Ciorba de miel reteta la ceaun

de Sylvia in Ciorbe, 9 Mai 2011 | 19541 vizualizari

 

Cu ceva intarziere ajung si eu cu ciorba de miel de anul acesta , am avut grija sa cumpar miel de la piata, “miel fermier bio” si gustul a fost pe masura. Am adaptat putin reteta de anul trecut si am redus mult cantitatea de smantana , am folosit anul acesta doar 2 linguri de smantana lejera 15% si am facut ciorba in oala mea de fonta la foc mic .
Ciorba de miel reteta

 

INGREDIENTE

  • carne de miel ( eu am pus piept si costite de miel )
  • zarzavaturi pentru ciorba :
  • morcov,
  • pastranac,
  • tulpine de telina,
  • o jumatate de praz ( in lipsa usturoiului verde) ,
  • ceapa,
  • o canita de orez,
  • sare,
  • piper,
  • bors sau lamaie pentru acrit.
  • La capitolul verdeturi am pus la fiert cu carnea cateva crengute de cimbru verde si la final cimbru de camp, tarhon verde si macris ( pe care l-am cumparat la ghiveci si l-am crescut 2 saptamani ) .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta la ceaun:

  Preparare : se spala si portioneaza carnea si se pregatesc zarzavaturile pentru ciorba.

  Se pune la fiert pentru inceput carnea de miel in apa rece si se adauga sare, piper si crengutele de cimbru verde. Lasam sa dea cateva clocote si adunam spuma pana cand supa devine clara .

  Lasam sa fiaba carnea pret de vreo 20 de minute daca este mielul mai voinic si apoi adaugam verdeturile maruntite si le mai lasam inca 20 minute la fiert. Dupa 20 de minute se adauga orezul spalat in prealabil si se mai lasa la fiert 15 minute. Se pregatesc verdeturile pentru final, eu am pus tarhon verde, cimbru de camp si frunze de macris.

  Dupa ce este fiarta si carnea si legumele se drege cu sare si piper daca mai trebuie, se adauga smantana batuta bine cu putina ciorba fierbinte casa se dizolve usor si se drege dupa gust cu bors sau lamaie. Ou nu am adaugat pentru a evita combinatia smantana ou care este greu de digerat. Dupa ce se ingaduie putin adaugam verdeata maruntita si lasam oala acoperita sa se mai povesteasca aromele intre ele.

 Se serveste fierbinte cu verdeata maruntita proaspat si pusa direct in farfurie, cu o bucata buna de paine de casa a fost o minunatie de ciorba , deja am repetat reteta inca o data dupa masa de Paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (73)

Bya Ralu 1

20.05.2013, 14:33

Krystyan Trendy 1

17.11.2013, 15:08

foarte buna ciorbica

ovidiusv 1

08.12.2014, 15:42

Aceasta reteta e trecuta in lista mea de "must do", printre alte retete delicioase la ceaun
Cum m-am saturat sa curat vechiul ceaun def iecare data,, voi cumpara unul emailat, din fonta, ca sa gatesc sanatos si fara batai de cap
Daca aveti si voi asemena ganduri, puteti cauta aici, http://www.ceaunefonta.ro/CEAUNE-FONTA-EMAILATA-c24_0_1.htm eu zic ca au un raport calitate-pret foarte bun/
Succese la gatit si...pofta buna tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole galbena rotunda