
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Pastrav cu legume
Se spala pestii si se lasa putin in apa rece cu otet. Se ung pestii cu amestecul de condimente, se cresteaza si se adauga in "buzunarele" cate 1/2 felie de lamaie. In burta pestilor se adauga 2-3 felii de lamaine, usturoi pisat, condimente si patrunjel tocat marunt. Se taie legumele...
Pastrama de peste
Pestele se sareaza, se condimenteaza si se lasa in saramura 2-3 zile. Apoi se da la uscat 2-3 zile. Cand este bine zvantat se pune pe gratar si se serveste cu mujdei si vin rosu de buturuga. Pofta buna!
Peste la gratar
Pestele se taie bucati, se condimenteaza, se sareaza si pe fiecare bucata de peste se pun 2 feliute de rosii, 2 fasii subtiri de ardei si o feliuta de lamaie si se impaturesc bine in folie de aluminiu. Pestele invelit in folie se pune pe gratar. Intre timp se coc rosiile si ardeii, se piseaza...