publicat la 01.01.2012
publicat la 01.01.2012
publicat la 01.01.2012
Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.
Bucataras.ro
[email protected]
Rulada de curcan umpluta cu castane si piure de cartofi cu sos de afine
Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se bate putin pieptul de curcan apoi se presara cu sare, piper si thym.Se bate putin piureul de castane si se intinde uniform peste pieptul de curcan.Se ruleaza pipetul de curcan , se aseaza in tava, se toarna deasupra vinul alb si se da la cuptor 35-45 minute....
Pulpe de pui moi si dulci cu pastarnac
Incinge o tigaie la foc potrivit.Adauga ½ lingura ulei si prajeste carnea pana se rumenste. Intr-o cratita adauga ½ lingura ulei ramasa si caleste ceapa pana cand se inmoaie, aprox.5 minute. Adauga in cratita cu ceapa pulpele de pui si pastarnacul.Amesteca mustarul cu mierea si...
Pulpe de pui cu fasole alba si mazare
Incinge o tigaie la foc potrivit.Adauga uleiul, apoi adauga ceapa si caleste-o pana cand s-a inmuiat usor, aprox.4 minute.Adauga usturoiul si carnea si prajeste-le pana cand carnea s-a rumenit. Adauga supa de legume si lasa totul sa fiarba usor pentru 10-15 minute, pana cand carnea s-a...
Pui umplut cu legume si fructe picante
Pentru marinata, se amesteca usturoiul, curry-ul, ghimbirul si iaurtul intr-un castron mare si se asezoneaza dupa gust.Se macina semintele de mac si cele de susan intr-o rasnita sau intr-o piulita si se adauga in castron. Se pune puiul in castron si se freaca bine cu marinata atat pe deinafara...
Pui traditional american
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu.Se adauga carnea si se prajeste aprox.3-6 minute pe fiecare parte, pana se rumenste.Se scoate carnea din tigaie cu o spumiera si se pune pe o farfurie. Se adauga ceapa si usturoiul in tigaie si se prajesc aprox. 5 minute, pana cand cepa s-a...
Pui la cuptor si legume glazurate cu miere
Se incinge cuptorul la 180ᵒC. Intr-o tava se pun legumele, cimbrul, sarea, piperul si uleiul de masline.Se aseaza puiul pe patul de legume, cu pieptul in sus.Se condimenteaza cu paprika. Se coc 1 ora, amestecand legumele din cand in cand.Se toarna mierea peste legume si se mai lasa la copt...
Pui la cuptor cu rozmarin, otet balsamic si ceapa rosie
Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Ia puiul, iar in in locul dintre piele si carnea de piept imprastie o lingura de frunze de rozmarin , iar restul e rozmarin presara-l in cavitatea puiului.Condimenteaza puiul in interior si exterior si pune-l intr-o tava de copt, apoi aseaza cate o ceapa in fiecare...
Pui la cuptor cu cartofi, ceapa si mazare in vin alb
Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Unge cu putin unt opit o tava de copt. Condimenteaza puiul cu sare si piper si aseaza-l intr-o tava mare de copt.Imprastie pe langa pui cartofii si cepele, asezoneaza-le cu sare si piper,toarna untul topit peste ele, apoi da totul la cuptor 30 minute. Dupa 30...
Pui la cuptor cu 20 de catei de usturoi
Se incinge cuptorul la 180°C.Intr-o tigaie mare, se incinge ulei de masline, la foc potrivit.Se da carnea prin faina, scuturand-o de faina in exces.Se pune o parte din carne in tigaie si se caleste cate 4 minute pe fiecare parte.Se pune intr-o tava de cuptor.Se caleste la fel si carnea...
Pui cu legume in sos de vin alb
Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se rumeneste usor costita, 5 minute.Se scoate din cratita cu o spumiera, se scurge pe un servet de hartie si se lasa deoparte. Se sareaza bucatile de pui, apoi se prajesc in cratita, in serii, daca este necesar (aprox. 10-15 minute), intorcandu-le...
Placinta cu pui, telina si praz
Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Fierbe cartofii si telina in apa cu sare aprox. 20 minute pana cand se inmoaie.Scurge legumele pastrand 200 ml din apa in care au fiert si fa-le piure asezonandu-le dupa gust. Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul de masline.Amesteca pieptul de pui cu...
Piept de pui in cratita cu legume
Se incinge cuptorul la 190⁰C.Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pun dovleacul, cartofii, coriandru, thym, zeama de supa de pui si catei de usturoi zdrobiti.Se lasa sa dea intr-un clocot apoi se lasa sa fiarba timp de 15 minute la foc mic. Se adauga pieptul de pui, avand grija sa fie acoperit...
Piept de pui cu mamaliguta crocanta si rosii cherry
Incalzeste cuptorul la 220°C.Presara bucatile de mamaliga intr-un vas termorezistent.Toarna deasupra iaurtul.Apoi pune pieptii de pui, rosiile si usturoiul.Asezoneaza totul cu 1 lingurita rozmarin praf si sare si piper, dupa gust.Stropeste compozitia cu ulei de masline si da-o la cuptor 25...
Piept de curcan cu fasole verde si sos dulce de ceapa
Intr-un vas, amesteca coaja rasa si sucul de la citrice impreuna cu mierea si piperul, apoi pune amestecul obtinut deoparte. Se pun pieptii de curcan, pe rand intre 2 folii de plastic si se bat pana ce ajung la grosimea de 1.5 cm.Se presara pe ambele parti cu putina sare. Se topeste untul...
Parfait de ficat de pui cu stafide si vin dulce
Pune stafidele si vinul intr-un bol si da-le la cuptorul cu microunde, la putere maxima, timp de 3 minute.Intre timp, topeste untul intr-o tigaie si prajeste ficateii de pui impreuna cu usturoiul, tarhon si un praf mare de piper negru macinat, aprox.4 minute pe fiecare parte. Pune toata...
Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon
Incalzeste cuptorul la 200ºC.Taie 4 cercuri din aluat, atat de mari incat sa acopere gura a 4 boluri mici termorezistente, dar sa fie mai mari cu 1-2 cm decat bolurile.Pastreaza-le la frigider. Incalzeste 2 linguri ulei intr-o tigaie.Condimenteaza puiul, prajeste-l putin pe toate partile,...
Ficatei de pasare cu mix de fructe
Pentru mix, se amesteca toate fructele cu sucul de portocala. Ficatei se prajesc in 1 lingura unt topit pe toate partile, la foc mic.Se adauga fructele cu sucul de portocala, se asezoneaza totul dupa gust si se lasa sa fiarba 8-10 minute.Ficateii cu fructe se servesc cu sosul din tigaie.
Ficat de curcan cu piure de dovleac si sos dulce-acrisor
Intr-o cratita se pun fructele, scortisoara, coaja rasa si zeama de portocala.Se lasa sa fiarba 10-15 minute, apoi se pune deoparte. Intre timp, se incinge o tigaie pe foc potrivit si se topeste untul.Se adauga ficatul si se prajeste pe toate partile pana cand este facut, 10-15 minute. Din...
Enchiladas cu pui, fasole si porumb
Incalzeste cuptorul la 200⁰C. Incinge o tigaie, adauga 1 lingura ulei si caleste impreuna ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute si 1 catel de usturoi zdrobit timp de 10 minute, pana se inmoaie.Se adauga 1 lingurita busuioc si 1 lingurita seminte de cumin si se mai calesc 1 minut.Intre timp,...
Curry de curcan cu cartofi dulci si lapte de cocos
Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, adauga praful de curry si prajeste-l 1 minut, amestecand continuu.Adauga carnea de curcan, cartofii dulci si amesteca-le bine pentru a se acoperi de curry.Toarna zeama de supa si laptele de cocos.Lasa-le ssa dea intr-un clocot, apoi fierbe totul la foc mic...
Miel marocan
Incinge uleiul intr-o cratita mare.Adauga carnea de miel si prajeste-o pe toate partile pana cand s-a rumenit apoi scoate-o din cratita si pune-o deoparte. Adauga in cratita ceapa verde si usturoiul si caleste-le 5 minute.Adauga apoi carnea de miel rumenita, supa de pui, coaja rasa si zeama de...
Ficatei de pui cu sos aromat si piure de cartofi cu usturoi
Pentru cartofi, incalzeste cuptorul la 200⁰C.Pune capatana de usturoi la copt 35-45 minute pana cand s-a inmuiat bine.Dupa ce s-a copt, scoate-o din cuptor si stoarce miezul intr-o farfurie. Intre timp pune la fiert cartofii in apa cu sare.Dupa ce au fiert, scurge-i de apa si paseaza-i.Adauga...
Porc chinezesc si salata cu susan
Incalzeste cuptorul la 150⁰C.Intr-un vas termorezistent pune carnea de porc.Intr-un alt vas, amesteca celelalte condimenete cu apa si toarna acest mix peste carnea de porc.Acopera vasul si da totul la copt 2 ore. Dupa 2 ore, scoate vasul din cuptor, scoate bucatile de carne si toarna sosul...
Vitel cu sos de usturoi si lamaie
Se incalzeste cuptorul la 190°C.Se infasoara usturoiul in folie de aluminiu si se coace 45 minute, pana cand se inmoaie (pachetelul se va simti moale daca este apasat).Dupa ce s-a racit suficient, se face un capac in partea superioara a bulbului si se stoarce pulpa intr-un castron mic, apoi...
Muschi de vita la gratar cu ceapa, usturoi si cartofi copti in coaja
Se incalzeste cuptorul la 200°C.Se pun ceapa, usturoiul si cartofii intr-o tava de cuptor.Se stropesc cu 1 lingura ulei de masline, se acopera cu o folie de aluminiu si se dau la cuptor 1h – 1h 15 minute, pana devin moi. Dupa ce legumele s-au facut, se pun intr-un castron si se...
Muschi de vita cu mazare si sos de portocale
se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. Muschiul de vita se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce, apoi se unge cu ulei de masline.Pe o tava tip gratar, se prajeste carnea cate 3 minute pe o parte, pana cand se rumenste usor dar in centru este roz. Intr-un vas termorezistent se pune mazarea,...
Mancare de vita cu legume
Se unge carnea cu putin ulei, apoi se frige pe gratar, pana s-a facut atat dupa cum se doreste.Se taie cubulete si se pune deoaparte. Se fierb cartofii intr-o oala cu apa clocotita pana cand sunt aropate fierti.Se adauga morcovii si se mai fierb 5-10 minute.Se scurg si se pun deoparte. Se incinge...
Pui dulce-acrisor cu legume si ananas
Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Unge cu putin ulei un vas termorezistent. Intr-un bol, amesteca ketchup-ul cu otetul, zaharul si usturoiul.Adauga pieptul de pui, ceapa si ardeii grasi si amesteca.Aseoneaza cu sare si piper, dupa gust apoi pune amestecul in vasul termorezistent.Acopera vasul cu...
Fasii de vita cu susan si ceapa verde
Intr-un vas, amesteca zaharul, cu sosul de soia, otetul balsamic, usturoiul, uleiul de nuci, sare si piper negru dupa gust.Adauga carnea, amesteca bine si las-o sa stea la marinat min. 1 ora. Incinge uleiul de floarea-soarelui intr-o tigaie wok.Adauga carnea cu marinata si prajeste-o 8-10...
Curry cu piept de curcan si legume
Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa. Se adauga patrunjelul si morcovul si se caleste 2-3 minute. Se adauga praful de curry si se caleste 1 minut. Se adauga apoi rosiile, pasta de tomate si pieptul de curcan, se acopera cratita si se lasa sa fiarba 40-45 minute, pana cand...