A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Somon in crusta de verdeturi cu...

Postat de: rocsi_1612 in Somon

Somonul curatat, il spalati si il stergeti cu niste servetele. Patrunjelul si busuiocul le tocati, dar nu foarte marunt. Intr-un bol amestecati verdeata tocata, zeama de lamaie, uleiul, sare,...Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu carne de porc

Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carne

Incepem cu carnea, pe care o prajim putin in ulei, apoi adaugam ceapa tocata mare. Saram si tinem pe foc pana devine sticloasa. Adaugam ardeiul, apoi punem legumele congelate. Dupa ce s-au inmuiat...Citeste continuarea

Tiramisu cu dulceata de lapte

Postat de: panacris in

Brânza mascarpone se amestecă energic cu dulceața de lapte și smântâna pentru frișcă Montare D'oro. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se   pune...Citeste continuarea

Dulceata (chutney) cu pere si...

Postat de: ctlina in Pt. carne

Spalati, curatati perele si taiati-le in cubulete mici. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr-o cratita incalziti un pic de ulei si reveniti ceapa si usturoiul. Adaugati...Citeste continuarea

Desert placinta rulada cu mere

Postat de: ctlina in Prajituri

Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata. Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat. Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp...Citeste continuarea

Salata de boeuf

Postat de: Oana in Salate

Pune rasolul de vita in oala Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si adauga l.5 l apa. Pune sare dupa gust. Inchide capacul, inchide supapa pentru aburi si seteaza...Citeste continuarea

8 retete de Aperitive pentru masa...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

1. Midinette cu pui si salata de cruditati   2. Felii de bagheta cu ciuperci sote picante   3. Mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry   4. Tartine cu...Citeste continuarea

Aperitiv midinette cu pui si salata...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui fiert sau rotisat se taie cuburi mici de tot. Morcovul si telina se dau pe razatoare si se stropesc cu zeama de lamaie. Se amesteca cu puiul, se condimenteaza cu sare si piper dupa...Citeste continuarea

Aperitiv felii de bagheta cu...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Se spala ciupercile si se taie felii. Se incinge o tigaie teflonata si se pune untul, rondelele de usturoi si apoi ciupercile. Se amesteca usor. Se condimenteaza cu sare, piper si fulgi de chilli...Citeste continuarea

Aperitiv mini-tarte cu crema de...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Aluatul foietaj dezghetat se taie in cercuri cu o forma speciala sau cu un pahar. Se unge fiecare cerc cu crema de branza. Rosiile cherry se taie in sferturi si se pun peste crema de branza....Citeste continuarea

Aperitiv tartine cu crema de branza...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Se mixeaza cu blenderul somonul afumat cu crema de branza si zeama de lamaie. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se amesteca la final cu mararul tocat. Pe felii de bagheta neagra se...Citeste continuarea

Aperitive Tartine cu somon afumat...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Pe feliile de somon afumat se pun frunze de spanac si se ruleaza strans. Se pun in folie de plastic si se pun la frigider 15 minute. Se amesteca uleiul de masline cu mierea si mustarul, sare si...Citeste continuarea

Aperitiv rosii umplute cu feta si...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Branza feta se sfarama intr-un bol cu furculita. Se adauga ardeiul copt tocat cubulete, catelul de usturoi dat pe razatoarea mica, patrunjelul tocat marunt si se condimenteaza cu sare si piper...Citeste continuarea

Aperitive crostini cu pasta de ton

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Scurge tonul intr-o strecuratoare. Blendeaza tonul cu untul, smantana, zeama de lamaie si sare si piper dupa gust. Adauga apoi mararul tocat si ceapa rosie taiata cubulete fine. Pune pasta...Citeste continuarea

Desert cozonac cu fructe confiate...

Postat de: Oana in Slow Cooker

In laptele cald se pun 2 linguri zahar, 2 linguri faina si drojdia. Se amesteca bine cu un tel si se lasa sa creasca 10-15 minute. In vasul unui robot de bucatarie se pun faina, sarea,...Citeste continuarea

Toba de casa

Postat de: dantes in Mezel de casa

Stomacul de porc l-am cumparat din magazin, el trebuie spalat bine in mai multe ape caldute. Maruntaiele de porc si carnea se vor spala bine si se vor portiona in bucati potrivite si se vor...Citeste continuarea

Tort Bradut de Craciun

Postat de: ancutsa in

  Pentru blatul: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Se toarnă în fir subţire uleiul,...Citeste continuarea

Desert langosi de post cu gem si nuci

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Preparare aluat. Frecăm într-un bol, drojdia cu zahărul până la diluare, apoi adăugăm puțină apă caldă și 2 linguri de făină și omogenizăm maiaua, pe care o lăsăm la...Citeste continuarea

Desert prajitura insiropata, cu...

Postat de: privatelaura in Prajituri

 Ingredientele pentru blat se pastreaza la temperatura camerei macar o jumătate de oră. Se pornește cuptorul la 160 grade C (cuptor electric)-180 grade C- cuptor pe gaz. Intai,...Citeste continuarea

Iahnie de fasole boabe in chifla,...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Fasolea boabe, fiind proaspătă, fierbe foarte ușor și nu are nevoie să stea la înmuiat. Eu am folosit fasolea pusă la congelator încă din vară. Așadar, fasolea se spală, se...Citeste continuarea

Briose de ciocolata cu visine si...

Postat de: mirela0911 in

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, sarea si praful de copt. Se adauga apoi ouale, uleiul si lapele si se mixeaza pana se omogenizeaza.  Ciocolata se...Citeste continuarea

Briose de Craciun

Postat de: rodica88 in

    Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, dupa care incalzim cuptorul la 180 grade C. Pentru pregatirea aluatului de briose, separam albusurile de galbenusuri....Citeste continuarea

Pulpa de curcan la slow cooker...

Postat de: mirela0911 in Slow Cooker

Se spala pulpa de curcan, se sterge de apa si se taie in doua. Se presara condimentele pentru pui, sare si piper si se maseaza putin bucatile de carne. Se curata cartofii, ceapa si morcovul....Citeste continuarea

Tort cu frisca Montare d'oro

Postat de: camiionescu in

Se pregătesc ouale, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu praful de sare până devin spumă. Se adaugă zahărul, esentele, uleiul si laptele si se omogenizeaza...Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti cu ciocolata

Postat de: RuxyRux in Torturi

Biscuitii i-am rupt in bucati intr-un lighenas. Intr-un vas pe foc mic, am pus frisca, laptele, am infierbantat avand grija sa nu dea in clocot, am pus untul sa se topeasca, ciocolata si...Citeste continuarea

Salata Suba cu sfecla rosie si...

Postat de: eumimi in Salate

Sfecla rosie o fierbem cu coaja pana cand intra usor furculita in ea. Separat fierbem cartofii si morcovii. Dam pe razatoarea cu ochiuri mari cartofii, morcovii si sfecla. Punem pe un...Citeste continuarea

Supa crema de legume coapte

Postat de: CameliaComan in Supe

Curatam toate legumele si le spalam bine. Cateii de usturoi raman in coaja. Trebuie sa tocam toate legumele in cuburi potrivite. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam legumele. Punem cateii...Citeste continuarea

Aperitiv baghete umplute la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Taiati bagheta in doua, apoi iar in doua pe lungime, sa obtineti niste barcute. Scoateti miezul, dar nu chiar tot. Carnatul il taiati rondele. Maslinele le taiati feliute, iar mozzarella o dati...Citeste continuarea

Pastrav cu zeama de varza si mamaliga

Postat de: GabrielaDragan in Supe/Ciorbe

Pestele se curata si se taie bucati. Se pune zeama de varza la fiert impreuna cu hreanul ras. Dupa cateva clocote, se adauga pastravul taiat bucatele. Pastravul fierbe foarte repede, deci dupa...Citeste continuarea

Desert bomboane Zambete colorate

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

In bolul robotului de bucatarie am faramitat checul si cojile de piersicute, am adaugat bananele, gemul de capsuni si nuca macinata, am mixat la vitez mare pana am obtinut o compozitie omogena. Am...Citeste continuarea

Salata boeuf

Postat de: DianaTrucmel in Salate

Se fierb separat cartofii, morcovii si ouale. Se taie marunt castravetii si gogosarii si se pun la scurs. Dupa ce au fiert cartofii, morcovii si ouale, zdrobim sau taiem cartofii, taiem...Citeste continuarea

Aripioare cu spanac

Postat de: GABRIELAGH in Pui

  Spalam mai intai aripioarele si le fierbem pana luam spuma. Le mutam in slow cooker (daca nu avem, se fierb inainte deoarece carnea de pasare de tara este mai tare) si setam functia high...Citeste continuarea

Tort cu crema de lamaie si afine

Postat de: simona72 in

Pentru blat: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza impreuna cu praful de sare pentru 3-4 minute. Se adauga...Citeste continuarea

Gem de prune cu ciocolata si...

Postat de: mihaelar63 in Dulceata / Gem

Prunele se spala si se curata de samburi. Pentru preparare eu am folosit aparatul Multicooker Philips. Avantajul prepararii de gemuri la acest aparat este ca nu este nevoie de...Citeste continuarea

Tocana de opintici-reteta de post

Postat de: abetina in Mancaruri de post

  Se curata buretii, se clatesc si se fierb foarte bine, apoi se clatesc in multe ape; se pot pune intr-o strecuratoare pentru a nu se pierde prin chiuveta, se toaca marunt si asteapata sa...Citeste continuarea

Tocana de cocosei

Postat de: abetina in Mancaruri cu carne

Se portioneaza cocoseii si se pun la fiert cu apa, se adauga cartofii taiati cuburi, gogonelele tocate, morcovii tocati rondele, ceapa tocata marunt, telina cuburi, ardeii cubulete, sare, ierburi...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza si gris

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Telemeaua de oaie se fărâmițează într-un bol, apoi se adaugă brânza mascarpone, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele....Citeste continuarea

Dovlecei pane

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

  Dovleceii, în cazul de față am avut rotunzi ;) se curăță de coajă și se feliază, în felii mai grosuțe,  de cca. 1 cm! Apoi se bat ouăle împreună cu...Citeste continuarea

Fasole alba cu ceafa afumata

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

  Fasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta. A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu. Fierbeti 15 minute pana incepe sa...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti- de post

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

 Biscuitii se sfarma bucati. Eu nu am fost atenta si ajutorul :d Mi-a sfarmat constincios biscuitii parca ar fi fost macinati. Noroc ca am mai avut un pachet in plus pe care...Citeste continuarea

Turte cu cartofi

Postat de: antici_gabytza in Piine

Curatam cartofi si ii spalam. Dupa care ii taiem cubulete si ii punem la fiert impreuna cu putina sare. Intre timp pregatim maiaua din drojdia, laptele caldut si zaharul. Scurgem apa de...Citeste continuarea

Ciorba de praz

Postat de: eumimi in Ciorbe

Tocam ceapa si morcovul cubulete, iar prazul rondele. Le punem impreuna cu uleiul la calit pentru 7-8 minute, apoi adaugam carnea taiata cuburi si lasam in continuare la calit pentru inca 5-6...Citeste continuarea

Desert fantezie de iarna cu...

Postat de: claudiaO in Prajituri

Pentru inceput frecam ouale impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana se formeaza o spuma densa. Adaugam untul topit, apoi laptele, esenta de vanilie si la final iincorporam faina amestecare...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu cartofi

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pulpele de pui se curata si se spala. Cartofii se curata, se spala si se feliaza dupa preferinta. Usturoiul se curata si se piseaza. Pulpele se sareaza, se ung cu pasta de ardei si cu...Citeste continuarea

Desert pandispan rapid cu crema de...

Postat de: eumimi in Prajituri

Amestecam galbenusurile cu 100 g lapte, amidonul alimentar sau faina si cu zaharul. Restul de lapte il punem la fiert si cand incepe sa fiarba, adaugam amestecul cu galbenusuri. Amestecam...Citeste continuarea

Desert negresa cu nuca si ciocolata

Postat de: eumimi in Prajituri

Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacaua si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o...Citeste continuarea

Desert prajitura din foi cu bulion...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Pentru foi , se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul, sarea și bicarbonatul, se încorporează pasta de tomate și apoi se adaugă treptat, ingredientele lichide...Citeste continuarea

Tocana cu carnat, ciuperci si lapte

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Ceapa se curata si se toaca marunt. Carnatul afumat se taie felii subtiri  Carnatul proaspat l-am oparit cu apa fierbinte si l-am lasat sa dea un clocot. Se...Citeste continuarea

Farfalle in sos pesto cu rosii...

Postat de: Satisfyyourcravings in Farfalle

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.  Intre timp, se desface romanesco in buchetele, usturoiul se piseaza si rosiile se toaca marunt. Se incalzeste...Citeste continuarea

Aripioare fragede in sos BBQ cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Aripioarele se decongeleaza (daca este nevoie) si se usuca bine folosind prosoape din hartie. Se adauga in vasul slow cooker-ului. Se amesteca sosul BBQ cu amidonul si se adauga peste...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]