Desert cornulete fragede cu smantana si untura

de claudiaO in Dulciuri, 14 Ian 2019 | 12997 vizualizari

 

Am văzut reteta pe blogul Ginei  Bradea, dar am mai adăugat eu ceva, ca sa fiu mai sigura ;)

 

INGREDIENTE

  • 400 g smantana 20%
  • 400 g untura
  • 1 praf de copt dizolvat în 3 lingurite oțet
  • 1 vf de linguriță bicarbonat stins si el
  • 1 plic zahar vanilat Balbake
  • Faina cam 800 g
  • Rahat pentru umplut cam 600 g
  • Un praf de sare
  • Zahar vanilat pudră
Portii: 76
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu smantana si untura:

Untura rece o amestecăm cu smantana, adaugam praful de copt si bicarbonatul stinse, sarea, vanilia si faina cat cuprinde, cât sa ne iasă un aluat molcut. Lăsăm la rece 30 minute.

Între timp tăiem rahatul in bucăți lungi si subtirele.

Coca o împărțim în 4 și întindem fiecare bilă de aluat separat, în foaie rotunde si subțire. Tăiem cu rola in triunghiuri. Punem rahatul la baza triunghiului si învârtim. Dam cornuletele la foc potrivit pana se rumenesc usor. Fierbinti le tăvălim prin zahar pudră vanilat.

TIPS-URI

1

Umplutura poate fi variata, nuca, magiun...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu smantana si untura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]