Paine pufoasa cu susan

de Rahela Velicu in Piine, 19 Feb 2018 | 6142 vizualizari

 

Cea mai buna paine facuta acasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingrita de sare
  • 1 lingrita de zahar
  • 1 galbenus+ 1 lingura de lapte
  • seminte de susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa cu susan:

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia in el.

Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si incepem sa framantam usor. Adaugam sarea si zaharul si framantam bine aluatul.

Lasam aluatul acoperit cu un prosop de bucatarie pentru 1 ora la dospit in loc calduros ( eu il pun fie in cuptorul cu microunde, fie in cuptorul aragazului cu usa inchiasa).

Impartim aluatul in 2 parti si fiecare dintre cele 2 parti le impartim in 3.

Rulam fiecare parte si vom avea 6 rulouri.

Impletim spic cate 3 rulouri. 

Ungem tavile cu ulei si tapetam cu faina, apoi punem painile in tavi. Acoperim din nou cu prosopul de bucatrie si mai lasam 15 -20 de minute la dospit. 

Batem galbenusul cu laptele si ungem painile. Presaram seminte de susan si dam la cuptorul preincalzit la 150 de grade penru 40-50 de minute sau pana cand este coapta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine de casa cu iaurt