"Rețete pentru masa de Crăciun".
Am poftit la o bucata de friptura dar sa fie mai altfel decat de obicei. Ca si aromatizare extra am folosit salvia. Am preparat o masa gustoasa pentru trei persoane. Totul la portie sa nu mancam prea mult !!!! Declar raspicat ca ador combinatia de porc cu salvie !!!
Pentru Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi sunt necesare cateva ingrediente: cotlet, cartofi, unt, usturoi, rosii.
Cartofii se pun la fiert in apa cu sare si cateva fire de patrunjel verde.
Cotletul de porc se feliaza in 3 bucati mai groase.
Condimentati feliile de carne cu sare si chilli.
Infierbantati intr-o tigaie uleiul si untul.
Iata cum se prepara Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi
Bucatile de carne se presara cu frunzulite de salvie si se prajesc usor pe ambele parti.
Cartofii se scot intr-o tava alaturi de carne. Zdrobiti usor cartofii.
Grasimea ramasa de la prajirea carnii se amesteca cu usturoiul pisat si boia dulce de ardei.
Dati tava la cuptorul preincalzit [220 grade C] timp de 30 minute pana se rumeneste totul frumos.
La servire se decoreaza cu rosioare si patrunjel verde.
Puneti alaturi salata favorita.
Pofta buna !!!
Vezi si reteta de Escalop cu ciuperci.
1
Nu prajiti boiaua de ardei, devine amara.
2
In mici caserole puneti diverse ierburi la congelator [salvie, marar, patrunjel, leustean, tarhon, telina] care iarna vor aduce un plus de savoare la masa voastra.