publicat la 11.09.2013
publicat la 08.09.2013
publicat la 07.09.2013
Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.
Bucataras.ro
[email protected]
Crumble cu prune
Spalam prunele si le scoatem samburii. Tapetam o tavita cu hartie de copt apoi asezam prunele. Intr-un bol punem restul ingredientelor si le amestecam bine dupa care intindem coca peste prune. Dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 30-40 ‘, mai exact pana prunele se inmoaie si...
Jeleu de morcovi
Curatam, spalam si dam morcovii pe razatoarea mica. Intr-un castron, amestecam morcovii cu zaharul si-I lasam sa-si lase zeama, amestecand din cand in cand, cateva ore bune (3-4h). Golim amestecul intr-o oala, adaugam apa si esentele si dam la fiert, la foc mic, amestecand din cand in cand, pana...
Praf de portocala
Imi place foarte mult gustul si mirosul de portocale si mereu le folosesc in preparatele mele culinare. Si cum iarna a fost lunga si am consumat portocale „la greu” am sa va impartasesc si voua modul in care eu mi-am facut provizii cu esenta naturala din coji de portocale. In...
Dulceata din gogonele
Punem intr-o oala (de 4-5L) apa pe jumatate, la fiert. Intre timp spalam si taiem gogonele in 2-4 functie de cat sant de mari si le indepartam semintele. Punem gogonelele intr-o strecuratoare de inox/metal. Cand apa clocoteste, punem gogonelele cu strecuratoarea, la oparit pentru 10’....
Dulceata aromata din coji de lubenita
Curatam coaja de lubenita de partea verde, o taiem felii subtiri si o maruntim (vezi poze). Eu le-am strans intr-o caserola si le-am pastrat la frigider pana am ajuns la 1,5kg, pt o portie. Punem intr-o oala apa cu otetul, adaugam cojile maruntite si lasam la fiert 60’, apoi le trecem pe...
Gem de corcoduse cu aroma de cuisoare
Spalam corcodusele si le indepartam coditele, apoi le punem in oala/cratita mai mare si adaugam zaharul, cuisoarele si apa. Punem la fiert, amestecand din cand in cand. Cam dupa 1h, vom observa cum si-au schimbat culoarea si sau inmuiat de la fiert. Acum e momentul in care le vom...
Fursecuri cu branza
Framantam un aluat bine legat din toate ingredientele de mai sus, apoi il lasam sa se odihneasca timp 1h. Pornim cuptorul aragazului si ne pregatim formele (eu am folosit o tava, vezi foto), le ungem cu putina grasime si umplem formele cam ¾, deoarece vor creste la copt....
Prajitura dementa cu urda si menta
Frecam galbenusurile cu zaharul, pana se dizolva. Separat in alt bol amestecam untul cu urda, apoi le adaugam peste galbenusuri . Turnam si siropul de menta si omogenizam compozitia. Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt )si le incorporam in amestec. Mai adaugam si...
Dulceata din petale de trandafir
In primul rand recoltam florile de trandafir ( specia: rosa centifolia, foarte mirositoare si de culoare roz) bine deschise/inflorite si nepatate. Desprindem petalele si le rupem/taiem partea alba (acestea sant amare si trebue neaparat indepartate), le spalam sub jet de apa rece si le intindem pe...
Batoane de cereale cu fructe deshidratate
Incepem si maruntim fructele, le indepartam samburii, daca este cazul, apoi intr-un bol incapator le amestecam cu fulgii de porumb. Separat, punem intr-o craticioara, mierea, zaharul si untul si le punem la foc mic sa fiarba, cam 15’ pana se ingroasa apoi luam cratita de pe foc....
Dulceata de cirese
Am spalat si am scos samburii de la cirese, apoi le-am pus intr-o oala bine spalata. Peste cirese, am adaugat zaharul le-am amestecat bine, am pus capacul si le-am lasat la frigider de seara pana dimineata. A doua zi le-am amestecat si le-am pus sa fiarba in cuptor, fara capac, timp de 2h....
Deliciu cu lapte condensat si capsuni
Punem biscuitii macinati intr-un bol, topim untul la microunde si-l incorporam in biscuiti, formand blatul desertului nostru. Eu am folosit o tava de chec, dar puteti folosi orice alta forma daca doriti. Tapetam tava cu o folie, golim amestecul de biscuit si intindem uniform, apasand cu o...
Gem de capsuni
Borcanele si capacele, le spalam bine, apoi le punem cu gura in jos, pe un prosop/carpa curata, la scurs si uscat. Spalam si indepartam coditele de la capsuni si le lasam cateva minute, intr-o strecuratoare . Pentru a optine gem, am dat capsunile pe rand, prin robot ( cateva palete, nu foarte...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Capsunele curatate si spalate le lasam la scurs intr-o strecuratoare, apoi daca sunt mari le taiem dupa caz, in doua sau in patru. Le punem intr-o cratita incapatoare si bine spalata, smaltuita ori de inox/ tuci. Punem zaharul si zeama strecurata de lamaie peste ele...
Bezele cu capsuni si menta
Albusurile tinute la temperatura camerei, le batem bine, cu sarea si zaharul tos, cand compozitia este foarte tare, adaugam zaharul praf, zeama de lamaie si continuam sa batem inca cateva minute bune. Tapetam doua tavi cu hartie de copt si pornim cuptorul aragazului. Punem compozitia...
Chec alb cu cirese, invelit in ciocolata
Batem albusurile cu praful de sare si zaharul pana spuma e bine legata, adaugam untul si faina amestecata cu praful de copt si esenta de portocala. Omogeniza totul usor cu o paleta de jos in sus, apoi adaugam si fructele. Turnam compozitia in tava unsa cu unt si dam la cuptor, la foc mediu,...
Cozonac zebra cu nutella
Framantam doua aluaturi unul alb si unul maro. Eu am pus jumatate din cantitate la framantat in masina de paine, in care am pus cacao, iar cealalta jumatate, cea alba, am framantat-o cu mana si tot aluatul a crescut deodata. Am rasturnat cele doua aluaturi pe planseta infainata,...
Black and white muffins
Topim untul si-l amestecam bine cu cacaua apoi adaugam zaharul, praful de sare si frecam pana ce se topesc. Rand pe rand adaugam si ouale, iar la final esenta si faina. Cu o paleta omogenizam compozitia. Pregatim 24 forme de briose ( cu hartie sau unse bine cu unt), le umplem pe jumatate cu...
Dulceata din flori de salcam
Intr-o oala bine spalata si incapatoare, adaugam cei 3L de apa si zaharul si le punem la fiert. Alegem ciorchini cu flori deschise si albe, pe care le rupem usor, cu mana, de pe cotor. Le punem intr-un bol mare si le spalam in mai multe ape reci, dupa care le asezam intr-un tifon pe care-l...
Racoritoare de primavara
Spalam bine sub jeturi de apa, atat menta cat si florile de salcam si le punem separate in cate un vas cu capac. Intr-o craticioara punem la fiert 1,5L apa si cand a dat in clocot, o luam si o impartim peste menta si salcam. Le acoperim si lasam sa infuzeze 15’, dupa care strecuram si le...
Sirop natural din menta
Spalam frunzele proaspat culese, foarte bine sub jet de apa. Punem apa si zaharul, la fiert. Dupa ce zaharul s-a topit, adaugam menta si lasam sub capac, sa infuzeze, cam 5’, pana ce menta, isi va schimba culoarea din verde intens in galbui, dupa care scoatem frunzele afara, cu o paleta cu...
Desert rapid cu capsune
Batem frisca tare si o punem la frigider pt cateva minute. Spalam capsunile si stoarcem portocala. Cu zeama de la portocala, insiropam cele trei briose. Luam trei cupe, punem cate o jumatate de briosa maruntita in fiecare peste care adaugam bucati de capsune. Scoatem frisca de la frigider si...
Inghetata de vanilie cu fructe de coacaze
Separam galbenusele de albuse. Galbenusele cu 200g zahar le frecam pana devin spuma, apoi adaugam budincile si incet incet incorporam si laptele. Punem compozitia la fiert pana se ingroasa putin, amestecand din cand in cand., dupa care o lasam sa se raceasca. Separat batem albusurile cu...
Un dulce de post
Intr-un bol mic, punem stafidele la inmuiat in rom. Maruntim biscuitii in robot sau ii punem intr-o punga si-i sdrobim cu sucitoru, apoi ii punem intr-un bol incapator, adaugam cacaoa si amestecam. Rahatul il taiem cubulete, il punem intr-o craticioara, adaugam cana de apa si lasam...
Cheesecake cu ciocolata si cafea
Pentru umplutura , punem toate ingredientele in blender si le mixam pana se formeaza o pasta omogena. Batem albusele tare, cu un praf de sare si le dam la rece. Separat,frecam untul cu zaharul, pana-si dubleaza volumul, adaugam pe rand galbenusele, vanilia, laptele si albusurile. Faina o...
Tortulet cu capsuni
Am preparat crema conform instructiunilor de pe plic. Am inmuiat piscoturile in cafea, le-am asezat intr-o tavita, am adaugat crema in care am pus cateva capsuni intregi si am acoperit cu piscoturi trecute prin cafea. Am pus tava la frigider pt 1h, dupa care l-am rasturnat pe un platou si am...
Biscuiti cu portocale
Frecam untura cu zaharul, pana ce aproape s-a topit zaharul si amestecul devine cremos, adaugam rand pe rand ouale, amestecand in continuare, apoi esentele si otetul, iar la final faina in care am amestecat sarea. Cu o paleta, amestecam bine, sa se incorporeze toata faina, apoi dam aluatul la...
Placinta americana cu branza dulce si mere
Amestecam faina cu zaharul si sarea, apoi adaugam untul rece si amestecam cu o furculita pentru a pasa untul. Adaugam apa rece, treptat cate o lingura, omogenizam si dam aluatul la rece pana pregatim umplutura. Curatam si feliem merele pe care le caramelizam astfel: punem intr-o tigaie...
Bezele
Albusele tinute la temperature camerei, le batem bine, bine cu zaharul tos, cand compozitia este foarte tare, adaugam zaharul farin, sarea si lamaia si continuam sa batem inca cateva minute. Tapetam doua tavi cu hartie de copt si pornim cuptorul aragazului. Punem compozitia intr-un...
Clatite Valentine's Day
Sfecla fiarta, racita si curatata, am taiat-o cubulete. Am pus-o in blender impreuna cu ouale, mierea, sarea si laptele si le-am tocat pana au devenit o pasta omogena. Am golit pasta intr-un bol, am turnat peste ea apa minerala si esenta si am adaugat faina pana am obtinut un aluat de clatite....