Pentru început, pregătim maiaua astfel: într-un bol, punem 250 ml apă călduță în care am adăugat cele două linguri de zahăr, plicul de drojdie si 2 linguri de făină, amestecăm si apoi se lasă pâna creste si se formeaza o spumă deasupra....
Aluatul:
Drojdia se sfărâmă, peste care se adaugă zahăr, un praf de sare și 3 linguri de faină.
Peste acestea se adauga paharul de apă călduță, se amestecă bine și se lasă maiaua la umflat până crește în volum.
Separat se...
Pentru inceput preparam o maia din drojdie, zahar, apa si 3 linguri de faina si o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut maiaua o adaugam peste faina in care am pus un praf de sare. Incepem si framantam adaugand si 3 linguri de ulei si mac atat cat dorim. Framantam un aluat...
Pentru inceput pregatim o mai din drojdie,2 lingurite de zahar,o cana de apa calde si 4 linguri de faina. dupa ce maiaua a crescut ,o adaugam peste faina care a fost cernuta , apoi adaugam oul,laptele si uleiul dupa care framantam un aluat elastic care il lasam la crescut la un loc calduros si...
pentru inceput facem un aluat care il lasam la crescut.
separat taiem cubulete salamul si muschiul de porc,ardeiul il spalam si il taiem fidelute.
dupa ce a crescut aluatul ungem o tava cu margarina si intindem aluatul. adaugam un pic de ketchup peste aluat...
pentru inceput drojdia se amesteca ,cu zaharul, peste care se adauga cana de bors calduta.
imediat se adauga 3 linguri de faina si se lasa maiaua l-a crescut .
separat se cerne faina si se face o gaura in mijloc si se adauga maiaua ,cu un...
Pizza margherita
Pentru început, pregătim maiaua astfel: într-un bol, punem 250 ml apă călduță în care am adăugat cele două linguri de zahăr, plicul de drojdie si 2 linguri de făină, amestecăm si apoi se lasă pâna creste si se formeaza o spumă deasupra....
Pizza cu trei feluri de brânză
Aluatul: Drojdia se sfărâmă, peste care se adaugă zahăr, un praf de sare și 3 linguri de faină. Peste acestea se adauga paharul de apă călduță, se amestecă bine și se lasă maiaua la umflat până crește în volum. Separat se...
Impletite cu mac si seminte de dovleac
Pentru inceput preparam o maia din drojdie, zahar, apa si 3 linguri de faina si o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut maiaua o adaugam peste faina in care am pus un praf de sare. Incepem si framantam adaugand si 3 linguri de ulei si mac atat cat dorim. Framantam un aluat...
Paine dulce de casa
Pentru inceput pregatim o mai din drojdie,2 lingurite de zahar,o cana de apa calde si 4 linguri de faina. dupa ce maiaua a crescut ,o adaugam peste faina care a fost cernuta , apoi adaugam oul,laptele si uleiul dupa care framantam un aluat elastic care il lasam la crescut la un loc calduros si...
Pizza de casa
pentru inceput facem un aluat care il lasam la crescut. separat taiem cubulete salamul si muschiul de porc,ardeiul il spalam si il taiem fidelute. dupa ce a crescut aluatul ungem o tava cu margarina si intindem aluatul. adaugam un pic de ketchup peste aluat...
Painica neagra cu seminte
pentru inceput drojdia se amesteca ,cu zaharul, peste care se adauga cana de bors calduta. imediat se adauga 3 linguri de faina si se lasa maiaua l-a crescut . separat se cerne faina si se face o gaura in mijloc si se adauga maiaua ,cu un...