Salau ca-n Ardeal

de AlexTeacher in Salau, 24 Iun 2015 | 14125 vizualizari

 

Eu am avut preparatul asta la nunta, imi place mult si m-am gandit sa vi-l recomand si voua. In mod normal portia este pentru o singura persoana, dar pentru a nu ii descuraja pe cei carora li s-ar putea parea imensa am mentionat ca ar fi si doua portii ;). Timp de pregatire 45 minute, timp de gatire 60 minute.

 

INGREDIENTE

    • File salau – 1 buc
    • Ceapa alba – 1 buc
    • Ceapa rosie – 1 buc
    • Ceapa verde – 1 buc
    • Rosie – 1 buc
    • Marar tocat – 1 lingurita
    • Boia dulce – 3 linguri
    • Faina – 3-4 linguri
    • Ou – 1 buc
    • Cartofi – 3-4 buc
    • Ulei de floarea soarelui, pentru prajit – 50 ml
    • Cascaval afumat – 100 g
    • Smantana de gatit – 100 ml
    • Ulei de masline – 25 ml
    • Zeama de lamaie – 2 lingurite
    • Sare, piper – dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau ca-n Ardeal:

 

  • Spalati, curatati si puneti cartofii la fiert;

  • Odata fierti lasati-i la scurs;

  • Cand se racesc, taiati-i felii groase de 5 mm;

  • Amestecati sare cu piper si o lingura de boia;

  • Asezati feliile de cartofi intr-o tava pe o hartie de copt si asezonati-i cu amestecul din boia, sare si piper si introduceti-i la cuptor pana se rumenesc (devin aurii);

  • Asezonati salaul cu zeama de lamaie, putin ulei de masline si adaugati-i sare si piper dupa gust;

  • Amestecati 1 lingura de boia cu faina;

  • "Tavaliti"pestele prin faina, apoi prin ou si prajiti-l in uleiul de floarea soarelui incins in prealabil;

  • Scoateti-l pe o farfurie pe niste servetele pentru a absorbi uleiul in exces;

  • Taiati rosiile rondele;

  • Radeti cascavalul;

  • Taiati toate tipurile de ceapa julien si caliti-le in tigaie in ulei de floarea soarelui;

  • Adaugati peste aceasta sare si boia;

  • Asezati un pat de cartofi rumeniti, peste care adaugati pestele pane;

  • Peste acesta veniti cu ceapa calita si rosiile rondele, cu marar tocat deasupra;

  • Adaugati peste acestea alt strat de cartofi smantana de gatit si cascavalul ras pe deasupra;

  • Introduceti in cuptor cateva minute pentru a se gratina;

 

Pofta buna !

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau ca-n Ardeal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

29.06.2015, 10:34

waw cum arata!la favo

Ina 1

01.07.2015, 18:15

Super!

mihaelar63 1

14.12.2015, 16:20

Eu nu am sa astept sa ma mqarit pentru a-l prepara )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]