12.12.2021

Fasole batuta

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]