A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Salata de sparanghel cu oua

Postat de: Corina33 in Salate

Se pun la fiert ouale in apa cu sare, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se curata de coaja. Se curata si se taie sparanghelul in bucati de 2-3 cm, se fierbe 3-5 minute, apoi se scoate in...Citeste continuarea

Salată chinezească

Postat de: ela2015 in Salate

Curatam ceapa, o taiem rondele si o calim cateva minute la foc mic.  Pregatim si celelalte legume: tocam varza rosie, cea chinezeasca, morcovul il taiem betigase (sau il radem), ceapa...Citeste continuarea

Salata mimosa

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt gata se curata de coaja cat sunt inca calzi, iar cand se raceasc se taie cat mai marunt sau varianta originala era sa ii dati pe razatoare....Citeste continuarea

Spaghete cu branzeturi

Postat de: licurici_lra in Spaghete

Punem spaghete la fiert 6 min in apa clocotita. Intre timp, tocam usturoiul si ceapa marunt, iar branzeturile le dam pe razatoare sau le taiem in bucati mai mici, pentru a se topi mai usor....Citeste continuarea

Salata de paste rece

Postat de: raluca95 in Paste

Taiem ardeii fasii, vanata si dovleceii felii si dupaia fasii si le punem in tava cu 2/3 linguri de ulei de masline si sare si acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor. Pastele le fierbem...Citeste continuarea

Sorbet cu caise

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un vas adaugam apa si zaharul,punem pe foc pana ce se topeste zaharul, In alt vas fructele le pisam cu furculita si adaugam apa,siropul,amestecam bine. Amestecul il strecuram intr-o...Citeste continuarea

Strudel cu branza si visine

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Visinile se amesteca cu 8 linguri de zahar si cu grisul (daca sunt prea zemoase mai adaugam o lingura de gris). Branza dulce se amesteca cu 3 oua, 6 linguri de zahar si zaharul vanilinat. Se...Citeste continuarea

Supa-crema de morcovi

Postat de: cristeena20 in Supe/Ciorbe

Curatam legumele. Pentru savoare trebuie sa alegem merue legume diferite pentru baza. Iar leguma vedeta sa fie in cantitate mai mare.  Deci am curatat legumele. Am pus in oala ceapa tocata...Citeste continuarea

Snickers cu ciocolata alba

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Pentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 200 g nuca macinata, 3 linguri faina amestecate cu un praf de copt. Nuca si faina se adauga putin cate putin si se amesteca...Citeste continuarea

Sirop din flori de salcam

Postat de: Pungasa_Rogue in Bauturi

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute, dupa care se acopera cu un prosop curat si se lasa la infuzat...Citeste continuarea

Sandwich-uri cu chifle la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Chiflele: Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o punem peste faina. Adaugam oul, incepem sa le amestecam. Punem smantana, iaurtul, framantam bine,...Citeste continuarea

Supa de linte

Postat de: licurici_lra in Supe

Morcovii si cartofii se taie cubulete, iar ceapa se toaca marunt. Separat, intr-o oala, se incalzeste apa. Lintea se spala, apoi se caleste in ulei, 10-15 min, cu legumele....Citeste continuarea

Socata reteta bunicii

Postat de: Pungasa_Rogue in Bauturi

Socata reteta bunicii Intr-un borcan mare se pun zaharul, apa, boabele de orez si florile de soc spalate. Lamaia se spala, se taie pe jumatate si se stoarce, apoi se taie felii si se pune in...Citeste continuarea

Sparanghel la tigaie cu praz si...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Sparanghelul se curata de partea lemnoasa si se taie bucati de marimea dorita. Se fierbe cca 3-5 minute in apa clocotita cu sare, apoi se tine la scurs. Prazul se spala, se taie fasii, il...Citeste continuarea

Salată bulgărească

Postat de: ela2015 in Salate

Spalam salata in mai multe ape pentru a indeparta nisipul dupa care o punem la scurs pe servete absorbante. Spalam legumele si le curatam. Incepem sa le taiem. Fierbem ouale tari (10 minute...Citeste continuarea

Strudele cu branza dulce

Postat de: momo121 in Dulciuri

Lasam la decongelat foile de placinta. Intre timp ne ocupam de umplutura: branza o amestecam cu praful de sare si zaharul, punem si ouale, esenta de vanilie si stafide (optional). Fiecare foaie...Citeste continuarea

Salata cu ton si mozzarella

Postat de: raluca95 in Salate

Salata se spala si se taie fasii subtiri, iar rosiile le taiem in patru. Intr-un bol adaugam salata verde, rosiile, tonul, mozzarella taiata cubulete si se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie....Citeste continuarea

Salata de vara

Postat de: Luana in Salate

Salata se spala fiecare frunza in parte si se lasa la scurs. Rosia se taie cubulete cu ceapa  pieptul de pui taiat si el fasii si se aestec cu salata taiata . Peste saalta se adauga...Citeste continuarea

Strudel cu fructe de padure

Postat de: Luana in Dulciuri

Punem int-un vas fructele de padure (eu am avut congelate) cu zaharul si lasam pe foc pana obtinem un sos gros si dam deoparte sa ajunga la temperatura camerei. Aluatul dezghetat in...Citeste continuarea

Sirop din muguri de brad (pentru...

Postat de: ela2015 in Sirop / Compot

Culegem mugurii de brad (in varfurile cetinilor apar primavara mugurii de un verde crud si cand au 2-4 cm sunt numai buni de cules) sau ii cumparam.  Ii spalam in mai multe ape, ii punem...Citeste continuarea

Sirop de soc (pentru iarna)

Postat de: ela2015 in Sirop / Compot

Scuturam usor florile pentru a inlatura eventualele impuritati (eu nu le spal pentru ca nu vreau sa pierd mirosul placut, dar daca vreti sa o faceti nu le tineti mult sub jetul de apa). Florile...Citeste continuarea

Sirop de soc

Postat de: gicuta69 in Sirop / Compot

  Florile de soc le scufundam in apa rece, le lasam la scurs, apoi le rupem coditele. Punem apa si zaharul intr-o oala mai mare (6 litri), o asezam   pe foc si o incalzim pana ce...Citeste continuarea

Salata cu broccoli si quinoa

Postat de: andaoana in Salate

Quinoa o spalam in apa rece putin si o punem la fiert intr-o oala cu 3 cesti de apa si sare, o lasam sa fiarba 10 minute , dupa care o acoperim cu capacul si o mai lasam 10 minute . O strecuram si...Citeste continuarea

Supa crema de linte cu afumatura-...

Postat de: Oana in Supe

Curatati legumele si taiati-le cuburi Spalati lintea in mai multe ape si lasati-o la inmuiat in apa rece cel putin jumatate de ora Puneti 3...Citeste continuarea

Sos de usturoi cu crema de branza...

Postat de: AdrianUdrea in Pt. carne

Se curata usturoiul, se spala grauntii si se piseaza in mojar, impreuna cu sarea. Apoi se trece pasta de usturoi rezultata, in alt vas si se freaca bine cu o lingura de lemn sau se mixeaza...Citeste continuarea

Sandwich de post cu vinete

Postat de: Oana in Sandvisuri

Taiati vinetele, rosiile si tofu in rondele de 5 cm Formati sandwich-uri alternand straturile de vinete, rosii si tofu Intr-o tigaie topiti...Citeste continuarea

Supa cu legume si somon la slow...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Puneti in vasul slow cooker-ului  Crock-Pot 4,7 l  Digital morcovul si tijele de telina taiate rondele, cartofii taiati cuburi mai mari, telina, ardeiul capia si salotele...Citeste continuarea

Spuma cu capsuni

Postat de: reisnaor_2006 in Retete diabetici

       Capsunile le spalam si le curatam de codite. Capsunile se taie in doua daca sunt mici sau feliute daca sunt mai mari. Albusurile le punem intr-un castron si le...Citeste continuarea

Spaghete bolognese- reteta video

Postat de: Oana in Spaghete

Puneti uleiul de masline intr-o tigaie, adaugati usturoiul si morcovul ras si amestecati putin.  Adaugati carnea tocata si lasati sa se inmoaie, amestecand pe toate partile. Adaugati apoi...Citeste continuarea

Socata reteta bunicii

Postat de: Criss in Bauturi

Socata reteta bunicii Pentru prepararea socatei e nevoie de un borcan mare de 5 l, dar cum eu nu am asa ceva, am preparat socata in bidonul de apa plata. Mi se pare chiar o solutie mai buna si...Citeste continuarea

Sirop de soc

Postat de: Constelatialeu in Bauturi

Intr-o oala inalta de peste 5 l se pune zaharul, sarea de lamaie, socul, apa si lamaile taiate rondele. Se amesteca bine, se storc putin lamaile si se acopera cratita cu un servet. Se lasa timp de...Citeste continuarea

Salata de Vinete cu maioneza

Postat de: ctlina in Salate

Cuptorul se preincalzeste la 200°C. Vinetele se inteapa de cateva ori cu furculita inainte de a le introduce la cuptor. Se pun vinetele pe o tava si se lasa sa se coaca cam 40 de minute....Citeste continuarea

Supa de curcan cu galuste

Postat de: gicuta69 in Supe

  Spalam canea bine si o punem intr-o oala la fiert cu un praf de sare.Indepartam spuma care se formeaza Legumele le curatam si le spalam Telina o dam pe razatoare, iar restul...Citeste continuarea

Spuma de capsuni

Postat de: Alepaty in Prajituri

Se bate o bezea tare din 5 albusuri cu un praf de sare. Cand bezeaua e tare se adauga treptat cate 2 linguri de zahar pana la terminarea celor 10 linguri. Am maruntit capsunile spalate...Citeste continuarea

Spuma de capsuni

Postat de: margo in Dulciuri

Capsunele se spala si se curata de codite, apoi se lasa la scurs. Cand nu mai au apa, se mixeaza rezultand un piure subtire. Apa si zaharul se pun la foc impreuna cu batonul de vanilie. Se...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ceapa verde

Postat de: cristinutanicolita in Salate

Vinetele se pun Intr-un vas, se adauga sare, ceapa curățată și tăiată. Se blendeaza, adăugând ulei treptat . Se potrivește gustul de sare.  Pofta buna!  Citeste continuarea

Spuma de capsuni cu fulgi de ciocolata

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Curatam si spalam foarte bine capsunii sub jet de apa rece. Ii trecem apoi cateva secunde prin robot sa-i zdrobim uniform. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si 8 linguri zahar tos....Citeste continuarea

Saleuri

Postat de: Adele in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput se da pe razatoare telemeaua, se amesteca cu faina si sarea intr.un vas,se adauga untul,untura,oul si apa se framantana aluatul energic pana se incorporeaza si se topeste untul...Citeste continuarea

Salata din icre de hering

Postat de: merisor67 in Salate

Inlaturam coaja de la feliile de paine si scufundam miezul in lapte. Eu am folosit paine obisnuita, iar feliile le-am taiat cam de 1,5-2 cm. Scurgem bine de tot miezul de paine si il...Citeste continuarea

Sote de ficatei cu mazare

Postat de: simona72 in Ficat

Ficateii se spala si se curata de eventualele pielite ramase. Se pun intr-un castron si se adauga laptele dulce peste ei. Laptele are rolul de ai fragezii si mai tare si este necesar sa stea in...Citeste continuarea

Sufleu cu ficatei

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Intr-o tigaie punem uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga si ficateii taiati bucatele si si se calesc pana se duce zeama lasata de ei. Se pun la racit. Intr-un castron punem...Citeste continuarea

Salata cu spanac si sunca

Postat de: Catalinaflorea in Salate

Se  spala bine legumele si se taie dupa preferinte.Se adauga sunca,crutoanele si se condimenteaza dupa gust.Pofta buna! Citeste continuarea

Salata de fructe cu iaurt

Postat de: amalia01 in Mancare copii

Capsunile se spala si se feliaza. Caisele si ananasul se scot din compot si se feliaza marunt. Iaurtul se amesteca cu zaharul vanilat. In cupa pentru salata asezi alternativ , un strat de...Citeste continuarea

Somon la cuptor cu garnitura de...

Postat de: andaoana in Somon

Luam fileul de somon si il spalam sub un jet de apa rece. Il asezam pe un prosop si il lasam deoparte. In blender punem usturoiul curatat si tati, mustarul, sare, piper, patrunjelul verde, ulei...Citeste continuarea

Sarmale in varza murata

Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carne

Mai intai spalam varza si o lasam in apa rece,2-3 ore. Carnea tocata o punem intr-un castron.Peste carne adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, orezul( spalat in apa rece), cimbru,...Citeste continuarea

Spaghete cu bacon si sos de rosii

Postat de: rocsi_1612 in Spaghete

Curatam ceapa, o tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate. Baconul il facem bucatele mici. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem usutoiul pentru 1 minut apoi il scoatem. Adaugam...Citeste continuarea

Supa de legume cu ou

Postat de: Camy_gby in Supe

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga telina taiata cuburi si se mai lasa 3-4 minute sa se soteze. Intre timp rosiile se cresteaza, se oparesc , se decojesc...Citeste continuarea

Sandvisuri calde

Postat de: Adele in Sandvisuri

Se ia cate o felie de paine se pune o bucata de jambon,telemea si din nou jambon,se inchide cu cealalta felie de paine.Intr-un castron se bate bine oul cu sare si piper (eu am pus si o lingurita...Citeste continuarea

Stufat cu carne de miel

Postat de: MotanLaOale in Oaie

Carnea se portioneaza si se spala bine. Se pune la fiert in apa cu sare si dupa 2-3 clocote se scoate, se clateste si se pune deoparte. Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa...Citeste continuarea

Supa crema de cartofi dulci la Hand...

Postat de: AlexTeacher in Supe

Curatati cartofii dulci, radacina patrunjel, pastarnacul si taiati-i cubulete; Taiati si tulpina de telina cubulete; Puneti-le la fiert...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]