Ciocolata de casa cu nuci

de Miha in Dulciuri, 28 Oct 2009 | 20003 vizualizari

COMENTARII (31)

liana_geicu 1

28.10.2009, 11:26

Cred ca este tare buna, dar eu as fi prajit nuca! La dulciuri imi place nuca prajita (coapta).

sandytza 1

28.10.2009, 15:19

Asa Miha. Reteta original de ciocolata nu toate amestecaturile. Exact asa o fac si eu. Iar despre nuca e o idee buna sa fie prajita

ramo_cata 1

28.10.2009, 17:18

nu am facut niciodata dar am sa incerc..arata f bine

ANCA 1

28.10.2009, 18:29

..e singurul site pe care merge calculatorul meu, din 2 in 2...Miha, ai primit mesaj de la mine?

Miha 1

28.10.2009, 19:38

Da, buna ideea cu nuca prajita. Voi incerca data viitoare!

Miha 1

28.10.2009, 19:38

Anca, azi n-am primit nici un mesaj. Am primit unul ieri de vreo 3 ori si ti-am raspuns.

Mihaela 1

28.10.2009, 20:51

si mie imi place de mor ciocolata de casa.. yummy..

ionix 1

30.10.2009, 08:10

off, ciocolata asta imi aduce aminte de copilarie... matusica mea imi facea ciocolata in genul asta...

Miha 1

30.10.2009, 17:14

Ce fel de lapte praf ai folosit Alina?

Michelle 1

01.11.2009, 17:34

Valentina 1

21.01.2010, 21:57

Vreau sa fac si eu maine..Ce fel de lapte trebuie folosit?

Miha 1

21.01.2010, 22:25

De la Dr Oetcher sau Raraul.

Valentina 1

22.01.2010, 13:42

Multumesc, am luat de la Dr Oetker...Intru mai tarziu sa-ti zic cum a iesit...Acum calculez cantitatile, ca laptele praf e in punga de 380 g si o sa fac cu toata cantitatea..

Valentina 1

22.01.2010, 14:30

Bestiala!!!! Nici n-am rabdare sa o las prea mult la rece....

Miha 1

22.01.2010, 14:37

Super! Ma bucur tare mult ca-ti place!

gaby_duceag 1

22.01.2010, 15:02

acu' as vrea!acu' acu'

Valentina 1

22.01.2010, 15:23

Pregateste-te, ca-ti trimit!!

krinakrina 1

05.10.2010, 11:02

Mie mi-a iesit moale, nu am putut s-o tai. De ce?

Miha 1

05.10.2010, 11:36

Krina, ce fel de lapte praf ai folosit?

krinakrina 1

06.10.2010, 17:50

Dr Oetker lapte praf integral 26% grasime

Miha 1

06.10.2010, 18:05

Krina, dupa ce se termina de incorporat laptele, inainte de a pune nucile, compozitia este moale intr-adevar. Dar pana o termini de intins in tava si cand deja s-a racit putin este intarita bine. Dupa ce s-a racit de-a binelea, este tare de-ti trebuie un cutit bine ascutit sa o poti portiona.
Poate ma ajuti si-mi dai mai multe detalii, nu-mi dau seama de ce nu ti-a iesit, daca ai respectat reteta.

krinakrina 1

08.10.2010, 09:54

Am respectat toate cantitatile, cred ca singurul lucru pe care l-as fi putut face era sa las sa scada mai mult siropul de zahar.

Miha 1

08.10.2010, 10:14

Krina, siropul trebuie fiert asa cum am zis in reteta "pana se aduna spuma deasupra si siropul curge mai grosut din lingura." Cand bagi lingura si o scoti din sirop va ramane ca o pelicula foarte subtire pe lingura.
Daca se intampla, din diverse motive, sa nu fierbi suficient siropul, poti mari putin cantitatea de lapte praf. Nu e nici un bai. Compozitia finala, cat inca este calda, tre sa fie moale, dar daca iei putina compozitie in mana sa o poti modela, sa faci o biluta.
Am facut toate comparatiile posibile nu stiu daca m-am facut inteleasa. Dar daca mai ai nelamuriri, cu drag voi incerca sa-ti raspund.

krinakrina 1

08.10.2010, 11:08

Oricum a iesit delicioasa, s-a terminat urgent. As fi vrut sa iasa mai multa si mai putin concentrata, ai idee ce as putea sa-i fac sa nu fie asa dulce si mai "buretoasa"?

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Raffaello