publicat la 11.09.2013
publicat la 08.09.2013
publicat la 07.09.2013
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Scoici cu legume
Lasam scoicile la decongelat, apoi le spalam bine sub cateva jeturi de apa rece si le punem intr-o strecuratoare, pana pregatim restul ingredientelor. Taiem prazul fideluta, iar ardeii in bastonase. Rosia o curatam de coaja si o taiem cubulete. Usturoiul il tocam marunt. Punem tigaia...
Scoici cu fidea de orez
Fierbem fideaua conform instructiunilor de pe ambalaj si o scurgem de apa intr-o sita. Punem o lingura de ulei la incins, apoi calim fideaua prêt de 2-3’ amestecand-o usor. O acoperim si o pastram calda. Lasam scoicile la decongelat, apoi le spalam cu apa rece si le lasam...
Sushi cu surimi
Scoatem surimi din congelator si le lasam pe o farfurie, la temperatura camerei pentru dezghetat. Pentru 1 foaie nori este nevoie de 2 si1/2 bucati surimi. Spalam 100g orez in apa rece, apoi il punem intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, il acoperim cu un capac,...
Creveti pane cu mazare pe pat de mamaliguta
Crevetii ii prajim in ulei de palmier, la 180˚ timp de 3’ dupa care ii scosatem pe prosop absorbant. Luam farfuria, rasturnam mamaliguta din forma, punem peste ea cate 2 linguri de mazare, asezam 4 bucati de creveti , taiem feliute de lamiesi le asezam peste crevete. Pentru...
Scoici cu ciuperci
Pentru orez, punem intr-o oala apa, cubul de legume, sare si curcuma si le lasam sa fiarba. Cand apa da in clocot, adaugam orezul, dam flacara pe mediu si lasam sa fiarba sub capac, 15’ dupa care oprim focul, orezul este gata. Intre timp, taiem fideluta prazul, ardeiul gras si cel iute,...
Surimi cu garnitura de orez
Punem bastonasele de surimi in apa clocotita cu putina sare, pentru 2-3 minute, apoi le scoatem intr-un bol si stoarcem zeama de la ½ lamaie peste ele. Batem oul cu apa, faina si condimentele, omogenizam bine, rezulta un aluat de consistenta unei smantani mai groase, dar care curge....