Ficatei de pui cu sos aromat si piure de cartofi cu usturoi

de laylalala in Pui, 15 Mai 2010 | 8318 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru cartofi

  • 1 capatana de usturoi
  • 1 kg cartofi fainosi, decojiti si taiati cubulete
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 50 gr unt
  • sare de marePentru ficatei si sos
  • 2 linguri ulei de masline piperat
  • 400 gr ficatei de pui, spalati
  • 30 gr faina faina
  • 1-2 lingurite sare de mare cu ierburi aromate
  • 200 ml vin rosu
  • 200 ml supa de pui
  • 1 lingurita praf de rozmarin
  • 10 gr amidon alimetar dizolvat in 50 ml apa rece
  • frunze de salata, pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu sos aromat si piure de cartofi cu usturoi:

Pentru cartofi, incalzeste cuptorul la 200⁰C.Pune capatana de usturoi la copt 35-45 minute pana cand s-a inmuiat bine.Dupa ce s-a copt, scoate-o din cuptor si stoarce miezul intr-o farfurie.
Intre timp pune la fiert cartofii in apa cu sare.Dupa ce au fiert, scurge-i de apa si paseaza-i.Adauga la cartofi laptele, untul, miezul de usturoi si sare de mare dupa gust.Mixeaza toul pana la omogenizare.
Pentru ficatei, incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul de masline piperat. Amesteca intr-un vas faina cu sare de mare cu ierburi aromate.Da ficateii de pui prin acest amestec apoi prajeste-i pe toate partile.Ia ficateii din tigaie si pune-i deoparte.Pentru sos, pune intr-o cratita pe foc potrivit, vinul rosu cu supa de pui si praful de rozmarin si lasa-le sa dea intr-un clocot.Adauga apoi, amestecand, amidonul dizolvat. Lasa sosul pe foc, amestecand des pana cand se va ingrosa.Adauga apoi ficateii si lasa-i sa fiarba 2-3 minute in sos pentru a se reincalzi.
Serveste ficateii de pui cu sos, piureul de cartofi cu usturoi si optional frunze de salate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu sos aromat si piure de cartofi cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

ANCA 1

15.05.2010, 21:52

interesant piureul cu usturoi copt.. dar de ce copt?

laylalala 1

16.05.2010, 21:39

L-am copt pentru a fi mai usor pentru stomac si pentru a deveni dulceag

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

ieri la 18:32

Somon cu orez cremos, cu parmezan - Reteta usoara si gustoasa

de oanapl 8

ieri la 17:47

Dorada cu roșii, ardei și brocoli - Rețeta simplă și gustoasă

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cartofi si 30 dinti usturoi