Supa crema de praz

de ralu_ca in Supe, 9 Iun 2015 | 9096 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 fire praz
  • 6 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina mare
  • 1 pastranac
  • piper si sare dupa gust
  • 100g smantana
  • Unt pentru calit prazul
  • Apa (cat sa acopere bine legumele)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de praz:

Se curata cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Apoi se curata morcovii, spalam si taiem rondele. Am curatat telina o spalam si o taiem bucatele.
Pastranacul se spala si il taiem bucatele. Ceapa se curata si se taie bucati mai marisoare. Prazul se spala bine apoi l-am taiat rondele.

Untul se topeste intr-o cratita si adaugam prazul taiat rondele. Se caleste pana isi schimba putin culoarea, apoi adaug si ceapa. Adaugam si cartofii, morcovul, pastranacul si telina. Se toarna apa peste legume, atat cat sa le acopere bine.

Se condimenteaza cu sare dupa gust si lasam la fiert approx 1 ora, pana cand toate legumele sunt fierte foarte bine. In timpul fierberii se mai poate adauga apa peste legume, daca este necesar si a scazut foarte mult.

Dupa ce s-au fiert legumele si apa a scazut suficient, am pisat cu un blender vertical pana am obtinut o crema foarte fina. Daca supa crema a iesit prea groasa, se poate adauga apa, pana obtinem ce ne dorim. Condimentam bine cu piper alb si mixam din nou.

Se adauga smantana si mixam din nou.

Este delicioasa :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]