Prajitura cu nuca de cocos

de Teo in Prajituri, 14 Mar 2010 | 25742 vizualizari

 

..este o prajitura foarte buna pe care am gasit-o acum cativa ani intr-o revista si pe care nu o mai facusem de mult...sper sa va placa si voua..

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g untura/margarina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de cacao
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • CREMA 1:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
  • 250 ml lapte pt nuca de cocos
  • 2-3 linguri de gris fierte in 300 ml lapte
  • CREMA 2:
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 6 linguri de faina
  • 300 ml lapte
  • 1 pachet margarina
  • 1 ciocolata mica
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Blatul. Se amesteca faina, praful de copt si untura, se adauga zaharul, cacaoa, oul, laptele si se framanta aluatul.

Crema 1. Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se amesteca nuca de cocos cu laptele si se fierb la foc mic cat sa dea intr-un clocot, se da compozitia deoparte. Se lasa la rece, apoi se adauga in albusuri si se omogenizeaza. Ca sa nu se faramiteze nuca de cocos, se fierb 2-3 linguri de gris in 300 ml lapte, apoi se omogenizeaza cu nuca de cocos.

Impartim aluatul in doua, intindem prima parte, apoi asezam crema de cocos (crema 1); asezam a II-a foaie, pe care o intepam cu furculita si dam prajitura la cuptor 40 min.

Intre timp pregatim crema 2.

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina, laptele si se pune pe foc pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu margarina.

Dupa ce s-a racit prajitura se aseaza crema 2 si deasupra se rade nuca caramelizata, nuca de cocos, ciocolata.

TIPS-URI

1

Pentru ca nuca de cocos se frimitureste in crema de albusuri trebuie neaparat sa o amestecam in cateva linguri de gris sau budinca fierte in 300 ml lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mariana1978 1

26.09.2013, 13:12

nu e prea multa faina pentru 2 foi?
eu am incercat-o,dar mi-au iesit f aiurea foile

Teo 1

26.09.2013, 19:04

Mariana,este suficient 500g faina!

adisor 1

26.09.2013, 21:50

prea multa faina,nu merge..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri