publicat la 28.12.2021
publicat la 13.12.2021
publicat la 12.12.2021
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Pizza cu carne tocata
Mai intai punem apa calduta cu zaharul intr-un bol. Adaugam drojdia si o dizolvam bine. Adaugam faina si sarea si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Lasam aluatul la dospit in loc calduros timp de 1 ora. Carnea tocata o calim cu 2 linguri de ulei, ardei boia, sare si piper pentru a...
Lipii la tigaie
Incalzim laptele ( trebuie sa fie caldut, nu fiert!) si dizolvam zaharul si drojdia in el. Adaugam oul, faina, uleiul si sarea si incepem sa framantam un aluat care este uleios si nelipicios. Lasam aluatul la dospit in loc calduros pentru 1 ora. Acesta trebuie sa-si dubleze volumul....
Paine pufoasa cu susan
Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si incepem sa framantam usor. Adaugam sarea si zaharul si framantam bine aluatul. Lasam aluatul acoperit cu un prosop de bucatarie pentru 1 ora la dospit in loc calduros ( eu il pun fie...
Pizza cu carne tocata si oregano
Mai intai pregatim aluatul pentru blat. Dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam uleiul si lingurita de sare si amestecam. Adaugam faina toata odata, sarea si incepem sa framantam aluatul. Daca este nevoie, mai adaugati 1 lingura de faina. Adaugam si oregano si framantam bine. Lasam la dospit 1...
Pizza la tigaie
Se pun faina, zaharul si drojdia intr-un castron. Se toarna apa calduta si uleiul si se framanta. Se adauga si sarea ( nu trebuie sa intre in contact cu drojdia ca nu mai creste aluatul) si se framanta bine. Se lasa la dospit 1 ora in cuptorul cu microunde, cu usa inchisa. Se imparte coca in...
Pizza casei
Intai framantam aluatul: punem faina intr-un bol si adaugam drojdia dizolvata in apa calduta. Adaugam si uleiul si incepem sa framantam, adaugam sarea si zaharul si framantam in continuare sa se incorporeze bine. Punem aluatul 1 ora la dospit. Intre timp, trecem la...
Paine de casa
Dizolvam drojdia in apa calduta, nu fiarta. Punem faina intr-un bol, adaugam drojdia dizolvata, sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati un praf de faina. Lasam aluatul la dospit 30-40 de minute, in loc calduros, apoi ii dam ce forma dorim si o punem in tava...
Paine pufoasa de casa
Mai intai, dizolvam drojdia in apa calda, adaugam zaharul si turnam peste faina. Incepem sa framantam, adaugam si sarea si framantam bine. Aluatul rezultat este moale, dar nelipicios. Lasam la dospit in loc calduros, pentru 40-50 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul. Impartim...
Pizza cu salam
Intai framantam aluatul: punem faina intr-un bol si adaugam drojdia dizolvata in apa calduta. Adaugam si uleiul si incepem sa framantam, adaugam sarea si zaharul si framnatam in continuare sa se incorporeze bine. Punem aluatul 1 ora la dospit( eu l-am pus in cuptorul cu microunde, cu usa...