publicat la 28.12.2021
publicat la 13.12.2021
publicat la 12.12.2021
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv tarta cu rosii si branza
Mai intai pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt. Punem aluatul foietaj si cu ajutorul unui cutit marcam marginile acestuia lasand cam 1 cm distanta ( avem grija doar sa crestam aluatul, nu sa-l taiem). Partea din interior o intepam cu furculita din loc in loc pentru a evita...
Aperitiv chec cu dovlecel
Mai intai spalam dovlecelul si, daca doriti, il puteti curata de coaja. Il feliem cat mai subtire cu un cutit sau cu ajutorul razatoarei. Batem cu ajutorul unui tel ouale cu un praf de sare. Adaugam untul topit si racorit si laptele. Adaugam apoi faina si praful de copt si incorporam...
Cartofi noi cu pesmet
Curatam cartofii de coaja si ii taiem rondele. Punem cartofii intr-un bol, adaugam sare, piper, pesmetul, marar tocat si oregano si amestecam bine. Punem cartofii intr-un vas de yenna si adaugam uleiul. Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute. Dupa primele...
Aperitiv rulada cu spanac
Mixam 2-3 minute ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul si laptele si mai mixam 1 minut. Adaugam faina si praful se copt si amestecam cu o spatula. Spanacul il spalam si il curatam de nervura centrala. Il uscam de surplusul de apa cu servetele si il tocam grossier. Adaugam spanacul...
Aperitiv saratele cu branza
Mai intai topim untura cateva secunde la cuptorul cu microunde, nu o lasam sa fie complet topita. Cam asa trebuie sa arate. A, bineinteles ca untura se poate inlocui cu unt daca il preferati pe acesta. Adaugam branza data pe razatoare si smantana si amestecam bine. Adaugam si faina si daca...
Aperitiv oua umplute
Mai intai fierbem ouale timp de 12-14 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Galbenusul oualor trebuie sa fie tare. Dupa ce au fiert, le curatam de coaja si le taiem pe jumatate. Punem galbenusurile, 1 avocado, smatana, ceapa verde tocata rondele, sarea si piperul ...
Omleta cu ciuperci
Punem mai intai o cratita in care am pus lingura de ulei la incins. In acest timp batem bine ouale cu laptele, sare si piper. Coacem omleta la foc mic pe ambele parti apoi o rasturnam pe o farfurie. Ciupercile le amestecam cu sare si piper si le calim in 2-3 linguri de ulei incins timp de...
Melcisori aperitiv cu carne tocata
Intindem aluatul foietaj intr-o foaie subtire pe blatul de lucru presarat din abundenta cu faina. Ungem aluatul cu ketchup. Calim o ceapa si adaugam carnea tocata. Lasam 10 minute pe foc, pana cand carnea isi schimba culoarea si incepe sa se gateasca. Adaugam sare si piper. Presaram...
Aperitiv pateuri cu branza
Aluatul foietaj intins il taiem in patrate suficient de mari sa le putem strange capetele. Punem cate o felie groasa de branza in fiecare patrat si strangem capetele. Punem pateurile cu branza in tava tapetata cu hartie de copt cu partea stransa in jos. Batem un ou cu furculita, ii adaugam...
Aperitiv chec sarat cu legume
Mixam ouale cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul, mixam un minut, apoi adaugam faina si praful de copt. Adaugam legumele si mezelurile tocate marunt si turnam compozitia intr-un vas de yenna uns cu ulei si tapetat cu faina. Facem deasupra checului un...
Aperitiv rulouri cu lavas
Ungem lipiile cu branza topita si presaram patrunjel verde tocat marunt. Punem felii de jambon sa acoperim lipia si rulam. Taiem rulourile in portii de aproximativ 3-4 cm.
Aperitiv mini omlete cu telemea
Punem ouale intr-un bol si adaugam branza data pe razatoarea mare. Adaugam si ceapa verde tocata marunt, uleiul si laptele si amestecam bine. Adaugam ultima data faina, sare si un praf de piper. Ungem o forma de briose cu ulei sau, mai simplu, punem hartii pentru briose, si le umplem cu...
Chec aperitiv cu carnati afumati
Mai inati taiem carnatii prajiti in felii subtiri. Morcovii ii dam pe razatoare, ardeiul si ceapa le tocam cubulete mici. Batem ouale cu un tel, adaugam sarea, piperul si condimentele, apoi adaugam smantana, uleiul si laptele si batem 2-3 minute pana cand se incorporeaza bine. Adaugam faina...
Aperitiv briose cu spanac si carnati proaspeti
Batem ouale cu sarea, adaugam laptele si uleiul si amestecam bine. Adaugam apoi faina si praful de copt, iar la final spanacul si mararul tocate marunt ( eu am avut si spanac si marar congelate) si cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari. Amestecam bine si punem in hartiile pentru...
Aperitiv rapid cu branza la cuptor
Taiem ceapa si o calim in ulei incins. Adaugam telemeaua si mozzarella date pe razatoarea mare si mai lasam 1 min. pe foc, amestecand bine. Punem compozitia intr-un vas termorezistent si dam 5-6 min, la cuptor, la 200 de grade C.
Aperitiv biscuiti sarati cu branza de vaca
Sfaramam branza cu furculita ( eu am folosit branza proaspata de vaca), adaugam 1 ou, sare, untura si faina si framantam un aluat moale. Presaram faina din abundenta pe blatul de lucru si deasupra aluatului si intindem o foaie pe care o taiem patratele sau cum doreste fiecare. Ungem cu ou...
Clatite de dovlecel
Dam dovlecelul pe razatoarea mica. Stoarcem bine dovlecelul ras. Adaugam ouale,laptele, sare, piper, patrunjel tocat marunt si la final faina. Ungem tigaia cu ulei, o lasam sa se incinga si adaugam cate o lingura din compozitie din loc in loc. Coacem clatitele pe ambele parti. Servim cu...
Aperitiv bruschete cu rosii si busuioc
Mai intai, feliem painea. Punem feliile intr-o tava, le ungem cu putin ulei de masline, presaram un praf de sare si oregano si le dam la cuptor sa se rumeneasca usor pe ambele parti, aprox.7-8 min. pe o parte si 7-8 pe cealalta. Puteti folosi, daca va este mai comod, un prajitor de paine....
Aperitiv cornulete cu salam si felii de cascaval
Intindem foarte putin aluatul, apoi il taiem in fasii de aprox. 10 cm latime si fiecare fasie o taiem triunghiuri ca la cornulete, doar ca mai mari (cat de mari doreste fiecare). Se pune pe fiecare triunghi, cate o felie de salam taiata subtire si jumatate sau un sfert de felie de cascaval. Se...
Clatite cu branza si oregano
Mai intai, pregatim compozitia pentru clatite: punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia trebuie sa fie moale, sa curga. Daca vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa (sau putina...
Cartofi acordeon
Mai intai, curatam coaja cartofilor. Pentru a-i taia perfect, exista o tehnica: incadram cartoful cu 2 furculite si taiam felii pana cand se opreste cutitul in furculite. Astfel, nu vom taia prea mult cartofii. Ii punem in tava, presaram sare, piper, ardei boia, oregano sau alte condimente...
Cornulete aperitiv cu branza
Mai intai, punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam branza data pe razatoarea mare, sarea, untura, ouale si apoi turnam treptat apa si framantam. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios, daca este nevoie mai puteti adauga putina faina. Impartim aluatul in 12 parti...
Covrigi cu sare si mac
Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga si zaharul si se amesteca bine. Adaugam uleiul, apa calduta si jumatate din faina si amestecam bine cu o lingura. Se adauga si restul de faina si sarea si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale si nelipicios. Se lasa la dospit in loc...
Aperitiv cu ciuperci
Punem ouale intr-un bol, le batem 3-4 minute, adaugam laptele, faina si praful de copt si le incorporam bine. Adaugam ciupercile, maslinele si gogosarul murat taiate in cubulete mici. Adaugam si piper, oregano si busuioc in compozitie, amestecam si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu...
Chifle umplute cu carne tocata
Mai intai punem laptele cu untul pe foc pentru cateva minute pentru a topi untul. Il lasam putin la racorit, dupa care il amestecam cu galbenusul, sarea si zaharul. Intr-un bol incapator punem faina amestecata cu drojdia si turnam usor laptele. Amestecam la inceput, iar apoi incepem sa...
Saratele cu chimen
Mai intai dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam laptele, oul si untura si amestecam. Treptat aduagam si faina, sarea si chimenul si framantam. Aluatul rezultat va fi nelipicios si nu foarte tare. Presaram putina faina pe blatul de lucru, intindem foi si taiem cu cutitul saratele. Le punem...
Rulada aperitiv
Se bat ouale putin cu un tel si apoi se adauga smantana si se amesteca bine. Se adauga si faina si praful de sare si se incorporeaza si acestea. Se toarna compozitia in tava peste hartia de copt si se adauga ardeiul taiat marunt, patrunjelul si cimbrul. Se baga la cuptorul preincalzit...
Mini pizzete cu spanac si branza de vaci
Intai pregatim aluatul: punem faina, untura, un praf de sare si apa calduta intr-un bol si framantam. Aluatul trebuie sa fie nelipicios, daca este nevoie mai adaugati un praf de faina. Punem o cratita cu apa la fiert si cand da in cateva clocote se ia de pe foc si se adauga spanacul curatat de...
Frittata
Mai intai taiem toate legumele si carnatul in rondele. Amestecam ceapa cu ardeiul, cu vanata tocata si cu carnatul si le punem la calit in untul topit. Lasam 7-8 minute sa se inmoaie bine. Ouale le batem bine si adaugam compozitia cu carnat si legume calite. Adaugam sare, piper,ardei boia,...
Rosii coapte umplute cu branza
Rosiile le taiem de capacele ( pe care nu le aruncam ca le vom folosi ca si capacele pentru rosii) le scobim si le lasam cu gura in jos la scurs pentru 10-15 minute. Branza o dam pe razatoarea mare adaugam patrunjelul tocat marunt si aprox. jumatate din miezul rosiilor scobite....