"Carawe" - Desertul lehuzei

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 7 Dec 2010 | 6767 vizualizari

COMENTARII (21)

Mihaela11_jo 1

07.12.2010, 22:49

Denumire stiintifica: Foeniculum vulgare

Denumire populara: fenicul; anason, anason dulce, baden, basamac, chimin dulce, fenhiel, finchil, hanus, malura, marariu de casa, molotra, secarea, toaie

Descriere: Specie erbacee bienala sau perena, exclusiv de cultura, inalta pana la 1-2 m, foarte ramificata inca de la baza, cu frunze fin divizate (asemanatoare cu cele de marar), flori galbene in umbele mari care infloresc si fructifica inca din primul an.

Partile utilizate: Semintele.

Actiune: Carminativ (care favorizeaza expulzarea gazelor intestinale), aromatic, antispastic, antiinflamator, stimuleaza lactatia, hepatic.

Indicatii terapeutice: Feniculul este un excelent remediu pentru stomac si intestine, ameliorand meteorismul si colicile, in acelasi timp stimuland digestia si apetitul. Are un efect calmant in bronsita si tuse.
Feniculul creste cantitatea de lapte la mamele care alapteaza. Extern, uleiul calmeaza durerile musculare si reumatice. Infuzia poate fi folosita pentru clatirea ochilor sau pentru comprese in conjunctivita si inflamatia pleoapelor.

Vezi ce inseamna intelepciunea populara!

mena29 1

07.12.2010, 22:49

Frumos obicei

Dana_Retetegg 1

07.12.2010, 23:12

Mihaela11_jo 1

07.12.2010, 23:27

Multumesc

Sidy 1

08.12.2010, 07:43

Foarte interesant Ma bucur Mihaela ca ne impartasesti si noua din obiceiurile din lumea araba

MotanLaOale 1

08.12.2010, 08:28

RuxyRux 1

08.12.2010, 08:34

Exceptional

mamaieelena 1

08.12.2010, 09:35

super

lia maria 1

08.12.2010, 09:35

interesante obiceiuri si frumose dar si preparatele sunt gustoase

divainbucatarie 1

08.12.2010, 09:53

mihaelar63 1

08.12.2010, 10:29

ce bun trebuie sa fie . Stiam de virtutile feniculului , mai putin de intrebuintarea externa. eu am semanat acum 3 ani in gradina si de atunci am in fiecare an

aziz 1

08.12.2010, 10:59

este tare gustos,ceaiul cel putin e o nebunie

Rocsi 1

08.12.2010, 11:17

ce frumos ai descris

epurasha2bb 1

08.12.2010, 12:38

Mihaela super arata! daca stiam eu reteta asta cand eram lehuza! ce bine era! multumim din suflet de retete , sunt fantastice!

kamy 1

08.12.2010, 13:28

multe arome necunoscute mie trebuie sa fie buuuuun 5f

MIUTA 1

08.12.2010, 13:58

Foarte interesanta reteta,super 5 furcu

Mihaela11_jo 1

08.12.2010, 14:56

Mariana la urmatorul copil doar da-mi de veste

Mihaela11_jo 1

08.12.2010, 15:07

Kamy iti pun cateva imagini sa ai idee despre setia de condimente locale de la carrefour Amman

giuliana 1

08.12.2010, 17:59

kamy 1

09.12.2010, 17:23

da....se vede unde se folosesc condimente din belsug nu ca la noi...pliculete de 50 gr

Mihaela11_jo 1

09.12.2010, 18:28

Acum intelegi de ce ne-am invatat mai " lenese'; gasim toate combinatiile de condimente de gata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sfintisori moldovenesti impletiti, de post