Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Somon in crusta de verdeturi cu...
Postat de: rocsi_1612 in SomonSomonul curatat, il spalati si il stergeti cu niste servetele. Patrunjelul si busuiocul le tocati, dar nu foarte marunt. Intr-un bol amestecati verdeata tocata, zeama de lamaie, uleiul, sare,...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu carne de porc
Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carneIncepem cu carnea, pe care o prajim putin in ulei, apoi adaugam ceapa tocata mare. Saram si tinem pe foc pana devine sticloasa. Adaugam ardeiul, apoi punem legumele congelate. Dupa ce s-au inmuiat...Citeste continuarea
Tiramisu cu dulceata de lapte
Postat de: panacris inBrânza mascarpone se amestecă energic cu dulceața de lapte și smântâna pentru frișcă Montare D'oro. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune...Citeste continuarea
Dulceata (chutney) cu pere si...
Postat de: ctlina in Pt. carneSpalati, curatati perele si taiati-le in cubulete mici. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr-o cratita incalziti un pic de ulei si reveniti ceapa si usturoiul. Adaugati...Citeste continuarea
Desert placinta rulada cu mere
Postat de: ctlina in PrajituriIntr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata. Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat. Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp...Citeste continuarea
Salata de boeuf
Postat de: Oana in SalatePune rasolul de vita in oala Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si adauga l.5 l apa. Pune sare dupa gust. Inchide capacul, inchide supapa pentru aburi si seteaza...Citeste continuarea
8 retete de Aperitive pentru masa...
Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri1. Midinette cu pui si salata de cruditati 2. Felii de bagheta cu ciuperci sote picante 3. Mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry 4. Tartine cu...Citeste continuarea
Aperitiv midinette cu pui si salata...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriPieptul de pui fiert sau rotisat se taie cuburi mici de tot. Morcovul si telina se dau pe razatoare si se stropesc cu zeama de lamaie. Se amesteca cu puiul, se condimenteaza cu sare si piper dupa...Citeste continuarea
Aperitiv felii de bagheta cu...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe spala ciupercile si se taie felii. Se incinge o tigaie teflonata si se pune untul, rondelele de usturoi si apoi ciupercile. Se amesteca usor. Se condimenteaza cu sare, piper si fulgi de chilli...Citeste continuarea
Aperitiv mini-tarte cu crema de...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriAluatul foietaj dezghetat se taie in cercuri cu o forma speciala sau cu un pahar. Se unge fiecare cerc cu crema de branza. Rosiile cherry se taie in sferturi si se pun peste crema de branza....Citeste continuarea
Aperitiv tartine cu crema de branza...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe mixeaza cu blenderul somonul afumat cu crema de branza si zeama de lamaie. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se amesteca la final cu mararul tocat. Pe felii de bagheta neagra se...Citeste continuarea
Aperitive Tartine cu somon afumat...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriPe feliile de somon afumat se pun frunze de spanac si se ruleaza strans. Se pun in folie de plastic si se pun la frigider 15 minute. Se amesteca uleiul de masline cu mierea si mustarul, sare si...Citeste continuarea
Aperitiv rosii umplute cu feta si...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriBranza feta se sfarama intr-un bol cu furculita. Se adauga ardeiul copt tocat cubulete, catelul de usturoi dat pe razatoarea mica, patrunjelul tocat marunt si se condimenteaza cu sare si piper...Citeste continuarea
Aperitive crostini cu pasta de ton
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriScurge tonul intr-o strecuratoare. Blendeaza tonul cu untul, smantana, zeama de lamaie si sare si piper dupa gust. Adauga apoi mararul tocat si ceapa rosie taiata cubulete fine. Pune pasta...Citeste continuarea
Desert cozonac cu fructe confiate...
Postat de: Oana in Slow CookerIn laptele cald se pun 2 linguri zahar, 2 linguri faina si drojdia. Se amesteca bine cu un tel si se lasa sa creasca 10-15 minute. In vasul unui robot de bucatarie se pun faina, sarea,...Citeste continuarea
Toba de casa
Postat de: dantes in Mezel de casaStomacul de porc l-am cumparat din magazin, el trebuie spalat bine in mai multe ape caldute. Maruntaiele de porc si carnea se vor spala bine si se vor portiona in bucati potrivite si se vor...Citeste continuarea
Tort Bradut de Craciun
Postat de: ancutsa inPentru blatul: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Se toarnă în fir subţire uleiul,...Citeste continuarea
Desert langosi de post cu gem si nuci
Postat de: merisor67 in DulciuriPreparare aluat. Frecăm într-un bol, drojdia cu zahărul până la diluare, apoi adăugăm puțină apă caldă și 2 linguri de făină și omogenizăm maiaua, pe care o lăsăm la...Citeste continuarea
Desert prajitura insiropata, cu...
Postat de: privatelaura in PrajituriIngredientele pentru blat se pastreaza la temperatura camerei macar o jumătate de oră. Se pornește cuptorul la 160 grade C (cuptor electric)-180 grade C- cuptor pe gaz. Intai,...Citeste continuarea
Iahnie de fasole boabe in chifla,...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postFasolea boabe, fiind proaspătă, fierbe foarte ușor și nu are nevoie să stea la înmuiat. Eu am folosit fasolea pusă la congelator încă din vară. Așadar, fasolea se spală, se...Citeste continuarea
Briose de ciocolata cu visine si...
Postat de: mirela0911 inIntr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, sarea si praful de copt. Se adauga apoi ouale, uleiul si lapele si se mixeaza pana se omogenizeaza. Ciocolata se...Citeste continuarea
Briose de Craciun
Postat de: rodica88 inToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, dupa care incalzim cuptorul la 180 grade C. Pentru pregatirea aluatului de briose, separam albusurile de galbenusuri....Citeste continuarea
Pulpa de curcan la slow cooker...
Postat de: mirela0911 in Slow CookerSe spala pulpa de curcan, se sterge de apa si se taie in doua. Se presara condimentele pentru pui, sare si piper si se maseaza putin bucatile de carne. Se curata cartofii, ceapa si morcovul....Citeste continuarea
Tort cu frisca Montare d'oro
Postat de: camiionescu inSe pregătesc ouale, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu praful de sare până devin spumă. Se adaugă zahărul, esentele, uleiul si laptele si se omogenizeaza...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in TorturiBiscuitii i-am rupt in bucati intr-un lighenas. Intr-un vas pe foc mic, am pus frisca, laptele, am infierbantat avand grija sa nu dea in clocot, am pus untul sa se topeasca, ciocolata si...Citeste continuarea
Salata Suba cu sfecla rosie si...
Postat de: eumimi in SalateSfecla rosie o fierbem cu coaja pana cand intra usor furculita in ea. Separat fierbem cartofii si morcovii. Dam pe razatoarea cu ochiuri mari cartofii, morcovii si sfecla. Punem pe un...Citeste continuarea
Supa crema de legume coapte
Postat de: CameliaComan in SupeCuratam toate legumele si le spalam bine. Cateii de usturoi raman in coaja. Trebuie sa tocam toate legumele in cuburi potrivite. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam legumele. Punem cateii...Citeste continuarea
Aperitiv baghete umplute la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriTaiati bagheta in doua, apoi iar in doua pe lungime, sa obtineti niste barcute. Scoateti miezul, dar nu chiar tot. Carnatul il taiati rondele. Maslinele le taiati feliute, iar mozzarella o dati...Citeste continuarea
Pastrav cu zeama de varza si mamaliga
Postat de: GabrielaDragan in Supe/CiorbePestele se curata si se taie bucati. Se pune zeama de varza la fiert impreuna cu hreanul ras. Dupa cateva clocote, se adauga pastravul taiat bucatele. Pastravul fierbe foarte repede, deci dupa...Citeste continuarea
Desert bomboane Zambete colorate
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIn bolul robotului de bucatarie am faramitat checul si cojile de piersicute, am adaugat bananele, gemul de capsuni si nuca macinata, am mixat la vitez mare pana am obtinut o compozitie omogena. Am...Citeste continuarea
Salata boeuf
Postat de: DianaTrucmel in SalateSe fierb separat cartofii, morcovii si ouale. Se taie marunt castravetii si gogosarii si se pun la scurs. Dupa ce au fiert cartofii, morcovii si ouale, zdrobim sau taiem cartofii, taiem...Citeste continuarea
Aripioare cu spanac
Postat de: GABRIELAGH in PuiSpalam mai intai aripioarele si le fierbem pana luam spuma. Le mutam in slow cooker (daca nu avem, se fierb inainte deoarece carnea de pasare de tara este mai tare) si setam functia high...Citeste continuarea
Tort cu crema de lamaie si afine
Postat de: simona72 inPentru blat: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza impreuna cu praful de sare pentru 3-4 minute. Se adauga...Citeste continuarea
Gem de prune cu ciocolata si...
Postat de: mihaelar63 in Dulceata / GemPrunele se spala si se curata de samburi. Pentru preparare eu am folosit aparatul Multicooker Philips. Avantajul prepararii de gemuri la acest aparat este ca nu este nevoie de...Citeste continuarea
Tocana de opintici-reteta de post
Postat de: abetina in Mancaruri de postSe curata buretii, se clatesc si se fierb foarte bine, apoi se clatesc in multe ape; se pot pune intr-o strecuratoare pentru a nu se pierde prin chiuveta, se toaca marunt si asteapata sa...Citeste continuarea
Tocana de cocosei
Postat de: abetina in Mancaruri cu carneSe portioneaza cocoseii si se pun la fiert cu apa, se adauga cartofii taiati cuburi, gogonelele tocate, morcovii tocati rondele, ceapa tocata marunt, telina cuburi, ardeii cubulete, sare, ierburi...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza si gris
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriTelemeaua de oaie se fărâmițează într-un bol, apoi se adaugă brânza mascarpone, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele....Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeDovleceii, în cazul de față am avut rotunzi ;) se curăță de coajă și se feliază, în felii mai grosuțe, de cca. 1 cm! Apoi se bat ouăle împreună cu...Citeste continuarea
Fasole alba cu ceafa afumata
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeFasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta. A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu. Fierbeti 15 minute pana incepe sa...Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti- de post
Postat de: mihaelar63 in DulciuriBiscuitii se sfarma bucati. Eu nu am fost atenta si ajutorul :d Mi-a sfarmat constincios biscuitii parca ar fi fost macinati. Noroc ca am mai avut un pachet in plus pe care...Citeste continuarea
Turte cu cartofi
Postat de: antici_gabytza in PiineCuratam cartofi si ii spalam. Dupa care ii taiem cubulete si ii punem la fiert impreuna cu putina sare. Intre timp pregatim maiaua din drojdia, laptele caldut si zaharul. Scurgem apa de...Citeste continuarea
Ciorba de praz
Postat de: eumimi in CiorbeTocam ceapa si morcovul cubulete, iar prazul rondele. Le punem impreuna cu uleiul la calit pentru 7-8 minute, apoi adaugam carnea taiata cuburi si lasam in continuare la calit pentru inca 5-6...Citeste continuarea
Desert fantezie de iarna cu...
Postat de: claudiaO in PrajituriPentru inceput frecam ouale impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana se formeaza o spuma densa. Adaugam untul topit, apoi laptele, esenta de vanilie si la final iincorporam faina amestecare...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in PuiPulpele de pui se curata si se spala. Cartofii se curata, se spala si se feliaza dupa preferinta. Usturoiul se curata si se piseaza. Pulpele se sareaza, se ung cu pasta de ardei si cu...Citeste continuarea
Desert pandispan rapid cu crema de...
Postat de: eumimi in PrajituriAmestecam galbenusurile cu 100 g lapte, amidonul alimentar sau faina si cu zaharul. Restul de lapte il punem la fiert si cand incepe sa fiarba, adaugam amestecul cu galbenusuri. Amestecam...Citeste continuarea
Desert negresa cu nuca si ciocolata
Postat de: eumimi in PrajituriSe mixeaza untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacaua si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o...Citeste continuarea
Desert prajitura din foi cu bulion...
Postat de: RODIMUR in PrajituriPentru foi , se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul, sarea și bicarbonatul, se încorporează pasta de tomate și apoi se adaugă treptat, ingredientele lichide...Citeste continuarea
Tocana cu carnat, ciuperci si lapte
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCeapa se curata si se toaca marunt. Carnatul afumat se taie felii subtiri Carnatul proaspat l-am oparit cu apa fierbinte si l-am lasat sa dea un clocot. Se...Citeste continuarea
Farfalle in sos pesto cu rosii...
Postat de: Satisfyyourcravings in FarfallePastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intre timp, se desface romanesco in buchetele, usturoiul se piseaza si rosiile se toaca marunt. Se incalzeste...Citeste continuarea
Aripioare fragede in sos BBQ cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiAripioarele se decongeleaza (daca este nevoie) si se usuca bine folosind prosoape din hartie. Se adauga in vasul slow cooker-ului. Se amesteca sosul BBQ cu amidonul si se adauga peste...Citeste continuarea