publicat la 12.07.2017
publicat la 16.05.2017
publicat la 16.05.2017
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Gogosele umplute cu crema de branza
Se pune la fiert apa cu uleiul cand da in clocot se adauga faina si se amesteca daca incepe sa se dezlipeste de oala se ia de pe foc. Dupa ce sa racit aluatul se adauga ouale cate unul amestecad pana se incorporeaza bine. Cu ajutorul unei linguri sau pungi se fac cuiburi. Se dau la cuptor...
Tarta cu pui si ciuperci
Untul rece se tai cuburi se amesteca cu faina pana cand devine ca un pesmet se aduga o lingura de apa si se framata pana cand se omogenizeaza. Se pune intr-o folie si se da la frigider 20 min. Dupa care se intinde o foaie se pune in tava se inteapa cu o furculita se da la cuptorul incins in...
Coaste de porc caramelizate
Carnea se spala apoi se infinge in ea cuisoare.Topim untul, adaugam rozmarinul pisat, usturoiul zdrobit, sarea si piperul. Cu acest amestec se unge carnea si se da la rece 30 min. Dupa care se pune carnea intr-o tava se toarna vinul si supa de carne si se da la cuptor la foc potrivit....
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Biscutii se sfarama cu mana bucati mici, apoi se amesteca cu stafidele imuiate in rom. Intr-un vas punem laptele ~ jumatate din cantitatea totala si zaharul, apoi se pune pe foc sa fiarba cca.1 min. Se adauga untul se lasa sa se topesca si cacaoa amestecata cu restul...
Sfecla rosie fiarta cu sos scordolea
Sfecla rosie se fierbe in apa cu sare, cand e gata se scoate sa se raceasca si se curata, apoi se taie felii subtiri. Feliile de franzela se imoaie in supa apoi se scurg bine se amesteca intr-un vas cu mixerul cu nuci pisate si usturoi razuit marunt sau pisat si se adauga cate putin ulei ....
Tort cu frisca si crema ganache
Blat: se separa galbenusurile de albus. Albusul se bate bine, apoi se adauga zahar. Cand s-a intarit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se pune faina amestecata cu cacao. Se incorporeaza cate putin; se toarna intr-o tava si se da la cuptor 35 minute. Se face testul cu scobitoarea....
Fursecuri Snikerdoodles
Se amesteca untul moale cu zaharul, ouale si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu praful de copt, nucusoara si sarea si se cern.Se amesteca untul cu faina si nucile pana cand se incorporeaza bine. Vom obtine un aluat molcut. Se pune intr-o folie transparenta si se da la frigider timp de o ora....
Tocanita de ciuperci cu pui
Pieptul de pui se taie bucati si se rumeneste intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, dupa care se scoate intr-un vas si se lasa deoparte pana cand pregatim ciupercile. Ciupercile spalate se taie daca sunt mai mari , ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o tigaie incingem putin ulei si punem...
Conopida pane
Conopida se rupe buchetele si se pune in apa , se lasa 30-60 min in apa pentru a lasa imporitatile. Apoi se pune apa la fiert se adauga sare si usturoi catei (optional) si se lasa sa fiarba conopida pana cand intra furculita usor se scoate intr-un vas . Se amesteca ouale cu...
Pui cu cartofi si smantana la cuptor si salata de patrunjel
Pieptul de pui se dezoseaza si se condimenteaza cu sare si piper si 2 catei curatati si pisati si se lasa deoparte pana cand pregatim cartofii. Cartofii se curata se spala si se taie felii , se condimenteaza cu sare piper si ceva condimet picant se stropesc cu ulei si se amesteca bine. ...
Pasta de rosii
Rosiile si telina se spala, se curata ceapa, usturoiul si se taie toate cuburi. Se incinge uleiul intr-o oala se adauga o cana de apa. Se lasa la fiert la foc mic timp de o ora, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza cu sare, zahar(daca sunt dulci rosiile se pune numai o lingurira daca...
Salata de dovlecei
Dovleceii se taie felii subtiti. Se impart in doua, o parte se fac pe gratar. O alta pe tigaie. Se incinge intr-o tigaie ulei si se prajesc pe ambele parti. Se scot in vasul in care vreti sa faceti salata fara a elimina surplusul de ulei. Se adauga apoi maslinele fara simburi sare piper si otet....
Salata italiana
Orezul se fierbe cu supa de pui 1 ceasca orez 5 apa, dupa care se trece printr-un jet de apa rece. Rosiile se curata de samburi(se pune numai pulpa) se taie cuburi la fel si castravetii.Crevustii se fierb apoi se taie . Se amesteca toate ingredientele.
Rulada din albusuri cu dulceata de cirese si crema de vanilie
Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul in ploaie, dupa care faina si persmetul iar la final coaja de lamaie. Se toarna totul intr-o tava 25/30 cm si se coave timp de 15 -20min. Se scoate apoi pe un prosop foarte putin umed si se ruleaza. Crema : se mixeaza galbenusul cu zaharul pana...
Chiftelute de dovlecei
Dovleceii se dau prin razatoare si se pun la scurs. Peste ei se pune telemeaua sfarmata cu furculita , mararul si patrunjelul tocat marunt, usturoiul pisat, sare, piper oul batut si pesmetul si o lingura de faina.Se amesteca toate bine. Formam din compozitia rezultata chiftelute le trecem...
Caras a la grec
Carasul se curata se spala si se condimenteaza. Se lasa sa stea la frigider 30 minute. Se unge o tava cu ulei se pune pestele si se da la cuptor 30 minute. Separat se face sosul amestecand uleiul, apa minerala, zeama de la lamaie si patrunjel. Cand este gata pestele se toarna sosul peste...
Friptura din pulpe de curcan
Intr-o tava de yena se pun pulpele de curcan , se condimenteaza cu sare, piper, maghiran, busuioc, boia de ardei se stropesc cu ulei se pun in tava morcovul taiat mare ceapa la fel si usturoiul, oregano si rozmarin. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 40 min apoi fara folie...
Ghiveci de legume
Preparare ghiveci de legume Legumele se taie bucati mari Se incinge in tigaie uleiul se pune ceapa se lasa sa se imoaie putin apoi punem telina, morcovul si ardeiul gras se lasa un pic sa se inabuse apoi se pun pastaile, vanata, dovlecelul si cartoful. Se pregateste un vas yena se pune...
Orez cu dovlecei
Dovlecelul ,morcovul si ardeiul gras se taie cuburi. Intr-o oala se pune un pic de ulei si se calesc legumele apoi se toarna supa de pui. Cand da in clocot se pune orezul si se lasa sa fiarba pana cand supa este scazuta si orezul fiert. La sfarsit se condimenteaza se pune ...
Aripioare de pui lipicioase
Aripioarele de pui se curata se spala si se taie in trei , varfurile nu se pun. Se face o marinada din vin, sos soia, usturoi pisar, condiment picant si zahar. Se pun aripioare in marinada si se dau la rece cel putin 4 ore. Se incinge intr-o tigaie ulei , se pun aripioarele cu marinada si se lasa...
Prajitura cu visine
Se separa albusul de galbenusul de albus, albusul se bate spuma se aduaga treptat zaharul, dupa ce s-a batut bine se pun galbenusurile pe rand, esenta si coaja de la lamaie rasa , faina. Se toarna intr-o tava compozitia mai mult de jumate , partea ramasa se amesteca cu cacao, se pune peste...
Sufleu de dovlecei
Dovlecei se dau prin razatoarea mare si se pun la scurs 10 min. Ouale se bat cu sare, piper un fir de delikat, se pune laptele si faina atat cat sa iasa un aluat un pic mai gros decat cel de clatite. Se pune si mararul tocat marunt, se amesteca dovleceii cu compozitia din lapte. Se unge o tava...
Rulada de pui cu carne tocata
Pieptul de pui fara os se taie in asa fel incat atunci cand dupa ce il batem sa se poate rula. Carnea tocata se amesteca cu orez, sare, piper, putina boia dulce, ceapa tocata, patrunjel. Morcovul si castravetele se taie pai. Se ia o folie de aluminiu se unge cu putin ulei, apoi cu...
Tort de absolvire
Blat : se bat ouale bine cu zaharul apoi se adauga, iaurtul, uleiul, faina amestecata cu praf de copt, cacao. Se amesteca bine si se toarna in tava de copt . Se da la cuptor 25-35 min. Se face testul cu scobitoarea. Crema 1 : Se bate frisca. Se scot samburii de la visine. Se pun intr-un vas cu...
Bruschette cu dovlecei
Dovleceii se taie rondele subtiri. Din 2-3 linguri de ulei de masline , busuioc, sare, piper, boia pregatim un sos. Ouale se bat cu sare si piper, adaugam laptele . Se imoaie fiecare felie in amestecul obtinut si apoi punem feliile de dovlecei. Ungem cu sos de busuioc si punem in tava unsa cu...
Pulpe de pui cu mustar la cuptor
Pulpele de pui se condimenteaza cu putina sare si piper. Se amesteca mustarul cu delikat (nu foarte mult), usturoiul taiat felii si rozmarin. Se pune intr-o tava ulei se aseaza pulpele se ung cu mustar. Se pune vinul si se dau la cuptor 40 min . intre timp se mai pune sos peste pulpe....
Inghetata caramel cu ciocolata(fara ou)
Zaharul se pune la caramelizat, atentie sa nu se arda!. Cand e de culoare maronie se pune laptele si se lasa sa fiarba pana cand se dizolva zaharul. Se ia de pe foc si se pune la racit. Frisca se bate bine, se pune laptele caramel, racit, bucatile mici de ciocolata si se amesteca bine. Se...
Tort cu crema de lamaie si gem de capsuni
Blat: ouale se bat cu sare pana isi dubleaza volumul, se adauga zaharul si vanilia mixam pana devine o crema. Dupa care adaugam untul topit, laptele, faina cu praful de copt,nuca de cocos, se amesteca bine. Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor pana cand se rumeneste;se face...
Cotlet de porc cu sos de otet balsamic
Intr-o tava se pune ulei, se aseaza cotletele de porc condimentate pe ambele parti cu sare , piper si condiment picant, se pun cateva frunze de rozmarin pe fiecare bucata, si cateva felii de usturoi, restul se zdrobesc cu lama cutitului(fara a-i curata de coaja) se toarna vinul se acopera cu...
Dulceata de nuci
Se folosesc nucile verzi inainte de a se intari coaja si miezul. Se curata de coaja verde pana la coaja propriu zisa(e alba) si se pun in apa rece( pe masurace se curata) se tin in apa, acoperite cu o farfurie ,o zi si se schimba acesta de 3 ori, apoi se scurg se limpezesc si se pun in...