Desert prajitura Harissa

de Criss in Prajituri, 12 Ian 2012 | 66327 vizualizari

COMENTARII (47)

Teo 1

12.01.2012, 21:04

siropoasa si frumoasa !

jolygina 1

12.01.2012, 22:41

foarte frumoasa ,am sa o incerc si eu dar ma gandeam daca canile de apa ar fi inlocuite cu lapte oare ar fi mai bun ,
eu fac savarina aceea cu gris pentru copii si o insiropez tot asa dar cu lapte ,ma gandeam ca merge

Criss 1

13.01.2012, 08:02

Multumesc mult dragele mele.

Criss 1

13.01.2012, 08:04

Teosim, nu e chiar ca budinca de gris. Si eu am crezut initial ca e cam mult zahar insa sa stii ca nu e exagerat de dulce prajitura. Daca se mananca rece, e super buna. De fapt obligatoriu rece, pentru ca altfel se sfarama.

Criss 1

13.01.2012, 08:06

Dragele mele, prajiturile arabesti in general sunt dulci. Insa aceasta prajitura e foarte buna asa, nu e prea dulce. Incercati si veti vedea.

Criss 1

13.01.2012, 08:07

Aziz, nu am de unde sa cumpar apa de flori. In 2006 mi-am adus din Tunisia, 1 l si jumatate de apa de flori de portocale, insa s-a terminat si nu stiu de unde as putea cumpara.

DIANA B 1

13.01.2012, 15:27


Am vazut si la tv , dar n-am retinut ingredientele ; ms ptr reteta , a iesit suuuuuper .
Am si pastrat-o la fav

iry-gabriela 1

13.01.2012, 19:39

chiar zilele astea ma gandeam ca aveam gris in casa si nu gaseam nimic ce sa fac cu el ...multumesc ,arata si foarte bine

mirela0911 1

13.01.2012, 20:39

o praji delicioasa!

nadina73 1

13.01.2012, 22:22

Super a iesit.Eu intr-o zi am facut 2 tavi,e dulce dar nu poti sa zici ca exagetar,e totusi o prajiturica ,atat super bine

Mihaela11_jo 1

14.01.2012, 07:51

Foarte fina!
In tarile arabe se mai cunoaste si sub numele de "Basboussa", Revani-Turcia; Ravani-Grecia, Ma’mounia-Egipt, Harisa –Liban,Namura-Siria, etc.
Pentru un plus de aroma in siropul de zahar se poate adauga apa de roze sau apa de flori de portocal
http://www.bucataras.ro/retete/basboussa-13466.html

Criss 1

14.01.2012, 15:42

Multumesc dragele mele. Ma bucur ca va place.

Criss 1

14.01.2012, 15:43

Mihaela, as pune si eu apa de flori de portocal, din pacate aici nu se gaseste asa ceva.

Carmen_g 1

15.01.2012, 12:29

Mamaaaa, cat de ispitita sunt sa o fac si eu Arata bine de tot

Criss 1

16.01.2012, 14:33

Multumesc Camy.

simo_brkic 1

19.01.2012, 00:43

mmmmmmmmmmmmmmm PPPPPPPPPP

sandra 1

25.01.2012, 04:15

S- au uitat ouale !!! am incercat reteta,, iese f sfaramicioasa, iar culoarea nici nu seamna cu cea din imagine.

Criss 1

27.01.2012, 08:01

Sandra, sa stii ca nu am pus oua. Am spus ca prajitura trebuie lasata la rece si abia apoi taiata, altfel se sfarama.

Criss 1

27.01.2012, 08:03

Uite aici retetele dupa care m-am inspirat. Cea a Nadinei http://dragomirnadina.blogspot.com/2012/01/prajitura-harissa.html

si cea a Simonei (Alison) http://alison-trials.blogspot.com/2011/03/prajitura-harissaharissaarabic-semolina.html.
Niciuna nu contine oua, si la fel am facut-o si eu, fara oua. Insa prajitura trebuie lasata in frigider minim 2 ore, pentru a putea fi taiata frumos, fara sa se sfarame.

sandra 1

01.02.2012, 02:58

aha...probabil trebuia mai mult sirop, in fine...principalul e ca s-a mancat!

IasminaGeorgiana 1

22.05.2018, 21:30

am incercat reteta si am fost dezamagita. dupa ce am adaugat tooate ingredientele si le-am amestecat compozitia a iesit la fel de groasa cum e cea pentru salam de biscuiti. ceea ce mi se pare ciudat pentru o prajitura care trebuie sa creasca si sa se umfle grisul. nu stiu cum v-a iesit voua cu 3 cani de gris si una de iaurt.

Criss 1

05.06.2018, 15:18

IasminaGeorgiana, prajitura iese perfect dupa aceasta reteta. Daca te uiti la imagini, se vede ca are o compozitie vartoasa. Dar dupa coacere prajitura se insiropeaza si dupa ce absoarbe intreaga cantitate de sirop, care nu e putin, undeva la 600 ml, prajitura va avea o textura perfecta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina