Strugurii se spala si se desprind de pe ciorchine.
Spalati capsunile. Spalati frunzele de menta.
Feliati branza Brie si Gorgonzola.
Scurgeti mozzarela de lichid.
Pe un platou frumos [colorat ] asezati branzeturile.
Printre branzeturi asezati capsuni, struguri si...
Ceapa rosie se toaca marunt.
Maruntiti caperele.
Taiati cubulete mai mici sfecla rosie.
Mascarponele trebuie adus la temperatura camerei pentru ase putea amesteca mai usor.
Se amesteca tonul cu mascarpone.
Adaugati restul ingredientelor amestecand pana la...
Salamul se curata de membrana si se feliaza .Aceasta este o regula la servirea salamului pe o farfurie cu aperitive .
Ouale se fierb , se curata si se taie jumatati .
Legumele se curata , se spala si se feliaza .
Telemeaua se feliaza .
Maslinele se spala cu...
Cartofii se taie feliute subtiri - dupa plac.
Salamul, ceapa verde, ardeiul se taie marunt.
Rulada de cas se taie in doua si se feliaza.
Pentru inceput se prajesc cartofii pana devin usor rumeni in tigaie non-aderenta.
Distribuiti in mod egal cascavalul.
Faceti...
Spalati legumele si fructele.
Feliati ardeii.
Salamul se desface de membrana protectoare si se feliaza in felii subtiri .
Cascavalul se poate felia dupa preferinta [ jumatati de rondele-rulada, dreptunghi, triunghi, cuburi, etc ]
Feliati muschiul file.
Scurgeti...
Ciupercile se curata de pelite si se scot coditele.
Legumele se ccurata si se spala.
Taiati legumele grosier.
Maruntiti legumele [ ceapa , usturoi , morcov , gogosar , codite de ciuperci ]cu ajutorul robotului de bucatarie .
Amestecati legumele maruntite cu ...
Ciupercile se spala si se feliaza .
Muschiul file se taie fasii .
Patrunjelul verde se spala si se toaca .
Oule se bat bine cu sare si lapte .
Uleiul se pune la incins si se prajesc usor feliutele de muschi file .
Se aduga si ciupercile peste care se presara nucsoara...
Ciupercile se scurg de saramura si se limpezesc cu apa rece.
Se pun ciupercutele intr-un bol si se sareaza.
Condimentati cu piper si nucsoara.
Adaugati rozmarinul tocat.
Se pune si faina alba peste ciuperci si se amesteca.
Bateti un ou si adaugati peste...
Ciupercile se curata de pielita si se indeparteaza coditele.
Curatati si spalati legumele.
Se toaca marunt ardeiul, coditele de ciuperci si cele de ceapa verde.
Amestecati branza de burduf cu legumele tocate.
Umpleti ciupercile cu acest amestec.
Rosiile se taie...
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mari ca pentru cei natur.
Spalati inca dintr-o apa cartofii. Se pun la fiert, in apa cu sare.
Cartofii nu se fierb excesiv, pana devin sfarmiciosi.
Din aceasta cauza, alegeti cartofi cu coaja rosie care vor ramane mai fermi la...
Cotletul de porc se feliaza in 12 felii care se subtiaza cu batatorul de snitele.
Sarati si presarati deasupra oregano uscat.
Feliile de carne se dau prin faina alba, se scutura sa se indeparteze surplusul de faina.
Prajiti in ulei incins pe ambele parti, cate 2 minute [ se vor coace si...
Cartoful se curata, se spala si se taie cuburi.
Ceapa verde si spanacul se spala si se usuca.
Usturoiul se curata.
Toate acestea se pun in vasul blenderului vertical de mana, impreuna cu sarea si piperul si se mixeaza.
Adaugati 1 lingura de ulei si apa minerala si dati...
Am curatat ciupercile de pielite si le-am taiat in sferturi.
Am sotat ciupercile impreuna cu uleiul de masline, la tigaie. Sarati.
Adaugati o lingura de busuioc verde tocat si amestecati.
Cand ciupercile au inceput sa se inmoaie, am adaugat si rosiile taiate bucati....
Ouale se scot din frigider cu o jumatate de ora inainte, ca sa ajunga la temperatura camerei [astfel se bat mai bine].
Ardeii se spala si se curata de cotor si seminte.
Taiati ardeii rondele.
Carnatul se scote din membrana si se rupe bucatele mici.
Infierbantati uleiul...
Ciupercutele se limpezesc in jet de apa rece si se lasa sa se scurga intr-o sita.
Se pun ciupercile intr-un bol si se condimenteaza cu amestecul de legume deshidratate.
Se prepara din faina alba, mustar, turmeric, sare, piper si apa un amestec de grosimea unei smantani mai lichide ....
Taiati cuburi sunca si cascavalul.
Spalati rosiile, strugurii si busuiocul verde.
Taiati in doua rosiile.
Scurgeti maslinele de zeama cu saramura.
Cu ajutorul scobitorii, fixati sunca cu rosie galbena, cascavalul cu strugure, mozzarella cu rosie si busuioc....
Spalati, curatati si feliati legumele.
Sarati usor legumele.
Feliati mezelurile.
Feliati branzeturile.
Asezati pe platouri ingredientele alternand mezelurile cu branzeturi si legume.
Platourile trebuie facute cu putin timp inainte de servire pentru a avea aspect...
Se pregatesc borcane curate sau recipiente de sticla cu inchidere ermetica .
Portionati telemeaua in cuburi de marime 3 cm /3cm
Spalati ierburile verzi .
Curatati ardeiul iute .Feliati ardeiul rondele .
Curatati si feliati usturoiul .
Asezati branza in borcane...
Salamul se desface de membrana si se feliaza .
Feliati cascavalul afumat si casul de vaca .
Spalati ardeii si ceapa verde.
Feliati ardeii.
Asezati frumos pe platou toate ingredientele.
Pe deasupra razuiti putin cas .
Daca nu serviti imediat inveliti...
Se pune la fiert 2 litrii de apa. Sarati.
Cand apa clocoteste se aduga in ploaie faina de malai si se amesteca cu un tel sau cu o lingura de lemn.
Mamaliga nu trebuie fiarta mult, ea se va mai prepara in continuare in cuptor.
Feliati cubulete slanina afumata.
Spalati...
Se spala slanina pentru fiert si se portioneaza in bucati de marimea unei palme .
Se pune slanina intr-un vas incapator in asa fel incat sa nu se suprapuna .
Se aduga deasupra zeama de gogosari , apa , piper boabe, sare , foi dafin , codite de ceapa verde si se pune la fiert .Acoperiti oala...
Mezelurile se feliaza subtire .
Feliati si rulada de cascaval .
Mozarella se scurge de lichid
Legumele se curata si se spala .
Snitelul se taie bucati .
Maslinele se scurg de saramura si se limpezesc .
Castravetii murati se taie rondele ....
Ouale se degreseaza bine de impuritati cu ajutorul unui buretel si cu detergent de vesela . Limpeziti bine ouale din mai multe ape .
Se pun ouale la fiert intr-o oala incapatoare cu apa . Apa trebuie sa depaseasca bine ouale .
In apa de fiert se aduga o lingura de sare si doua...
Ficateii se curata de pelite, se spala si se pun intr-un bol [ de portelan, sticla sau inox ] . Se toarna lapte deasupra si se dau la rece cateva ore . Daca se poate , scurgeti zeama si schimbati laptele .
Prin acest procedeu se va extrage sangele din ficatei si vor fi pufosi cu gust...
Ciupercile se spala si se curata pelita de pe palariute. Coditele se toaca marunt.
Legumele se curata si se spala.
Cascavalul se razuieste.
Se toaca cat mai marunt pieptul de pui, rosiile uscate, ardeiul prazul si usturoiul.
Tot ce s-a tocat se amesteca cu...
Ouale de prepelita se pun la fiert 5 minute. Se scot in apa rece, apoi se curata de coaja.
Legumele se curata si se spala.
Ceapa si usturoiul se blenduiesc sau se rad pe razatoare.
Se amesteca carnea tocata cu oul crud, pesmet, sosurile, mustar, condimente si sare. Se...
Muschiuletul file de porc se taie cuburi.
Rosiile uscate se feliaza.
Ouale se sparg pe rand separat pentru a le verifica prospetimea.
Daca galbenusul se imprastie sau este patat eu nu le folosesc.
Se prajesc usor cu ulei bucatile de muschiulet intr-o tigaie....
Se feliaza salamul, telemeaua si cascavalurile.
Se curata si se spala legumele.
Se desareaza prin spalare cu apa rece maslinele daca este cazul.
Se feliaza ardeii.
Se e spala strugurii.
Asezati estetic toate ingredientele pe un platou....
Am limpezit prin jet de apa ciupercile si le-am lasat sa se scurga.
Am taiat felii rosiile uscate.
Am portionat cascavalul.
Se pun ciupercile intr-o tigaie ne-aderenta, se pudreaza cu nucsoara si se pulverizeaza putin ulei .
In fiecare ciuperca se distribuie o bucatica...
Aperitiv cu branzeturi si fructe
Strugurii se spala si se desprind de pe ciorchine. Spalati capsunile. Spalati frunzele de menta. Feliati branza Brie si Gorgonzola. Scurgeti mozzarela de lichid. Pe un platou frumos [colorat ] asezati branzeturile. Printre branzeturi asezati capsuni, struguri si...
Ton cu sfecla rosie si mascarpone
Ceapa rosie se toaca marunt. Maruntiti caperele. Taiati cubulete mai mici sfecla rosie. Mascarponele trebuie adus la temperatura camerei pentru ase putea amesteca mai usor. Se amesteca tonul cu mascarpone. Adaugati restul ingredientelor amestecand pana la...
Aperitiv gustare simpla
Salamul se curata de membrana si se feliaza .Aceasta este o regula la servirea salamului pe o farfurie cu aperitive . Ouale se fierb , se curata si se taie jumatati . Legumele se curata , se spala si se feliaza . Telemeaua se feliaza . Maslinele se spala cu...
Aperitiv a la Vasi
Cartofii se taie feliute subtiri - dupa plac. Salamul, ceapa verde, ardeiul se taie marunt. Rulada de cas se taie in doua si se feliaza. Pentru inceput se prajesc cartofii pana devin usor rumeni in tigaie non-aderenta. Distribuiti in mod egal cascavalul. Faceti...
Platou cu aperitive II
Spalati legumele si fructele. Feliati ardeii. Salamul se desface de membrana protectoare si se feliaza in felii subtiri . Cascavalul se poate felia dupa preferinta [ jumatati de rondele-rulada, dreptunghi, triunghi, cuburi, etc ] Feliati muschiul file. Scurgeti...
Aperitiv ciuperci umplute cu pui si legume
Ciupercile se curata de pelite si se scot coditele. Legumele se ccurata si se spala. Taiati legumele grosier. Maruntiti legumele [ ceapa , usturoi , morcov , gogosar , codite de ciuperci ]cu ajutorul robotului de bucatarie . Amestecati legumele maruntite cu ...
Papara cu ciuperci
Ciupercile se spala si se feliaza . Muschiul file se taie fasii . Patrunjelul verde se spala si se toaca . Oule se bat bine cu sare si lapte . Uleiul se pune la incins si se prajesc usor feliutele de muschi file . Se aduga si ciupercile peste care se presara nucsoara...
Aperitiv ciupercute crocante
Ciupercile se scurg de saramura si se limpezesc cu apa rece. Se pun ciupercutele intr-un bol si se sareaza. Condimentati cu piper si nucsoara. Adaugati rozmarinul tocat. Se pune si faina alba peste ciuperci si se amesteca. Bateti un ou si adaugati peste...
Aperitiv ciuperci umplute cu branzeturi
Ciupercile se curata de pielita si se indeparteaza coditele. Curatati si spalati legumele. Se toaca marunt ardeiul, coditele de ciuperci si cele de ceapa verde. Amestecati branza de burduf cu legumele tocate. Umpleti ciupercile cu acest amestec. Rosiile se taie...
Aperitiv cartofi Apollo
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mari ca pentru cei natur. Spalati inca dintr-o apa cartofii. Se pun la fiert, in apa cu sare. Cartofii nu se fierb excesiv, pana devin sfarmiciosi. Din aceasta cauza, alegeti cartofi cu coaja rosie care vor ramane mai fermi la...
Aperitiv cald cu ou de prepelita
Cotletul de porc se feliaza in 12 felii care se subtiaza cu batatorul de snitele. Sarati si presarati deasupra oregano uscat. Feliile de carne se dau prin faina alba, se scutura sa se indeparteze surplusul de faina. Prajiti in ulei incins pe ambele parti, cate 2 minute [ se vor coace si...
Aperitiv placintele cu cartof si spanac
Cartoful se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa verde si spanacul se spala si se usuca. Usturoiul se curata. Toate acestea se pun in vasul blenderului vertical de mana, impreuna cu sarea si piperul si se mixeaza. Adaugati 1 lingura de ulei si apa minerala si dati...
Tigaie cu ciuperci, mozzarella si busuioc
Am curatat ciupercile de pielite si le-am taiat in sferturi. Am sotat ciupercile impreuna cu uleiul de masline, la tigaie. Sarati. Adaugati o lingura de busuioc verde tocat si amestecati. Cand ciupercile au inceput sa se inmoaie, am adaugat si rosiile taiate bucati....
Papara (ratota) cu carnat
Ouale se scot din frigider cu o jumatate de ora inainte, ca sa ajunga la temperatura camerei [astfel se bat mai bine]. Ardeii se spala si se curata de cotor si seminte. Taiati ardeii rondele. Carnatul se scote din membrana si se rupe bucatele mici. Infierbantati uleiul...
Aperitive platou cu ciupercute in malai
Ciupercutele se limpezesc in jet de apa rece si se lasa sa se scurga intr-o sita. Se pun ciupercile intr-un bol si se condimenteaza cu amestecul de legume deshidratate. Se prepara din faina alba, mustar, turmeric, sare, piper si apa un amestec de grosimea unei smantani mai lichide ....
Aperitive platou cu gustari
Taiati cuburi sunca si cascavalul. Spalati rosiile, strugurii si busuiocul verde. Taiati in doua rosiile. Scurgeti maslinele de zeama cu saramura. Cu ajutorul scobitorii, fixati sunca cu rosie galbena, cascavalul cu strugure, mozzarella cu rosie si busuioc....
De-ale gurii
Spalati, curatati si feliati legumele. Sarati usor legumele. Feliati mezelurile. Feliati branzeturile. Asezati pe platouri ingredientele alternand mezelurile cu branzeturi si legume. Platourile trebuie facute cu putin timp inainte de servire pentru a avea aspect...
Branzica in ulei de masline
Se pregatesc borcane curate sau recipiente de sticla cu inchidere ermetica . Portionati telemeaua in cuburi de marime 3 cm /3cm Spalati ierburile verzi . Curatati ardeiul iute .Feliati ardeiul rondele . Curatati si feliati usturoiul . Asezati branza in borcane...
Aperitiv rustic
Salamul se desface de membrana si se feliaza . Feliati cascavalul afumat si casul de vaca . Spalati ardeii si ceapa verde. Feliati ardeii. Asezati frumos pe platou toate ingredientele. Pe deasupra razuiti putin cas . Daca nu serviti imediat inveliti...
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt
Se pune la fiert 2 litrii de apa. Sarati. Cand apa clocoteste se aduga in ploaie faina de malai si se amesteca cu un tel sau cu o lingura de lemn. Mamaliga nu trebuie fiarta mult, ea se va mai prepara in continuare in cuptor. Feliati cubulete slanina afumata. Spalati...
Slanina fiarta cu boia si usturoi verde
Se spala slanina pentru fiert si se portioneaza in bucati de marimea unei palme . Se pune slanina intr-un vas incapator in asa fel incat sa nu se suprapuna . Se aduga deasupra zeama de gogosari , apa , piper boabe, sare , foi dafin , codite de ceapa verde si se pune la fiert .Acoperiti oala...
Aperitive
Mezelurile se feliaza subtire . Feliati si rulada de cascaval . Mozarella se scurge de lichid Legumele se curata si se spala . Snitelul se taie bucati . Maslinele se scurg de saramura si se limpezesc . Castravetii murati se taie rondele ....
Oua de Pasti vopsite cu hartie creponata
Ouale se degreseaza bine de impuritati cu ajutorul unui buretel si cu detergent de vesela . Limpeziti bine ouale din mai multe ape . Se pun ouale la fiert intr-o oala incapatoare cu apa . Apa trebuie sa depaseasca bine ouale . In apa de fiert se aduga o lingura de sare si doua...
Pateu de ficat cu visinata si migdale
Ficateii se curata de pelite, se spala si se pun intr-un bol [ de portelan, sticla sau inox ] . Se toarna lapte deasupra si se dau la rece cateva ore . Daca se poate , scurgeti zeama si schimbati laptele . Prin acest procedeu se va extrage sangele din ficatei si vor fi pufosi cu gust...
Ciuperci umplute cu carne de pui
Ciupercile se spala si se curata pelita de pe palariute. Coditele se toaca marunt. Legumele se curata si se spala. Cascavalul se razuieste. Se toaca cat mai marunt pieptul de pui, rosiile uscate, ardeiul prazul si usturoiul. Tot ce s-a tocat se amesteca cu...
Mini-rulada cu carne si oua de prepelita
Ouale de prepelita se pun la fiert 5 minute. Se scot in apa rece, apoi se curata de coaja. Legumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se blenduiesc sau se rad pe razatoare. Se amesteca carnea tocata cu oul crud, pesmet, sosurile, mustar, condimente si sare. Se...
Omleta cu muschi file si rosii uscate
Muschiuletul file de porc se taie cuburi. Rosiile uscate se feliaza. Ouale se sparg pe rand separat pentru a le verifica prospetimea. Daca galbenusul se imprastie sau este patat eu nu le folosesc. Se prajesc usor cu ulei bucatile de muschiulet intr-o tigaie....
Mizilic
Se feliaza salamul, telemeaua si cascavalurile. Se curata si se spala legumele. Se desareaza prin spalare cu apa rece maslinele daca este cazul. Se feliaza ardeii. Se e spala strugurii. Asezati estetic toate ingredientele pe un platou....
Ciuperci aperitiv la tigaie
Am limpezit prin jet de apa ciupercile si le-am lasat sa se scurga. Am taiat felii rosiile uscate. Am portionat cascavalul. Se pun ciupercile intr-o tigaie ne-aderenta, se pudreaza cu nucsoara si se pulverizeaza putin ulei . In fiecare ciuperca se distribuie o bucatica...
Platou cu aperitive
Preparati feliile cu piept de curcan . Preparati chiftelutele . Feliati salamul , sunca si telemeaua . Spalati legumele . Feliati ardeii . Aranjati tote ingredientele frumos pe un platou mare .