publicat la 04.07.2014
publicat la 18.11.2012
publicat la 10.08.2012
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Fasole bătută de post
Fasolea se pune cu o zi înainte la înmuiat. A doua zi se freacă cu mâna fasolea pentru a îndepărta coaja de pe boabele de fasole. Se alege fasolea şi se îndepartează bine toate cojile. Se pune fasolea la fiert cu o ceapă întreagă,...
Salată de cartofi cu bureţi muraţi şi ceapă marinată
Începem prin a pune ceapa la marinat. Ceapa se curăţă şi se taie julien. Se aşează într-un vas si turnăm zeamă de lămâie şi sos de soia. Ceapa marinată se dă la frigider timp de vreo 10-15 minute. Cartofii se fierb în coajă şi apoi se dau la răcit....
Sarmale de post din varză oparită în borş
Punem o oala mare pe foc pe care o umplem cu 2 l cu apa si bors, si lasam oala pana da intr-un clocot. Scoatem cotorul de la varza si bagam varza pentru 3-4 minute in oala cu bors, care e incontinuare pe foc, si desfacem frunzele usor. Frunzele de varza oparita in bors le vom folosi pt...
Mâncărică de spanac
Spanacul se decongeleaza si se toaca inc-o data. In uleiul incins punem la calit ceapa si 3 catei de usturoi. Punem si spanacul peste si lasam iar la calit cateva minute. Pasta de tomate o amestecam cu 2 linguri de apa calda, sarea si piperul. Pasta de tomate o punem peste...
Ciuperci în sos de soia
Uleiul de masline se pune la incins cu 2 linguri de sos de soia. Se pune ceapa taiata julien, un catel de usturoi taiat rondele si ciupercutele taiate rondele. Se lasa circa 4-5 min la inabusit. Dupa aia se adauga morcovul taiat rondele, fasii si ardeiul taiat...
Mucenici fierţi cu miere şi nucă
Se pune apa la fiert cu un praf de sare si cu zaharul vanilat Cand apa incepe sa fiarba se pun mucenicii. Se lasa pana cand fierb dar amestecand din cand in cand, pentru a nu se lipi mucenicii intre ei. Cand mucenicii sunt aproape fierti adaugam mierea, scortisoara, coaja de...
Sarmale de post în vas de lut
Varza murata se scoate si se baga in apa rece la desarat. Oala de lut de umple cu apa rece, nu mai tin minte pt ce mi-a zis mama sa fac asta. :D Ceapa se spala bine si se toaca cubulete. Incingem uleiul si punem la calit ceapa. Intre timp, curatam ardeii si morcovii....
Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post)
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece inainte cu 12 ore, e bine s-o lasi peste noapte. Se spala bine, se da in clocot si se arunca apa. E bine s-aveti o oala cu apa fierbinte pe foc. Se pune din nou la fiert cu apa fiarta. Cand incepe sa fiarba din nou se adauga 2 cepe taiate...
Cornulete in doua culori (de post)
Prepararea siropului: Se fierb toate ingredientele iar apoi siropul rezultat se da la racit. Foile: Ingredientele se amesteca in ordinea scrisa doar ca praful de copt se stinge in zeama de lamaie (daca se foloseste drojdie aceasta se dizolva in putina apa...
Salam de biscuiti reteta (de post)
Salam de biscuiti reteta Intr-o cratita se pune margarina la topit. cand s-a topit adaugam apa, zaharul si esenta de rom. Se da la racit compozitia. Intre timp rupem biscuitii in bucatele, taiem cubulete rahatul (printre care presaram zahar vanilat pt a nu se lipi) si rupem cu mana...
Prajitura de post cu mere
Merele se curate, se dau pe razatoarea mare si se scurg bine de zeama. Intr-o tigaie se incinge uleiul in care se pune apoi merele iar peste mere zaharul. Se dau la racit. Cand s-au racit se adauga scortisoara dupa gust....